Janick_Gers Публикувано Декември 21, 2007 Share Публикувано Декември 21, 2007 Здравейте! Взех си нов адаптер димарзио. Ето такъв -> http://www.music-town.de/shop/images/artik...arzio_dp181.jpg По принцип при двойните адаптери не трябва да има шумове нали? Е, сложих си го и пак има шумове. Това нормално ли е или не съм го сложил правилно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 А каква е китарата? И най-вече - екранирана ли е? Ако не е екранирана ще си шуми и пука и всякакви други екстри ще има дори... Тей като се замисля...май както и да го сложиш все не би трябвало да шуми (освен ако не си закачил само едната намотка, де). Прегледа ли снимателно схемата за свързване, която идва с адаптера? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Декември 21, 2007 Автор Share Отговорено Декември 21, 2007 Ами китарата е Скуайър страт, но не е екранирана Да, бе като се замисля..... вярно. Но не мисля, че е от схмемите, защото ги прегледах няколко пъти, както на листа, така и в интернет, абсолютно всички варианти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 Тогава остава проблема да е от липсата на екран. Скуайърите доколкото знам не са екранирани... Начините са няколко - с медно фолио, със специален ел. проводим спрей или най-селското - с готварско алуминиево фолио. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wolfheart Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 размени кабелите.фазата ти става маса,а масата фаза.това трябва да ти е описано в хартийката която идва с адаптера(това е характерно само при смяна на страт) успех и да кажеш как е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simeon4o Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 Съгласен. Ако бръмчи си объркал кабелите на адаптера, Ако има шум ВИСОКИ е от екрана. Пусни семпъл как шуми и ще се разбере. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Декември 21, 2007 Автор Share Отговорено Декември 21, 2007 Благодаря за помощта ви. Още днес ще се заема. Живо здраво и да има Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 Доскоро имах Димарзио-чопър модела на стратокастера.Не бръмчи,но имаше едно леко бучене,не е като да е съвсем тих.Китарата ми не е екранирана,но се тая -фендера си бръмчи принципно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dikata Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 те и харлитата брьмчат,ама...няма по-яко от 70`s fender! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 ^ така си е,ако се сещаш ти му лакира тялото на моя-на аватара ми е (малко размазан) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 21, 2007 Share Отговорено Декември 21, 2007 (Редактирано) @Baby Thomas: Toва за екрана не е точно така. Разликата между средностатистически екранирана китара с хъмбъкери, и такава, която не е екранирана(само има екранираща плочка при потенциометрите, както и е окабелена с ширмовани кабели), е толкова голяма, колкото да се каже, че има някаква. За разлики в пъти не може да става и дума. При сингли, ефекта на екранирането е малко по-голям, макар и пак да не е зашеметяващ. Но от друга страна, всеки лампов хай-гейн амп, без ноизгейт също има прилично количество шум.... Аз например свиря на китара, която като изключим кутията около потенциометрите, направена от калайдисани печатни платки, не е екранирана, но е добре пороводена, и бих казал, е по безшумна от повечето купешки китари, които са екранирани със съответното проводящо покритие. Редактирано Декември 21, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Мисля че ако се ползват хъмбъкери и ширмовани кабели за връзка не е необходимо никакво екраниране, тъй като плочката отзад на адаптера е заземена и капачето (ако има) също. За сингли - помага много тъй като адаптерите са незащитени от полета отвсякъде. Някой разправят че неекраниран страт с винтидж свързване - обикновени (с платнена изолация) жици звучал по добре но това са митове май Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 27, 2007 Share Отговорено Декември 27, 2007 За Ерик Джонсън (който чува разликата между струни 9-тки и струни 9-тки) може би... Един френд си даде Ibanez-a (с два НВ е) да му го екранират, въпреки че хич не е евтин модел и си има фабричната електропроводяща боя. Направиха му я ПЕРФЕКТНО, с дебело медно фолио, всичко 6! Мога да кажа, че определено имаше файда и сега дори е малко по-тих от моя Ibanez, който може да се каже, че е висок клас и си е нешумящ. Но лично аз не съм се хващал още да екранирам, за да "видя" с ушите си разликата "before-after". Защото нямам медно фолио, а с някакви смехотворни заместители не ми се захваща. Инак кандидати за тестове се намират... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Декември 27, 2007 Share Отговорено Декември 27, 2007 аз като си бях екранирал скуаиъра който беше 100% с оригиналната електроника с евтино алуминиево фолио даде много разлика - от 80% шум 20% звук после стана на 40%шум 60% звук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 28, 2007 Share Отговорено Декември 28, 2007 Е, трябваше да измериш разликата на чисто в децибели... интерсно щеше да е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts