the_gorer Публикувано Ноември 17, 2007 Публикувано Ноември 17, 2007 Трябва ми нещо, подходящо за екстремен метъл, дето да вади подходящ за метъл дръм сет и да върви в комплект с много готови МИДИ файлове на бързи ритми с двойни каси и прочее интензивни неща. Демек - да има вътре готови наредени МИДИ луупове с хуманизации, променливи велоситита и т.н. Кой какво ползва за целта? EZ Drummer ли е най-доброто в момента? Гледам,че в него въобще няма вкарани готови пресети и МИДИ луупове за метъл (знам, че може да се вкарат отделно, но не ми се реди МИДИ на ръка - нали за това искам да ползвам Наготово?) Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 17, 2007 Отговорено Ноември 17, 2007 Addictive Drums има неща и за метъл и за рок , даже звучат добре Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 17, 2007 Автор Отговорено Ноември 17, 2007 А какви други плъгини от този сорт са наизлезли в последните години? Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 аз сега ще пробвам reson 4 и resson drum kits. като стане некво нещо ще пиша. от коментарите останах с впечатление че е лешперо устоичива и с приличен звук. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 18, 2007 Автор Отговорено Ноември 18, 2007 Гледах някакво видео в Ютюб - някакъв беше направил доста добри метъл барабани, използвайки Изи Дръмър (EZ Drummer). Семплите звучаха сравнително добре и бяха достатъчно метълски, но сигурно е редил МИДИ-тата на ръка, защото в промоционалните видеота на Изи Дръмър не видях да върви с готови метъл МИДИ-та. Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 Дръмс форм хелл 2 Все пак барабаниста на Мешуга е участвал в записа им. А те не са никак лекички. И все пак не знам за готови мидита. Трябва да се реди, но ти казвам... не е шега работа На мен поне ми отнема часове! Рийзън 4 е шит! 3-ката беше по-добре, но зле от към новости в музиката и автоматизации на темпото и метрума! РДК, рийзън друм кит е слаба ракия. Просто за разцъкване става. Или за отделни семпли. Ез Друмера и ДФХ2... те са готови, иначе БФД ФХ спанжън иска много обработка и квазарен компютър! Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 18, 2007 Автор Отговорено Ноември 18, 2007 ^ Имам повечето от тези софтуери. Но търся не семплер, а по-скоро комбинация от семплер, едитор и лууп плейър, за да мога да ползвам Наготово неща, които други хора са записвали и редактирали. Иначе ми е ясно, че реденето на барабани в МИДИ е пълен ад. Точно затова търся нещо, което върви с готови МИДИ луупове за метъл. Пуснах темата понеже от доста време ползвам аудио луупове на Бета Мънки (които взеха да ме дразнят по адски много причини) и не бях следил какво става в света на МИДИ семплерите. Надявах се да е излязло нещо ново, по-хайлашко, ам аизглежда не е. Ще пробвам Изи Дръмъра - от ревютата ми звучи супер необещаващо, но ръка да види, око да пипне. Може пък да му намерим някакво приложенийце. Цитирай
solo5 Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 и аз се интересувам от такова чудо изтеглих Drum from Hell 2, ама нищо не можах да схвана зарежда някакви неща и по едно време ми дава че паметта ми била малко (с 1 гигабайт рам съм) и нещо бързо я оставих настрана Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 21, 2007 Автор Отговорено Ноември 21, 2007 Те тия Дръмкит фром хел, БФД, Бетъри и другите са много готини, ама да им разбираш, за да докараш готин звук. Пък дори и да им разбираш, пак трябва да си редиш сам барабаните в МИДИ, а това е меко казано... кошмарно! :) Цитирай
synchu Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Няма никакви проблеми с EZDrummer-a към него идват има няма 8000 МИДИ файлчета, а към DFH extension-a още 1000-2000 не си спомням точно колко, в които има и бая двойни каци, изтропани от: Tomas Haake of Meshuggah, Owe Lingvall of Nocturnal Rites, Mattias Grahn of Naglfar and Efraim Juntunen of Persuader & т.н. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 22, 2007 Автор Отговорено Ноември 22, 2007 ^ Супер! А как се редят тези МИДИ-та? В смисъл, възможно ли е да се ползва Изи Дръмър-а като средство за нареждането им в цяла песен или трябва си ги редиш отделно на ръчица в сикуенсъра и после само ги обличаш през EZD? Междудругото, в моя ДКФХ нямаше толкова МИДИ-та, но той е орязана верси, вероятно затова. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 МИДИ файловете на EZ се ползват чрез елементарен драг & дроп. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 22, 2007 Автор Отговорено Ноември 22, 2007 Сега инсталирах Изи Дръмър-а и вградените му МИДИ луупове са некъф ужас. Няма нито един лууп с двойна каса. Бийтовете са като от годините когато Гошо Минчев беше млад - демек, някъде дваесетте-триесетте на миналия век. Но сега смъквам DKFH разширението за Изи Дръмър и дано там да има включени благини. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Мдам, двойните каци са в DFH. А биитовете към оригинала са си доста добри, само че не за грайнд... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 А има ли такъв вариант за двойна каса - да се сложи като второ VST още един (примерно) адиктив дръмс , със заредени само семплите на касата . В първия едната част от касата , във втория адиктив втората . Ще стане ли по-добре , или пак ще си личи пренасищането ? Цитирай
Recommended Posts