denko Публикувано Септември 30, 2007 Публикувано Септември 30, 2007 Имам китара Squier Bullet Strat и искам да сложа Enrie Ball RPS hybrid сиреч 09-46. От някои теми тук, прочетох, че squier не издървали по-дебели струни и се кривели грифовете. Ще има ли проблем да сложа тези струни на китарата ми. Благодаря Ви предварително!! Цитирай
vlex Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Ърни бол хибрид предполагам е серията и надали има много общо с размера .09-.46 инако казано деветки са доста разпространени струни. Не бих казал че ще й стане нещо на китарата ти от деветки. Виж за единайски и дванайски (колко тъпо изглеждат като са написани тия числителни звателно-редни или каквито там се падат) може би има риск за грифа ти, но за деветки - слагай смело и да не ти пука Поздрави, Влад П.П. Аз лично това за грифа не съм го чувал... Вярно не кръжа да се интересувам само за скуаерите, но все пак някакво интересно изглежда. ПРедполагам обаче, че ако е вярно не е само за конкретния бълет страт, ами за повечето нисък клас китари Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 хибрид не е ли тъннките от 9ки, дебелите от 10ки или 11ки ??? на моя скуиер съм слагал 12ки и си държи ест настроих тръсрода Цитирай
vlex Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Wtf? Кви са тия хибриди? о_О Май нещо не съм разбрал... Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 ами за лесно свирене на сола пъвите 3 струни са тънки, а за плътен звук навитите са по-дебели нали нормален комплект 9ки е 9-42 май а той е казал 9-46 тоест 6тата е 10ки нещо не съм фен на такива комплекти защото така различните струни имат съвсем различен опън върху грифа Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Имам китара Squier Bullet Strat и искам да сложа Enrie Ball RPS hybrid сиреч 09-46. От някои теми тук, прочетох, че squier не издървали по-дебели струни и се кривели грифовете. Ще има ли проблем да сложа тези струни на китарата ми. Благодаря Ви предварително!! Без никакви грижи. 09-46 не са никак дебели струни. Според мен за дебели можем да си говорим от .52 нагоре. Грифа е нормално да е леко дъговиден в средата, съвсем леко. Но не и от такъв размер струни да се стигнат до някакви по-сериозни отклонения, освен ако китарата ти има някакъв фабричен дефект. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Казват им още "Heavy Bottom". 9-42 е нормалния размер, 9-46 е тоя "хеви ботъм". Същото е за 10-52... И аз смятам, че няма да имаш НИКАКВИ проблеми - боцкай смело! Цитирай
stanbog Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 никакав проблем няма да имаш с тези струни. а м/у другото аз като пълен дилетант ще се намеся в разговора и ще напомня че има едно такова устройство наречено "тръс род", което при слагане на по-дебели струни се затяга точно за да не се огъва грифа. странно ми е че никой не спомена тази джаджа досега... Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 според повечето тук тя е само за бутане от про лютиери Цитирай
stanbog Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 хахаха, верно бе! особено от тия лютиери които са се родили като "про". Цитирай
ipo Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Няма какво да му се мисли на деветки (тях почти ги нямам за нищо) ., няма и на десетки и на 10-ки с heavy bottom Нямаш грижа и за обтягането- за него се замисли само като почнат да ти бъздят струните - там нейде след 11-ките Цитирай
Pandemonium Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 ^ Брех! Аз като стъпих на 10-ки хеви ботъм си спомням, че натягах тръс-рода на моя Скуайер стандарт, защото още на втория ден се получи леко измятане, което направи китарката фалшива. Най-добре пича да си сложи струнките и да погледне грифа, все едно ще стреля с китарата (егати обяснението) и ако е крив, да си понатегне тръс род-а. Между другото по тази тема вече има изписани хиляди страници. Даже си спомням, че и аз съм пускал такава, макар и за 12-ки. Отделно колегата Evtim Djerekarov беше направил тема със схеми как се работи с тръс род-а. търсачка, търсачка...къде е че не мога да я намеря... Цитирай
Mladen Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 (Редактирано) Ами аз последно за моя Squier Fat Stat. HSS си взех Dean Markley десятки и единствено тр. да натегна малко пружините, тъй като опъна е по-голям и тремолото ми се понадигна! Та нищо си му няма де (нито на грифа нито на интонацията..., нищо)! За Булетите незнам, но също тр. да няма дерт!!! За стратовете 10-ки е нормално !!! Слагай 9-ките!!! Greets!!! Редактирано Октомври 3, 2007 от Mladen Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 Нямаш грижи.Слагай каквито струни искаш, стига да са за китара.Няма какво да и стане. Цитирай
Recommended Posts