Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой ще помогне за тунинг на едно басче


Recommended Posts

  • Отговори 124
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ами добре, оправяй се... Даването на акъл ти си го поиска :greenangel: Дано коментарът ти да е бил шега, иначе ще е доста грозно от твоя страна..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е сега, коментар с три самйлита на ключовите фрази се предполага, че е на майтап. Плюс това доста хора ми помогнаха с това онова - едва ли бих искал да ги обидя.

 

liquid_death - много благодаря за предложението. Моля те прати снимки на боядисвания, които си правил - искам да видя твои работи. Пощата ми е boris_raikov@mail.bg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

боре,според мен избора ти е само сьнбьрст.ама трябва да си купиш полиуретанов лак и баицове,ако искаш да е трицветен.

нямаш друг избор просто!!!

става и с евтин боклук с дюза 1.8,което по принцип е недопустимо.и то става добре.аерограф не е задьлжителен.е ,с него става гот,ама никои по големите фирми не си играе с аерограф,а с пистолет с по малка дюза.а за тия облепяния с тиксо направо забрави.става по- добре без тях и се спестява много време.аз си имам 3 пистолета с различни дюзи,но с един с 1.5 си ок.все пак изисква някои вложения....и да се пробва на некви парчетии пьрво.

но ако мислиш да минеш без тия хави или с някакви спреиове за 5 лв-ще стане по -кофти.то нали в това е густото-да си купуваш някакви хави и да се зарибяваш,а не някои да ти го направи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дика, благодаря за съвета. Още не съм решил какво да правя. Ама за тоя "боклук" дето казваш, ще ми трябва ли компресор, че иначе зарибявката става твърде големшка? Има в практикер едни такива китайски, по 30 лева, дето не им трябва компресор, ама те май повечко плюят от колкото да боядисват.

 

И не напоследно място - не разбрах съвсем, предлагаш да смесвам байца с лака или? Че технологията съвсем не ми е позната. И ако е така какви байцове да ползвам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гарантирам ти ,че с пистолет за 30 лв и малко тренировки ,ще направиш готин сьнбьрст.задьлжително и компресор,които можеш да не купуваш,ами да ползваш от някои назаем,ако имаш познати.

а иначе така се прави-смесва се баица с лака и така правиш двата или трите нюанса на сьнбьрста.ако имаш приятел автобояджия,ще ти обясни наживо са 5 мин.навремето ме открехна мен мои приятел мебелист,които беше много наясно с прьскането.ползват се баицове за полиуретан,не водоратворими.90% от китарите се правят вече с полиуретан,включително и черни,червени,пембени и т.н.

иначе с няколко поста не може да се обясни цялата кондика,ама не е толкова сложно колкото изглежда,де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами с нитроцелулозен как е - не ме кефи полиуретана а имам да боядисвам едно басче нататък?? там май първо се боядисва цвета какъвто ще е и после само лак??? ако е така сънбърста как ще стане?

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дика, златен си! Ще поразпитам, ще поразгледам и що пък да не го направя. БЛАГОДАРЯ БЕЗКРАЙНО МНОГО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за нищо бе,боре,това не са некви таини,че...

а иначе с нитроцелулозния лак се бачка почти по сьщия начин,даже по-бьрзо стават хавите с него.

overdrive,аз пьрво прьскам грунд,после правя сьнбьрста,след това прьскам и лака отгоре.броя на рьцете зависи от това,каква дебелина се тьрси.междинни шлаифания-колкото щеш!пак е относително де,има нюанси,в зависимост кои какво точно иска като цвят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дика, може би трябва да му кажем на човека, че има специални байцове за НЦ лакове. После да си получи нюансите, колкото ги иска, да шприцва с оцветените лакове, да шлайфа, накрая да положи още един-два лака. И ако иска, ако има с какво и как, да удари една политура. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дика, само последен въпрос - при сънбърста как се нанася от светло към тъмно или обратното? Намерих компресор, само ще трябва пистолет да взема и започвам боядисването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за диката, обаче аз лично не ти разбрах въпроса така формулиран :drummer: Ако имаш предвид дали се пръска първо червено и после жълто при стандартния фендерски трицветен бърст на стратовете например, ми логично е първо светлия бърст, който е по-навътре и после по-тъмния... Естествено може да питаш за коренно различно нещо и аз просто да не те разбирам :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спред мен точно това пита...

 

До колкото съм гледал, на Gibson-ите примерно, им нанасят тъмния цват последен точно с някакъв вид аерограф. Eто

има интересни неща директно от "кухнята" на Gibson. Иначе можеш да разгледаш и темата "Как го правят големите?", която е със статут Важно в този раздел :D Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това вьв филмчето НЕ Е аерограф,а хубав пистолет с по -малка дюза!това ,че казват за мацката airbrush artist е друга хава.

после-дават само черибьрст и то прозирен,така че намери,боре,нещо за фендер как ги прьскат,да скиваш.ще те посьветвам да правиш пьрво черното,защото ще ти е за сефте и ако се прецака хавата да може да се коригира.пьк и като не си свикнал-да не хвьрля вьрху другите цветове.а като се отракаш и имаш готин пищов,можеш да го правиш както си искаш....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.