Jump to content
Българският форум за музиканти

emilliano

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от emilliano

  1. Опитвам се да установя, ако е възможно, по това увеличение от снимка, какъв е точно мундщукът. Този надпис или лого ми е напълно непознат. Осъзнавам, че качеството е лошо и не може да се прочете какво пише, но ако на някого му е познато визуално, може би ще го познае. Благодаря предварително!
  2. Абсолютно правилно е, че трябва да прекарвам повече време в опъване на струните, отколкото в четене за неща за тях. Ама все пак... Така или иначе китарата вече е у мен. От първоначално замисления смърч се прехвърлих на кедър (+ палисандър) пак "кремонски" (макар че китарата ми се казва "Albena" - за руския пазар). Струних пробвах, но в магазина нещата са много ограничени. Та за това търсенето ми е из форуми и интернет. Иска ми се по-топъл и мек звук, най-вече от басовете - да не е толкова като фънк бас, ами като лиричен контрабас Чудя се дали ще постигна нещо подобно с flatwound струни със слаб опън (напр. Тhomastik-Infeld CF127)?
  3. Те са ясни, но и там като гледам има доста видове - напр. с каква сила на опън?
  4. Първо оправданието: Колкото и да се старах да не отварям тема, не можах да намеря добра информация из мрежата. Та реших да си сменя китайската талаШИТена китара и да си купя една родна Кремона (F65S). На нея ще си свиря предимно боса нова. От това ми произлиза и въпроса какви ще са най-подходящите струни за целта? Още един фактор е, че аз не съм редовен свирач и ръката ми доста се уморява при много барета, каквито в изобилие в боса-акордите. Та някакви размисли и насоки?
  5. Олеле (почти) нищо не разбрам Аз бях пробвал едно нещо, но не стана и си милсех дали няма подобен начин - ползвах кабел 3,5мм жак към 2 чинча, на единия чинч преходик към жак; жака (основния) - в сурдинката, единия чинч във входа на микрофона на лаптопа (уж да го захраня), другия чинч към усилвателя (пробвах и на phono и на обиккновен вход). Компютъра ми покаваше повишаване на сигнала като духна в сурдинката, ама усилвателя не възпроизведе нищо
  6. Проблемът ми е следния - купих си сурдинка за тромпет Yamaha Silent Brass, която е с вграден микрофон. Но понеже съм абсолютно невеж по тази техническа част и не знаех, че микрофона е електритен (мисля че това е термина). Това, което искам е да мога да го свържа с усилвателя. По принцип Ямаха предлагат като комплект към сурдинката един модул, който е мини усилвател и входа за микрофона подава и захранване, но цената на този модул е много висока за мен (около 150лв). Изхода е моно жак 3.5мм. Имам горе-долу положителен резултат като свържа микрофона към микрофонния вход на лаптопа и слушалките към съответния изход, но шума е много голям и дразнещ (иначе нямам нищо против да си ползвам компютъра за целта). Та има ли някакъв начин да подам напрежение към микрофона (без да харча много пари за фантомни захранвания, предназначени за съвсем друг клас мирофони) и да изведа сигнала към усилвател. Мисля, че напрежението, което се иска е малко - около 1.5 волта. Благодаря предварително!
  7. 1. Chet Baker 2. Ben Webster 3. Miles Davis 4. Benny Goodman 5. Оркестърът на Горан Брегович
  8. А да ви попитам знаете ли дали във Варна има оркестър с така да се каже "свободен прием" т.е. да не е към някое учреждение. 5 години свирих в училищен оркестър, който вече не знам дали съществува (тове беше преди 7-8 години). Та се чудих дали няма нещичко из варна, където мога да си посвирвам Чувал съм, че във флотския оркестър могат да свиря и външни лица, ама не знам дали няма да е голяма ангажимент за студент без твърде много свободно време.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.