Jump to content
Българският форум за музиканти

Май има нещо гнило в Д'Аддарио напоследък


preIbanez

Recommended Posts

хммм. Аз пък изкарах цяла година с д'аддарио на класическа преди да се скъса 6-та струна, без струните дори да потъмнеят много. Не знам как са сега, но аз съм много доволен от тях и досега само тях съм слагал. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

взимам си днеска 10-ки. слагам първата. късам първата. утре ше хода да права рекламация. кофти работа, ако не Д'Аддарио не знам кво друго....тъпите Ямаха сигурно, ма не ма кефат толкоз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

...някои късат струни, други не...

...на някои комплекти D'addario топченцата са добре боядисани окей, на други, както изрази съмнение preIbanez, са боядисани с водни боички...,

 

...а на някои комплекти, като този, който днес си закупих от xxxx, просто, освен всичко описано по-горе, липсва и 2ра струна...

 

късмет, карък...етц... НЕ ЗНАМ, но знам че повече D'addario - НЕ!!!

 

ПС.: бтв, миналото лято един авер ми вкара от Щатите 3 пакетчета 010-046 - Перфектни бяха!!! Чак до Декември изкараха, което прави по месец и половина на бройка...та явно нещо наистина има с тези, които се продават из родните магазини...я влажни складове, я кофти доставчици отвън....

 

ПС.С: от Райзинг, прегледайте си партидата 010-046, може да има още такива бройки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^като се сетя,че всички струни са в едно пакетче,даже няма как да разберете преди да ги купите.Така е...бизнеса е бизнес,но клиентите не са олигофрени,колкото и да им се иска на някои търговци :thumbs_up:

Редактирано от spongebob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз Д'адарио не съм пипал от поне 5 години - никога не са ми харесвали. Струна, която за една седмица звучи като на една година не си заслужава парите. От тогава си джиткам на Ърни бол - 10 кинта - един месец щастие:thumbs_up:

 

На една от китарите имам "елексир" - определено мноооого добри струни - без майтап. Плюс това са бетон - настройвам си китарата веднъж в месеца. Така че не помня @baby_thomas (да ме прощава ако бъркам ника) колко ги даваше, но със сигурност струват всяка стотинка. Малко са ми твърдички за моя вкус, но дълголетието иска жертви. Който няма 20-30 кинта за струни да си пердаши с Ърнита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм в отбора.Спрях да ги ползвам преди доста време , но скоро си взех едни ей така за проба - 4 дена на 5-я нямаще никой. :thumbs_up: .Най-доволен съм от Дийн Маркли и ДжиЕйчЕс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@boreto - Лошото е, че и от Earnie ball нещо съм недоволен. Явно проблема е в моя телевизор (късмет)...

 

Добре, че държа една Кобра за резерва, ако скъсам някоя струна, та успях поне тях да ги сложа :thumbs_up:

 

 

незнам по германските и английските онлайн магазини откъде зареждат, но определено не ми се рискува да поръчвам оттам струни...май пак пак ще заръчвам от Щатите за лятото..тоя път един box та направо да ме държи до другото :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е проблема в Дариото проблема е в нарастващата сила. По принцип си купувам струни от Йован ,Гема мюзик и години си карах с дариото все от там , седмицата в която се появи тази тема си бях взел от нарастващата сила, просто имах път на там, и ръчка за китарата маи си купувах абре незнам точно кой вятър ме заве там. Ама как да е и аз се бях отчаял от любимите ми струни и минах на Дънлоп ,амъ голямото амъ вчера пак си взех дарио от Йован и всичко си е както си трябва ,струните звука ...цветовето ако щете. ИЗРУД ааа...тоест извод на струните нищо им няма просто в Силата са намазали преебана партида и като истински приятели на металията нема да ги разкарат докат не ги шитнат.

 

 

п.п. В комплекта на Дънлоп ,едно нямаше две еднакви струни (дължина) и второ в бемол бяха на твърдоста на десетките, а комплекта беше 9-42 (което ми създаде неволя с флоида).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз веднъж се прецаках с дадарио 12ки половината от които се накъсаха за няколко дена в стандартен строй, а на пакетчето ги дават за такъв :thumbs_up:

 

колкото до елексира - от октомври съм с такива, дори им смених китарата защото тази на която бяха се ремонтира и още стават - не звучат като нови, покритието на много места липсва или се лющи, но звучат не по зле от дадарио на седмица

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От тия Dean Markeley колко ръжда свалям не е истина :thumbs_up:

 

Последния път сложих Fender струни и повече ме кефят. Ernie Ball също винаги са ми допадали, и за бас и за китара много си ги тача!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Д'Адарио не съм свирил повече от година. Последния комплект, който имах, го държах много време и след това, като сложих Ърни Бол, направо ми звъннаха ушите от кеф. Много добър звук извади китарата. Е, по всяка вероятност преувеличавам. По-скоро е било от тва, че са били нови и на фона на Адариото са звучели по-готино, но факт, че вече карам на Ърни само и съм доволен.

 

Попринцип много внимавам кви струни си вземам, щото скъсам ли - трябва да се поръчва на някой познат да ми носи от Варна, че работата е една... Сега пак ще поръчам да ми донесат почивните дни. Мисля пак Ърни да са, 10-ки. Не ми се рискува с други марки...

 

А бту, нямаше ли едни струни Queen? Помня, че бях сложил такива на Орфея (докато още го имах...) и май бяха за електрическа, ако не бъркам нещо, че беше преди бая време...

Та ми се сториха доста издръжливи и звънкаха бая време, а и от други хора съм чувал, че биват, пък бяха 7-8 лв (преди 2-3 години).

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве пичове, само аз ли не правя особена разлика между струните за 10ина кинта!?

 

 

Ха ха ха , хе т'ва е .... :rocker:

 

Ами следният пример със струни Dean Markley...,

Значи точно до нас (съседната къща) беше купена от един германец (пича зарибява с китари антики Fender, мисли да става дистрибутор на Peavey) става въпрос за град Казанлък).

Та от него се снабдих със струни Dean Markley 010 (Regula-Nickel/Iron alloy), значи струните си звучаха супер 3 месеца след като ги сложих, обаче мн. сериозно потъмняха и решиха да ги сменя...

Та отивам в магазин "X" :rocker: и след дълго размишление решавам да си взема Dean Markley 010 (сигничър James Marshall Hendrix), като ги слагам тремолото (Twin-Pivot Tremolo) няма вече предишният опън. В смисъл не мога да вдигна тона с един тон а с полутон... :thumbs_up:

При което в мен възникват куп въпроси и съмнения :virtuoz:

 

А по въпроса за D'addario..., преди свирих само с тях , след това реших да пробвам Ernie ball и голяма разлика не намирам М/у струни за 10- 13 лв.

Абе въобще за струните в БГ вече големи резерви ;):rocker:

 

Best Wishes!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз забелязвам, че в последните да кажем 4 месеца всичи партиди Д'Aддарио са някакси като корозирали. На петна са, има странни черни точки, топчетата както колегата каза са като измити. Основно с ДАддарио свиря и напоследък са ми много странни. Радко късам струни , ако не и въобще, но се осеща, че нещо не е като хората. Преподавателят ми (както и приятел :thumbs_up: ) ми препоръча ErnieBall 9-ки. Сега тях ще пробвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@boreto - Лошото е, че и от Earnie ball нещо съм недоволен. Явно проблема е в моя телевизор (късмет)...
На последните 10-ки на Ърнибол дебелите телове умряха за 1-2 седмици,сложих стари Дадарио и пак са по-добре,иначе са чудни като са нови.Кобрата изкарва най-много,но мътнее нещо.Куин са добри и евтини,но няма от всички размери.Сега ще пробвам GHS дали са ги пре*бали и тях.. Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.