vurbito Отговорено Март 18, 2008 Отговорено Март 18, 2008 Ъм, каквото и да говорим Dimebag никога не е бил с разстроена китара. Цитирай
swe Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 Проблемът с "разтройството" се решава само с правилна настройка на флойда, аз съм с ibanez rg 350 ex и имах същия проблем но намерих един пич който се занимава с точно с такива настройки срещу символично заплащане проблемът изчезна, сега си ръчкам на воля и не се разтройва. Настройката се прави при определен размер струни, ако ги смениш с друг трябва пак да се прави, ако ползваш само един размер - когато сменяш струните ги сменяш една по една тоест махаш една слагаш новата и така на татък... Надявам се да съм ви бил полезен ако някой се интересува ще го свържа с момчето. Цитирай
Feuermeister Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 А при Cort X-6 има ли го тоя проблем? Цитирай
Overdrive Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 (Редактирано) човека ти го каза ...както и да го въртим и сучем всички пътища водят към Ibanez... не е ли ИБАнез не е китара и това е - всичко друго е менте и всички други разтройват а за Даймбег - сложили са му флойд от ибанез и затва не се разтройвала китарата Редактирано Март 19, 2008 от Overdrive Цитирай
headless Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 ХА ХА ХА тук нещо не разбрах!!! ако не било Ибанез било значи менте значи дайте всички да сме като "КОН С КАПАЦИ" и само в една насока това означавали,че трябва и само един стил музика да се свири!!! не мисля,че подобни исказвания имат място в тази тема. нямам нищо против Ибанез,но този коментар беше направо абсурден. а относно DIMEBAG ............... няма да коментирам,защото мисля че просто няма смисъл ;) Цитирай
MrDeath Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 Нито Хедлес разбра иронията на Овърдрайв, нито коментара на Овърдрайв бе на място. Ясно е че тая тема е стара, няма смисъл да се продължава дълбането в тоя спор. Кат ти е кев сеири си на Скуаер, кат ти е кеф ползвай Ибанез, кат ти е кеф бичи на Гибсън или квото имаш. Въпрос на вкус (и пари). Я направо я затворете тая тема, че ми писна от ехидни коментари и подобни глупости! Цитирай
preIbanez Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 ...а бе къде сте ме видели да пиша че само Ибанез не разстройват...има много добри тремоло системи на други производители...които също разстройват минимално...просто Ибанез са НАЙ-добри измежду тях...или най-малкото най-иновативни...основнат конкуренция е застинала някъде 20-тина години назад като технология...айде отречете ЗР и ЕЗ тремолата...или предпочитате да си настройвате китарата с часове... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 Уилкинсън и Шалер имат прекрасни решения. Конкретно второто пипах скоро на скъп модел китара и е бетон! Цитирай
preIbanez Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 ...добре са го измислили не споря...обаче ръчката да е по средата е адски неудобно... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 На Ibanez ZR, например, пък на мен ми е много неудобно това, колко ниско е ръчката. Иначе не отричам, че тремолата на ибанец са една идея по-добри от популярните си съперници. Всяка китара с флойд, който е добре подържан и смазан, както и с качествено заключване, не разстройва осезаемо - няма какво да си говорим глупости. Всички тези фигури обаче са много верни вкъщи, или на сцена, при определени условия. На сцена със силни прожектори, жега и много пот, или пък при китарист със доста потящи се ръце, китарата пак се разстройва. Понеже аз съм от този тип китаристи, силно предпочитам комбинацията - локинг тремоло - ролер нът - заключващи ключове - за мен това е един доста удачен подход. Цитирай
Alexi Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 странна работа ... новото ми попадение е Jackson RR 24 , флойда му си е оригинален естествено и до сега не е мръднал нито при заключен нито при отключен флойд ... може нещо да са ти скапани пружините не знам Цитирай
BYRA Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 (Редактирано) Дали китарата може да се е разстроила при преноса и?! Редактирано Март 20, 2008 от BYRA Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 ^Май оригиналното питане на темата е малко старичко.... Цитирай
Recommended Posts