AFTER-THE-RAIN Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 (Редактирано) За пример, старото ми кубе имаше 2 аута, единия на 8 ома другия на 4. Този, 8 омовия изключва говорителя на кубето когато се свърже друго външно тяло, а този на 4 не. Това е фабрично заложено, не е някакъв бъг По принцип в ръководството за употреба е написано това нещо. Поне в моето беше така... Редактирано Февруари 7, 2008 от AFTER-THE-RAIN Цитирай
Pastrak Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 Здравейте,искам да попитам,ако ампа има лампи само в преампа.Тогава говорителите може ли да са с по голям омаж от ампа. Цитирай
Dirk Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 Без да съм въобще специалист мисля ,че закона на Ом не се отнася само за лампите Цитирай
Pastrak Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 Понеже ампа ми е транзисторен,но счетири лампи в преампа.Изходите са 400вата на 4 ома,220вата на 8 ома и минимумът е 2 ома.Взех си два говорителя по 16 ома 75вата и мисля да ги свържа паралелно.Предполагам че постъпвам правилно. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 ^^ Ако е с полупроводници (Транзистори, Интегрална/ни схеми) в крайното стъпало (мощният усилвател), МОЖЕ да се използва озвучително тяло с импеданс равен или по-голям от посочения за усилвателя. 1 Цитирай
Pastrak Отговорено Март 17, 2015 Отговорено Март 17, 2015 ^^ Ако е с полупроводници (Транзистори, Интегрална/ни схеми) в крайното стъпало (мощният усилвател), МОЖЕ да се използва озвучително тяло с импеданс равен или по-голям от посочения за усилвателя. Мерси, много съм ви благодарен Цитирай
Pastrak Отговорено Април 9, 2015 Отговорено Април 9, 2015 Здравейте, Понеже ампа ми е транзисторен,но счетири лампи в преампа.Изходите са 400вата на 4 ома,220вата на 8 ома и минимумът е 2 ома.Взех си два говорителя по 16 ома 75вата и мисля да ги свържа паралелно.Предполагам че постъпвам правилно. случайно ми попаднаха още два говорителя 8 омови по 25 вата всеки.Та въпросът ми е,кой ще е най подходящият начин да ги вържа четирите?Като се има в предвит,че не усилвам ампа повече от една четвърт Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 10, 2015 Отговорено Април 10, 2015 Защо не прочетеш внимателно темата? Например: http://forum.muzikant.org/topic/33533-омове/?p=297241 Освен за омове, става въпрос и за ватове. Това, което си решил ще бъде убийство на високоговорители. И едните и другите! Цитирай
Angelbbgbg Отговорено Юли 28, 2016 Отговорено Юли 28, 2016 Някой може ли да ми каже на колко вата са равни 4 ома. Цитирай
synchu Отговорено Юли 28, 2016 Отговорено Юли 28, 2016 На николко. Това са различни мерни единици. За пример само - все едно на колко килограма са равни 10 метра? 5 Цитирай
jabs Отговорено Юли 28, 2016 Отговорено Юли 28, 2016 :recourse: Тоа горния диалог счупи сичко детско в мен ... 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Юли 28, 2016 Отговорено Юли 28, 2016 Днешното, образование и ученици, сериозно се разминават с науката !? Имам усещането, че те не схващат дори, че единицата за измерване на съпротивлението е кръстена на Георг Ом, па камо ли кой и какво е ОМ въобще !? Законът на (Георг) Ом е физичен закон, който определя зависимостта между напрежението, тока и съпротивлението на проводника в електрическа верига. Изгледайте видео урока и се забавлявайте! http://ucha.se/watch/548/Zakon-na-Om Цитирай
Dirk Отговорено Юли 28, 2016 Отговорено Юли 28, 2016 Все пак човекът е проявил елементарен ентусиазъм,не му се нахвърляйте,попитал е на правилното място.Поздрави! 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Юли 28, 2016 Отговорено Юли 28, 2016 Dirk - Никой нищо лично не влага в постовете, само се учудваме на "мързеливите" новаци във форума:І Всичките задавани въпроси от тях сА разгледани подробно тук,стига да има кой да прочете ! Чичко Гугъл винаги е под ръка и всеки знае как може да се ограмоти за нещата които не е доучил в училище, И тогава да зададе правилно въпроса,за да получи правилния отговор! Защо го казвам това, защото си личи, че "материята" не му е позната,но иска някой на готово да му смеля отговора ! И когато му отговорят компетентно (както е отговорил Евтим,едва ли е схванал всеки!), му звучи като санскрит(сега да не питаш какво е санскрит ?) .musicman: Колкото по глупави въпроси задаваш, толкова е по-малък шансът, отговорите им да ти харесат. Забележи, не да ти помогнат, а да ти харесат. ДА ПИЕМ ЗА ТОВА: ЖЕЛАНИЯТА ДА НИ СЪОТВЕТСТВАТ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ! (Кавказка пленница) Rumen Kolarov: Както винаги инж. Манов е прав! 1 Цитирай
Recommended Posts