Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем при слагане на адаптер


Recommended Posts

Здравейте! Взех си нов адаптер димарзио. Ето такъв -> http://www.music-town.de/shop/images/artik...arzio_dp181.jpg По принцип при двойните адаптери не трябва да има шумове нали? Е, сложих си го и пак има шумове. Това нормално ли е или не съм го сложил правилно? :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква е китарата? И най-вече - екранирана ли е? Ако не е екранирана ще си шуми и пука и всякакви други екстри ще има дори... :rocker:

Тей като се замисля...май както и да го сложиш все не би трябвало да шуми (освен ако не си закачил само едната намотка, де). Прегледа ли снимателно схемата за свързване, която идва с адаптера?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами китарата е Скуайър страт, но не е екранирана :hysterical::rocker: Да, бе като се замисля..... вярно. Но не мисля, че е от схмемите, защото ги прегледах няколко пъти, както на листа, така и в интернет, абсолютно всички варианти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава остава проблема да е от липсата на екран. Скуайърите доколкото знам не са екранирани...

Начините са няколко - с медно фолио, със специален ел. проводим спрей или най-селското - с готварско алуминиево фолио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

размени кабелите.фазата ти става маса,а масата фаза.това трябва да ти е описано в хартийката която идва с адаптера(това е характерно само при смяна на страт)

успех и да кажеш как е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен. Ако бръмчи си объркал кабелите на адаптера, Ако има шум ВИСОКИ е от екрана. Пусни семпъл как шуми и ще се разбере.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доскоро имах Димарзио-чопър модела на стратокастера.Не бръмчи,но имаше едно леко бучене,не е като да е съвсем тих.Китарата ми не е екранирана,но се тая -фендера си бръмчи принципно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Baby Thomas:

Toва за екрана не е точно така. Разликата между средностатистически екранирана китара с хъмбъкери, и такава, която не е екранирана(само има екранираща плочка при потенциометрите, както и е окабелена с ширмовани кабели), е толкова голяма, колкото да се каже, че има някаква. За разлики в пъти не може да става и дума.

 

При сингли, ефекта на екранирането е малко по-голям, макар и пак да не е зашеметяващ.

 

Но от друга страна, всеки лампов хай-гейн амп, без ноизгейт също има прилично количество шум....

 

Аз например свиря на китара, която като изключим кутията около потенциометрите, направена от калайдисани печатни платки, не е екранирана, но е добре пороводена, и бих казал, е по безшумна от повечето купешки китари, които са екранирани със съответното проводящо покритие.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че ако се ползват хъмбъкери и ширмовани кабели за връзка не е необходимо никакво екраниране, тъй като плочката отзад на адаптера е заземена и капачето (ако има) също. За сингли - помага много тъй като адаптерите са незащитени от полета отвсякъде. Някой разправят че неекраниран страт с винтидж свързване - обикновени (с платнена изолация) жици звучал по добре но това са митове май

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Ерик Джонсън (който чува разликата между струни 9-тки и струни 9-тки) може би... :thumbs_up:

 

Един френд си даде Ibanez-a (с два НВ е) да му го екранират, въпреки че хич не е евтин модел и си има фабричната електропроводяща боя. Направиха му я ПЕРФЕКТНО, с дебело медно фолио, всичко 6! Мога да кажа, че определено имаше файда и сега дори е малко по-тих от моя Ibanez, който може да се каже, че е висок клас и си е нешумящ.

Но лично аз не съм се хващал още да екранирам, за да "видя" с ушите си разликата "before-after". Защото нямам медно фолио, а с някакви смехотворни заместители не ми се захваща. Инак кандидати за тестове се намират... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз като си бях екранирал скуаиъра който беше 100% с оригиналната електроника с евтино алуминиево фолио даде много разлика - от 80% шум 20% звук после стана на 40%шум 60% звук :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.