pioneer 306c Отговорено Юни 2, 2008 Share Отговорено Юни 2, 2008 да не си започнал барабани да правиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 10, 2008 Автор Share Отговорено Септември 10, 2008 Знам че доста време проекта беше в застой, но наскоро намерих дърво за фингър борда и реших най-накрая да слойа и последното пърче от пъзела. Та така благодарение на едно трионче тип пасвател нещата започнаха да вървят полека. Направих на векторна порграма разположението на прагчетата и в работата ги изрязах на плотер та да не се мъча да меря до 0,01 мм ами направо да залепя разкроеното фолио отгоре и да се почва. И така това е за днес. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Септември 11, 2008 Share Отговорено Септември 11, 2008 icohohi ползвай тунера на Guitar FX box 2.6 много съм доволен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 11, 2008 Share Отговорено Септември 11, 2008 Aбе що ми се струва, че каналите са ти прекалено широки? Колко ти е широко острието? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 11, 2008 Автор Share Отговорено Септември 11, 2008 Aбе що ми се струва, че каналите са ти прекалено широки?Колко ти е широко острието? Да ве знам, изглежда така от скапания телефон с който снимах. Иначе триончето е 0,6 мм, или по-точно среза който прави е толкова. Това е според дебелината на праговеете които взех, реших че 0,5 е по кофти решение. Иначе сега съм го сложил да се лепи за грифа и утре, др ден ще имам тежката задача за радиуса на ф борда. Сега като се замисля ти ми обясняваше за него за пръв път . И такам направил съм едно радиус блокче и сега се надявам да стане добре. ПП: Fender str мерси за предложението ще го пробвам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Септември 11, 2008 Share Отговорено Септември 11, 2008 Дано да си измерил праговете и то не с шублер а с микромер щото 0,6мм е бая щирок за стандартните прагчета дето ги има по магазините. Както Евтим каза в мойта тема трябва сряза да не е повече от 0,5-0,55мм , но след измерване се оказа че прагчетата са с дебелина 0,55-0,58мм в тази си част която не е оребрена(най-тънката) а, ако дебелината на прагчето ти е 0,55мм то прореза в дървото трябва да е 0,4-0,45мм за да може да се набие стегнато Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 11, 2008 Автор Share Отговорено Септември 11, 2008 Дано да си измерил праговете и то не с шублер а с микромер щото 0,6мм е бая щирок за стандартните прагчета дето ги има по магазините.Както Евтим каза в мойта тема трябва сряза да не е повече от 0,5-0,55мм , но след измерване се оказа че прагчетата са с дебелина 0,55-0,58мм в тази си част която не е оребрена(най-тънката) а, ако дебелината на прагчето ти е 0,55мм то прореза в дървото трябва да е 0,4-0,45мм за да може да се набие стегнато Дам логиката е неоспорима... значии... засега само леко съм ги тръкнал ако го оставя така, и после мина с макетно ножче за по дълбоко, и гледам да ги набия в порцепа от ножчето може и да стане. Е да има риск от спукване на дървото или изкривяване на прагчето но не е казано че ще стане с първата китара. Важното е да се пробва! Давайте съвети ако някой има преживявания с прагчета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Септември 15, 2008 Автор Share Отговорено Септември 15, 2008 И ето най-накрая си направих и радиуса на грифа и сложих прагчетата. Станаха доста стегнато което може само да ме радва. И за мое учудване даже са на абсолютно едно ниво няма никакъв фрет бъз. Ето на тази снимка се вижда и радиуса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 15, 2008 Share Отговорено Септември 15, 2008 Браво Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Септември 25, 2008 Share Отговорено Септември 25, 2008 Айде бе Майсторе! Дай да видим крайният резултат, че сърце не трае!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 3, 2008 Share Отговорено Октомври 3, 2008 До къде стигна с проекта? Дай снимки нещо да оплакнем окото че, раздела куца нещо няма работари Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Ноември 14, 2008 Автор Share Отговорено Ноември 14, 2008 Краен резултат китара с три струни които свирят... хаха ще направя една снимка с тела и ще покажа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 14, 2008 Share Отговорено Ноември 14, 2008 Само три от шесте свирят? Или си сложил само три струни за проба? А и какво разбираш под "свирят"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Ноември 14, 2008 Share Отговорено Ноември 14, 2008 Удри уйно, връти яко тупаня - revival... Дай да видим китарата готова накрая Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOKICH Отговорено Декември 19, 2008 Share Отговорено Декември 19, 2008 може и да постнеш семпъл само с трите струни,няма да се обидим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts