top-dirigent Отговорено Март 2, 2008 Отговорено Март 2, 2008 Военно музикално училище вече няма ( от поне 3-4 години) в повечето музикални училища духовите оркестри ги има, ама...ако направят един концерт на година си е на право постижение, а това за духов оркестър си е на право бездействие Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Март 3, 2008 Автор Отговорено Март 3, 2008 Военно музикално училище вече няма ( от поне 3-4 години) Как така няма ?!? Какво стана с него..... Аз даже имам познати които са го завършили Цитирай
top-dirigent Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 Ами 96 или 97 беше последния прием на военното музикално училище след това отпуснаха ( 2 или 3 години по - късно ) още един випуск но той вече беше на истина последен и така.... аз също имам приятели които са го завършили и мога да кажа много добри неща за тях ( като музиканти). То и статута на всички останали музикални училища вече не е същия както преди 6-7 години. Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Март 13, 2008 Автор Отговорено Март 13, 2008 ^Странно, това с музикалното училище да няма връска с това че вече няма казарма,хъм но напълно възможно аз отдавна не съм бил в България. Цитирай
beatle Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Аз се сещам за един духов оркестър към техникума по електроника "Киров"-ходихме с един съфорумник да видим една оферта за контабаси и така разбрахмеза него.В период на полуразпад е оркестъра-няма хора дето да свирят-инструменти бол,заинтересуваност никаква.Диригента е супер човечец(не се сещам за името му). Когато се видяхме търсеше хора за брас секцията,мисля че и тъпанар търсеше. Цитирай
ri4kata Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Ами да ти кажа, в нашия град има два оркестъра:Единия си е баш духов, така наречената градска музика.Има и един който е във Филхармонията, който се води класически...но не съвсем А преди една година се сформира и Младежки духов оркестър, в който участвам и аз и смятам че се развиваме добре и напредваме щом още преди да навършим година свирихме със големите музиканти и вече знаем около 18-20 парчета(не че се хваля) и смятам че вече и ние можем да се наречем оркестър Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Добавям духовия на Първа английска гимназия от София. Оттам се пръкнах и аз всъщност. Освен него в тоя град има и още поне 5-10, сигурно и повече. Цитирай
bobi_hriztov Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 ще прибавя и духовият оркестър на свиленград, оркестър с дългогодишни традиции Цитирай
ri4kata Отговорено Октомври 20, 2008 Отговорено Октомври 20, 2008 А, че Свиленград и духв оркестър ли си имат... Майка ми е от там но не съм чувал да има оркестър...знам че в този край много ценят музиката но...Е хубаво е, че вече знам Цитирай
SimeonG Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Да добавя и аз - младежкия духов оркестър от Шумен Цитирай
emilliano Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 А да ви попитам знаете ли дали във Варна има оркестър с така да се каже "свободен прием" т.е. да не е към някое учреждение. 5 години свирих в училищен оркестър, който вече не знам дали съществува (тове беше преди 7-8 години). Та се чудих дали няма нещичко из варна, където мога да си посвирвам Чувал съм, че във флотския оркестър могат да свиря и външни лица, ама не знам дали няма да е голяма ангажимент за студент без твърде много свободно време. Цитирай
SimeonG Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 за варна немога да ти кажа но в Шумен има едно духово оркестърче кадето ако желаеш винаги можеш да идваш да си посвирваш Цитирай
nati_1996 Отговорено Февруари 21, 2009 Отговорено Февруари 21, 2009 Не знаех къде да попитам, а случйно открих този форум. Може ли някой да ми каже кога е създаден първия духов оркестър? Благодаря предварително! Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 21, 2009 Отговорено Февруари 21, 2009 (Редактирано) Аз съм останал с впечатлението, че почти всеки град си има духов оркестър, но може и да греша. В Кюстендил си имаме и не е лош. Редактирано Февруари 21, 2009 от yotzzo Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 21, 2009 Отговорено Февруари 21, 2009 Я че темичка.Значи за военните оркестри първо мисля че не сме повече от 10 вече.Има оркестри в София,Горна Баня,Плевен,Пловдив,Велико Търново,Сливен,Стара Загора,Карлово и Варна.Мисля че не съм пропуснал някой,преди имаше и в Шумен и в Благоевград ,ама вече ги няма ,а и за Горна Баня сигурно няма да просъществува.Знам че има и полицейски духов оркестър в София.Иначе почти във всеки град има градски духов оркестър и по едно време се правеха събирания ,но не съм ходил от няколко години и не знам колко оркетъра са останали.Иначе военното училище в София,Младост 3 го закриха 2002 година ,аз бях предпоследния випуск 2001.Ако някой го интересува нещо специално може да пита. Цитирай
Recommended Posts