chris_barnes Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 alder - елша rosewood - палисандрово дърво maple - явор basswood - някъкъв американски тип липа walnut - орех ebony - абанос май това са основните типове дървесина използвани при направата на китари... Цитирай
RichieSambora Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 alder - елшаrosewood - палисандрово дърво maple - явор basswood - някъкъв американски тип липа walnut - орех ebony - абанос май това са основните типове дървесина използвани при направата на китари... maple май е клен Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 (Редактирано) Направо си е клен. Използват се и още много други, като моят любим махагон (тва смайли е ебафка с dean ) И дуги дървении.. P.S. Но в случайя на squier е нито едно. Както казах, а и хората дето разбират, няма как да очакваш от китара направена на конвейр в маза да е на нивото на американски fender.. някои хора като видят "by Fender" и почват да се прехласват...Също не съм съгласен, че са били на качество за цената си или пък по-евтини.. Един dean е сравнително евтин, но тая ...то и талпа не мойш да му кажеш... тоя шкаф.. Редактирано Ноември 10, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 ти пък да не мислиш че новите американски фендери не са на конвеир и са много по хубави? просто се ползват по скъпи материали и има повече контрол върху качеството - нищо повече Един dean е сравнително евтин, но тая ...то и талпа не мойш да му кажеш... тоя шкаф.. спести си такива тъпи изказвания - посочи ми по добра китара за 200лева и тогава ще си говорим пак - има наистина ултра шибани скуиери от фазер но има и доста добре направени модели (които ест не са 200лв) Цитирай
МаНиаК Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 (Редактирано) От известно време свиря на Squier Fat Stratocaster Standart и съм доволен! Скоро ще претърпи 'леко' екраниране, щото ми се види леко шумна... по-нататък може и още ъпгрейд да се прави... Редактирано Ноември 10, 2007 от МаНиаК Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Ако имаш снимка на тая китара пусни Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Пък ако имаш нет потърси . Цитирай
allex_max Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Пичове, сложих оригинална Фендер плоча на моя Скуаер - плочата я продаваше един съфорумец и е от мексикански фендер от 97-ма ... та сега звука е убийствен - невероятно добре звучи ... съвсем малко екраниране трябва май, но е страхотно ниво - моя Скуаер е от първите - 97-ма или 98-ма го взимах от Фактор - не помня точно, но днес пак я разглеждахме с Борето и Веско (колегата с плочата) и установихме, че НЕ е от шперплат а от дърво (би трябвало да е Елша)... Борето има мексикански фендер и се оказва че Скуаера ми при еднакви настройки на всичко на нек-адаптера (нали така се казваше този до грифа) звучи по-мощно, всъщност на всички позиции има по-мощна бленда с изкл. на първа - защото неговия е с двоен адапт ... П.С. утре Tony ще има възможност да я чуе ако успеем да се видим ... Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 аз на мойта съм сложил адаптери фендер от 80те и някакъв мощен хъмбъкер (13к) сравнена с фендер фат страт (произведен през последните години) звука не е изобщо по зле, а интересното е че грифа е същия - профила и дебелината са 1 към 1 забравих да кажа - освен електрониката съм сменил и всичко което може да се сменя без жака Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 ^agathis - не е беизвестно дървоhttp://en.wikipedia.org/wiki/Agathis колко е добро - не знам. знам със сигурност,че стендард серията на скуаяр е значително по - добра от афинити. предполагам, знаеш моята история около сейморизацията ( макар и далеч от твойта мега известна сага с хоум мейд рендито). първо пробвах СД адаптерите на афинити - не бях доволен. сега са на стендард (suier standard) - и съм доста доволен. включително няколко съфорумника , които не спестиха суперлативи за постигнатия резултат. Тони, писал съм и по-рано за агатиса - какво представлява и защо е менте. Под "световнобезизвестно дърво" имам предвид, че 90% от хората не са го и чували, тъй като се слага само по ментета и доста често го кръщават за махагон. Определено е супер евтин заместител, който ползват азиатските производители. Ето защо ми стана чудно, че Скуайър слагат това менте на по-скъпите си китари, а по-евтинит еправят от елша - като истинските Фендери. Разкажи по-подробно за Сиймор Дънканите - наистина ли не звучат добре, ако са сложени в Афинити? Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 абе,колеги,това че това дърво не са го чували повечето хора не мислите ли че значи че е по-рядко от което следва-по скъпо? Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Точно така, затова Респром прави най-качествена стока . Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 абе,колеги,това че това дърво не са го чували повечето хора не мислите ли че значи че е по-рядко от което следва-по скъпо? Не. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 абе нз менте ли е не е ли, но звучи много стабилно, само кофти е че тежи елшата от която правят аффинити предполагам е изключително ниско качество затова и със дънканите звучи кофти Цитирай
Recommended Posts