icohohi Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 (Редактирано) На един съученик баща му е дърводелец и има машинки.. и каза че като взема мерките ще ми каже дали ще може да го направи. Аз намерих едни където радиуса е 241мм. Но като си направих модел на корела това излезна много голям радиус поне така като го гледах. Редактирано Януари 18, 2008 от icohohi Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Колкото по-голям радиуса, толкова по-плосък е грифа. Fender strat е с 9.5 инча радиус(241mm). Gibson LP - 10 - 11 - 12 инча. Метълските китари често са или 12 инча по целия гриф(305 mm), или пък имат коничен радиус(горе при магаренцето 12 инча, а долу при послединте прагчета - 16 инча примерно. Много китари с флойд роуз имат 10 инчов радиус. Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 9,5 е най-универсално май - 12 и нагоре не се усеща много Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 Кремона , Орфей , Пълдин : -9.5 Инча Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 ... или не баш.... моя не е 9.5?!? Цитирай
icohohi Отговорено Януари 19, 2008 Автор Отговорено Януари 19, 2008 Като взех от тези 241 мм, 4.2 см при първо прагче и 5.7 при последно, то радиуса на грива идва едва усещащ се. Сега започвам да разбирам какво му е специвичното ако беше сантиметър 2 дълъг грифа да го направиш, ма то си е сериозна работа. МЕРСИ много на всички! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 ... или не баш....моя не е 9.5?!? Имах в предвит , че има талпи , правени и с отрицателен радиус (вдлъбнат навътре) . Както и да е ... Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 Кремона , Орфей , Пълдин : -9.5 Инча фендер също, дори 7,25" нещо лошо ли има в това?? Цитирай
ruidolff Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 Ице, карай с 241 мм радиус, защото по-малките стават по-трудно. Дърводелецът, който споменаваш, дано има свястна техника, за да оформи грифовата плочка. Като очертаеш дъгата първо си направи един шаблон малко по- дълъг от най-дългото прагче и с шаблона отгоре до долу по фингърборда гледай да спазиш еднакъв радиус. Не знам дали имаш радиус-блокче със същия радиус , за да ошлайфаш фингърборда, но и това се налага да го мислиш и правиш. Карай внимателно, мисли и не бързай. Цитирай
icohohi Отговорено Януари 21, 2008 Автор Отговорено Януари 21, 2008 Радиус блокче??? Ако говориш за това което си мисля, значи съм го мислил. Може ли малко инфо ако не е нахално. А дам и к'ва е разликата между А и В пред означението на потенциометрите Цитирай
ruidolff Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Радиус-блокчето е дървено трупче /има и пластмасови, даже метални/, което отдолу е оформено точно по дъгата на фингърборда. Към трупчето се прикрепя шкурка и с него фино се оформя и ошлайфа свода на фборда. Цитирай
vlex Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 (Редактирано) Радиус-блокчето е блокче вдлъбнато по крива отговаряща на дъга от окръжността с дадения радиус. С него се уформя и радиуса на фборда, но трябва да е поне 1-2 пръста по-дълга дъгата от всяка страна от фборда, защото при шкурене се върти, а и да е дългичко - поне 8-10см, за да няма измятания. Който е по-навътре го прави тва с един готин туул за оберфреза, ма ся няма да се занимаваме с такива подробности Не разбрах за кои означения говориш за тия потове... Поздрави, Влад едит: ем, за малко Рудолф ме изпревари Редактирано Януари 21, 2008 от vlex Цитирай
icohohi Отговорено Януари 23, 2008 Автор Отговорено Януари 23, 2008 Мерси за радиус блокчето... А означенията има едно А500 ком и В500 ком. Та това е Едит: (днес си взех шофиьорските... така че заобикаляйте червени Ford Orion ) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 A - Audio(логаритмични) B - линейни Цитирай
Recommended Posts