Jump to content
Българският форум за музиканти

Най-близък звук до (група)


ukeil

Recommended Posts

Здравейте на всички!Значи мисля че на доста хора ще е полезна тази тема.Нека всеки който се е доближавал най-много до звука на дадена група чрез компютъра си да напише точно как става.Например казвате с коя програма,в програмата кой preset сте използвали или пък какъв набор от ефекти :) нещо такова,което да ориентира по лесно хората който не са навътре в тези неща,вместо да си бият главите седмици на ред.Мисля че е позлезно,ако греша...изтрийте ми темата !:) Поздрави на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям ти напълно темата. Тъкмо търся из нета разни презети за звук като от St. Anger ама такова нещо май няма :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е малко субективно тъй като входа на всяка звукова карта променя и оцветява звука различно, друг въпрос е че много хора ползват преамп което още повече променя нещата - със лампов преамп и гуитар риг 3 съм изкарвал звук много, ама много близък до звука на даймбег, както и чист като на Хендрикс,РХЦП, аудиослейв и тн (типичен страт клиин), обаче пратих банката на друг и като ми записа звука беше пълна мизерия-мога да я дам който иска да пробва. В момента съм извадил по-добрата ми саунд карта за модване и сложих стара с асио4алл - звука е абсолютно различен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми не е точно през компа ми :)

 

на кубето с което свиря в една репетиционна изватих звука на леми 1 към 1 :)

 

дигнах требъл свалих басс и мидрейндж и от баса надух всичко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е малко субективно тъй като входа на всяка звукова карта променя и оцветява звука различно

Еми аз доколкото съм забелязал доста хора са с Realtec ac97, така че се ще се намери някой който да каже как е получил даден звук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и аз съм на мнение, че темата е безсмислена :surprise: С миналата ми звукова карта бях докарал много близки пресетчета до Gary Moore и донякъде Ингви, но когато взех новата карта, въпреки много по-високото качество на звука, пресетите трябваше да ги правя наново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако някой, може да ми каже как мога да извадя звук близък до този на Iron Maiden албума Somewhere in time, му оставам задължен цял живот :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си хващаш виртуалния амп и го третираш като истински. Примерно: Пускам си Amplitube-a, избирам си амп-а примерно Tube Lead ;) И работата тепърва започва. Слагам си обикновено още един EQ и един компресор в rack-a и се почва с настройване на еквалаизера на амп-а.. след това в rack-a. Мисля че само от EQ настройване може да се извади звук на много групи и песни. Давам за пример Ampli-то, защото амп-овете там са направени по подобие на най-използваните. Има една по-новичка тема с едно видео за настройването на EQ на ампа, спокойно бих казал че и за компа си важи тоя принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение е, че компа трябва да се ползва само като рекордер и редактор на звука. Мисля,че е безмислено да вкараш чиста китара и да се опиташ да изкараш Даймбег звук... а и ако ставаше така хората нямаше да дават по 4-5 хиляди за усилватели и преампове, а щяха да си земат компа и айде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе,а като нямаш 4/5 хиляди ? :) иначе не съм казал ,че е готино да се свири с компютър ама...като няма възможности за друго за сега...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май...естествено,че има, ма хора какво толкова се задълбавате...просто тая тема мислех,че може да е полезна като всеки си каже как е изкарал звук през компютър...се на някои им се е налагало...виждам,че обаче не мислите като мен така ,че нека темата бъде изтрита ,защо само да пълни сървъра

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти хубаво изкарай звук близък до някоя група, ами китарата? Тя и тя има значение, май.

 

Не няма. За това са процесорите и софтоерните симулаций. За да си ръгна кремоната и да ми извади Гибсън 61 Флаин В струваща 11000 УСД.

 

 

П.П. Имаше една тема за бекинг тракове виж там или пусни някои гугъл сърч. Там към бекинг трак-а имаше и сета на китариста които го свири. Спомням си че на Зак Лаилд бях гледал.

След това само слагаш същите джунджурии в гитар риг 3 и си играеш с плъзгачите докато стане.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ MasterOfDisaster

Ти с Кремоната няма да изкараш звука на Gibson какъвто и да било(просто защото Gibson си ев Gibson , a Кремона си е Кремона както и да я сучеш ), с който и софт да си(или дори скъп процесор) . Това е повече от ясно. Значение оказва всичко,:Китарата, дървото на китарата, адаптерите, хардура, софтуера и още много други за които не се сещам в момента.

Зак Уайлд(наример) ненапразно е инвестирал(е не лично той , но има ли значение) хиляди долари(евро и т.н.)в звука си. Надали ще докараш неговия звук с GRIG 2 или 3, но поне подобен е възможно, но иска много време и ръчкане на софта(аз лично, нямам време и не се опитвам, ползвам само готови пресети които ми звучат добре от първо чуване).

 

ПП. Иначе според мен от темата има полза но при следните условия:

1.Човекът който е изкарал звук близък до някоя желана банда, да пусне семпъл на постигнатото;

2. Да обясни каква му е китарата, дали има някакви модове по нея, какъв е хардуера с който разполага и софтуера който е ползвал в случая.

3. Да обясни точно какви настройки е направил по съответния софт;

Това може да помогне на някой който тепърва ще си закупува разни неща и знае какъв звук(близък до звука на някоя банда) гони....

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.