Iv4ata_GuItaR Публикувано Декември 16, 2007 Share Публикувано Декември 16, 2007 Здравейте, от известно време имам проблем със струните.През две седмици късам струна, най-често 4, 5 и 6 и понякога 1 ва.Използвам 9 ки Дадарио и Стагг и и двата комплекта се късат еднакво бързо.Може би е от пицикатото или тремолото е мнго зле защото се късат винага при долното мостче. Кажете какво да правя мислех да взимам Еликсир струни и да мина на 10 ки въпреки, че 9 ките са ми по удобни. Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 внимавай как ги слагаш.Специално бас стрните на акустичната преди постоянно ги кусах от невнимание.Като си слагаш внимаваи с намотките шото малко и треа..А и като я настрйваш недей върти бързно а бавно,и недей ги стягай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 Аз имах подобен проблем преди доста време,само че късах 1-ва и 2-ра.Оказа се,че тремолото огъва струната на поне 90 градуса,не беше настроено както трябва.Все пак кажи къде се късат,ако е при тремолото,това е.Продават графитна смазка в райзинг,чувал съм,че помага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Декември 16, 2007 Автор Share Отговорено Декември 16, 2007 Винаги се късат на долното мостче може би трябва да се настрои правилно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Декември 16, 2007 Автор Share Отговорено Декември 16, 2007 Винаги се късат на долното мостче може би трябва да се настрои правилно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 1.Каква е китарата? 2.С тремоло или без? Казваш че се късат при долното мостче-провери дали няма някакви гадни ръбове по мостчето останали при изработката.Ако е така леко с пилата и се оправя,ако не може би има голямо прегъване на струната и ще трябва да мислиш нещо -колегите от форума дето се занимават с изработка на инструменти могат да ти дадат съвет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 Мдаа и аз го имах тоя проблем. Просто може би ги пренатоварваш. Кажи ми, когато се късат с тремолото ли ги натоварваш, просто джангъриш здраво по тях или правиш някоя жестока извивка ? Може би просто трябва по-леко да джангъриш по тях Бтв пуснал си темата 3 пъти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Декември 16, 2007 Автор Share Отговорено Декември 16, 2007 Китарата е Стаг S402 с тремоло не е добра.Струните се късат и с тремолото, а и като свиря пицикато. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 Не искам да обиждам никого!!!, но как за бога,..... на мен никога не ми се е случвало това толкова често ?бас струна (6-та) съм късал най много 2-3 пъти за 8 години.Ползвал съм доста китари и доста не са били никак качествени.Китарата е като жената, ако си груб й се къса сърцето(в случая струната). Искам да се извиня още веднъж ако в случая проблема е чисто хардуерен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bony Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 мда, и на мен ми трябваха доста години за да разбера че струната трябва да се удря с лекота и финес, а не силно и грубо но така е в бг ,трябват ти години за няква дреболийка докато в цивилизована държава сигурно при третия урок ще ти го обяснят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ipo Отговорено Декември 16, 2007 Share Отговорено Декември 16, 2007 провери дали няма някакви гадни ръбове по мостчето останали при изработката.Ако е така леко с пилата и се оправя,ако не може би има голямо прегъване на струната и ще трябва да мислиш нещо -колегите от форума дето се занимават с изработка на инструменти могат да ти дадат съвет именно , най-вероятно да е кофти бридж, комбинирано с груба свирня- принципно 9-ките хич не стават ,а и щом успяваш да видиш сметката и на 4 и 5-а ... си те съветвам да пробваш директно 10-ки и да провериш дали няма остри ръбове. хайде сполай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 17, 2007 Share Отговорено Декември 17, 2007 Защо да не стават 9-ките бре? Че аз главно с 9-ки свиря, пък, като се замисля, от около 3 години струна не съм късал. За човека -> Провери дали няма остри ръбове, където да се къса струната. Ако всичко е ОК, значи не знам колко силно дърпаш струните.... Може да пратиш и запис как свириш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 17, 2007 Share Отговорено Декември 17, 2007 Това със записа е добра идея! Аз за вече 12-13 години не съм късал струна (освен при слагането поради некадърност и то само 2 пъти). Хем съм имал и гадни и хубави китари, също и струни каквито се сетиш. В тоя ред на мисли не смятам, че Еликсира ще се късат по-трудно (макар да издържат 3-5 пъти повече). Не знам как ги късате, да не говорим пък за басовите... Също препоръчвам да огледаш ВНИМАТЕЛНО къде и как лягат струните, а ако има и при кой да я занесеш няма да навреди. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Декември 17, 2007 Share Отговорено Декември 17, 2007 И аз мисля че видът и маркатта на струните са важни в случая. Аз съм с GHS Boomers 9-46 и ми се струват доста здрави, докато при марки други струни съм късал по-често. Също така зависи и как използваш тремолото, ако много опъваш, вдигаш, то тогава и живота на струните ще е по-къс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Декември 17, 2007 Автор Share Отговорено Декември 17, 2007 Преди малко ходих за струни и взех фендър, досега не сам пробвал с такива. А иначе в Благоевград не са и чували за графитна смаска, но един приятел каза че имал ама незнам дали ще мога да хода до него . Иначе няма ръбове моста прегледах го гладки са.Може би трябва да свира по-леко, понякога свиря много силно и с пицикато и струната се къса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts