ukeil Публикувано Декември 12, 2007 Публикувано Декември 12, 2007 Здравейте на всички!Значи мисля че на доста хора ще е полезна тази тема.Нека всеки който се е доближавал най-много до звука на дадена група чрез компютъра си да напише точно как става.Например казвате с коя програма,в програмата кой preset сте използвали или пък какъв набор от ефекти нещо такова,което да ориентира по лесно хората който не са навътре в тези неща,вместо да си бият главите седмици на ред.Мисля че е позлезно,ако греша...изтрийте ми темата ! Поздрави на всички!
Slav Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Подкрепям ти напълно темата. Тъкмо търся из нета разни презети за звук като от St. Anger ама такова нещо май няма
Overdrive Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 това е малко субективно тъй като входа на всяка звукова карта променя и оцветява звука различно, друг въпрос е че много хора ползват преамп което още повече променя нещата - със лампов преамп и гуитар риг 3 съм изкарвал звук много, ама много близък до звука на даймбег, както и чист като на Хендрикс,РХЦП, аудиослейв и тн (типичен страт клиин), обаче пратих банката на друг и като ми записа звука беше пълна мизерия-мога да я дам който иска да пробва. В момента съм извадил по-добрата ми саунд карта за модване и сложих стара с асио4алл - звука е абсолютно различен
vurbito Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 еми не е точно през компа ми на кубето с което свиря в една репетиционна изватих звука на леми 1 към 1 дигнах требъл свалих басс и мидрейндж и от баса надух всичко
duzo Отговорено Декември 13, 2007 Отговорено Декември 13, 2007 това е малко субективно тъй като входа на всяка звукова карта променя и оцветява звука различно Еми аз доколкото съм забелязал доста хора са с Realtec ac97, така че се ще се намери някой който да каже как е получил даден звук
7thString Отговорено Декември 13, 2007 Отговорено Декември 13, 2007 За съжаление и аз съм на мнение, че темата е безсмислена С миналата ми звукова карта бях докарал много близки пресетчета до Gary Moore и донякъде Ингви, но когато взех новата карта, въпреки много по-високото качество на звука, пресетите трябваше да ги правя наново.
Janick_Gers Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Ако някой, може да ми каже как мога да извадя звук близък до този на Iron Maiden албума Somewhere in time, му оставам задължен цял живот
Talic_Zealot Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Според мен си хващаш виртуалния амп и го третираш като истински. Примерно: Пускам си Amplitube-a, избирам си амп-а примерно Tube Lead И работата тепърва започва. Слагам си обикновено още един EQ и един компресор в rack-a и се почва с настройване на еквалаизера на амп-а.. след това в rack-a. Мисля че само от EQ настройване може да се извади звук на много групи и песни. Давам за пример Ampli-то, защото амп-овете там са направени по подобие на най-използваните. Има една по-новичка тема с едно видео за настройването на EQ на ампа, спокойно бих казал че и за компа си важи тоя принцип.
elKobo Отговорено Декември 27, 2007 Отговорено Декември 27, 2007 моето мнение е, че компа трябва да се ползва само като рекордер и редактор на звука. Мисля,че е безмислено да вкараш чиста китара и да се опиташ да изкараш Даймбег звук... а и ако ставаше така хората нямаше да дават по 4-5 хиляди за усилватели и преампове, а щяха да си земат компа и айде...
ukeil Отговорено Декември 27, 2007 Автор Отговорено Декември 27, 2007 Добре бе,а като нямаш 4/5 хиляди ? иначе не съм казал ,че е готино да се свири с компютър ама...като няма възможности за друго за сега...
Metalix Отговорено Декември 27, 2007 Отговорено Декември 27, 2007 Ти хубаво изкарай звук близък до някоя група, ами китарата? Тя и тя има значение, май.
ukeil Отговорено Декември 27, 2007 Автор Отговорено Декември 27, 2007 май...естествено,че има, ма хора какво толкова се задълбавате...просто тая тема мислех,че може да е полезна като всеки си каже как е изкарал звук през компютър...се на някои им се е налагало...виждам,че обаче не мислите като мен така ,че нека темата бъде изтрита ,защо само да пълни сървъра
Metalix Отговорено Декември 27, 2007 Отговорено Декември 27, 2007 ^ Ами като знаеш как ще завърши темата тогава защо изобщо я правиш?
MasterOfDisaster Отговорено Декември 27, 2007 Отговорено Декември 27, 2007 (Редактирано) Ти хубаво изкарай звук близък до някоя група, ами китарата? Тя и тя има значение, май. Не няма. За това са процесорите и софтоерните симулаций. За да си ръгна кремоната и да ми извади Гибсън 61 Флаин В струваща 11000 УСД. П.П. Имаше една тема за бекинг тракове виж там или пусни някои гугъл сърч. Там към бекинг трак-а имаше и сета на китариста които го свири. Спомням си че на Зак Лаилд бях гледал. След това само слагаш същите джунджурии в гитар риг 3 и си играеш с плъзгачите докато стане. Редактирано Декември 27, 2007 от MasterOfDisaster
ultramega Отговорено Декември 27, 2007 Отговорено Декември 27, 2007 (Редактирано) @ MasterOfDisaster Ти с Кремоната няма да изкараш звука на Gibson какъвто и да било(просто защото Gibson си ев Gibson , a Кремона си е Кремона както и да я сучеш ), с който и софт да си(или дори скъп процесор) . Това е повече от ясно. Значение оказва всичко,:Китарата, дървото на китарата, адаптерите, хардура, софтуера и още много други за които не се сещам в момента. Зак Уайлд(наример) ненапразно е инвестирал(е не лично той , но има ли значение) хиляди долари(евро и т.н.)в звука си. Надали ще докараш неговия звук с GRIG 2 или 3, но поне подобен е възможно, но иска много време и ръчкане на софта(аз лично, нямам време и не се опитвам, ползвам само готови пресети които ми звучат добре от първо чуване). ПП. Иначе според мен от темата има полза но при следните условия: 1.Човекът който е изкарал звук близък до някоя желана банда, да пусне семпъл на постигнатото; 2. Да обясни каква му е китарата, дали има някакви модове по нея, какъв е хардуера с който разполага и софтуера който е ползвал в случая. 3. Да обясни точно какви настройки е направил по съответния софт; Това може да помогне на някой който тепърва ще си закупува разни неща и знае какъв звук(близък до звука на някоя банда) гони.... Редактирано Декември 27, 2007 от ultramega
Recommended Posts