bigjav Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 Чекай,чекай малко... Веднъж Ab e VI ниска, после e IV ниска в до мажор, последно?!?!? А към Ab като прибавим F в баса се получава Fm6, т.e. ми бемол от акорда Ab е шестата мажорна степен на Fm =Fm6, а не Fm7! Прав ли съм или греша? Благодаря! Bigjav модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! Цитирай
IvanDTr Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 Чекай,чекай малко... Веднъж Ab e VI ниска, после e IV ниска в до мажор, последно?!?!? А към Ab като прибавим F в баса се получава Fm6, т.e. ми бемол от акорда Ab е шестата мажорна степен на Fm =Fm6, а не Fm7! Прав ли съм или греша? Благодаря! Bigjav Bigjav Абе сбърках числото бе! Мале-е-е! Изложих се!... VI ниска Ab и с фа става Fm7 защото фа е в баса - променя се акорда. Прости за грешката! П.С. Ми бемол от Fm7 е седма степен, имам предвид да се мисли така, когато прибавиш фа в баса на акорда Ab, акорда става Fm7. Онагледявам примера защо е със субдоминантова функция! Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 10, 2004 Автор Отговорено Ноември 10, 2004 Друга мноооооого интересна хава е т. нар. 'Неаполитански акорд' - тоест мажорен акорд на втора ниска. Преди него се свири пета степен (ако е заета- - например мажорна в минора, още по-добре), после въпросния неаполитански, и после тониката (новата, на полутон под неаполитанския). Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 10, 2004 Отговорено Ноември 10, 2004 Да,бе,и аз се острах,разбира се,че Eb е седма доминантова степен за F. Прощавайте! Bigjav модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! Цитирай
musicman Отговорено Ноември 10, 2004 Отговорено Ноември 10, 2004 bigjav, айде да пишеш на кирилица по четливо е тенкю Цитирай
NessoR Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 а за Га бемол чували ли сте? :killyou: Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 Наистина латиницата е лайняна работа, питай ме мен, дето преподавам испански Проблемът е, 4е само в работата имам Flesh type или там както му се казва и мога да пиша на кирилица. Вкъщи обаче нямам, пък и не смятам да си инсатлирам, тъй като последния път, когато го направих, ми се насра целия Windows, който, между другото, ми е на испански. Така 4е, прощавайте още веднъж! Bigjav Цитирай
synchu Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 /оff Bigjav, Windows-a (не знам с коя версия си) си има вградена кирилизация. Флекстъп не ти трябва въобще. Ето тук има информация как да го направиш ако искаш фонетична наредба на клавиатурата (както и на още 1040 места според Гугъл, ако потърсиш "фонетична кирилица"). /off Цитирай
musicman Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 Хора, благодарение на YtseJam форума има вградена кирилица! :guitar: Ползвайте я нея Цитирай
machoka Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 ебахти малоумницитеМодулация не е сменяне на тоналността ,а смяна на мелодията от една тоналност в друга Поне четете преди да пишете...Направо се отчаях от този форум Сигурно ще делнат темата,но какво да се прави :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: Младежо, Ако смяташ, че мелодията може да върви в една тоналност, а акомпанимента в друг, тогава изобщо не ти се сърдя. Правилно е да не се регистрираш. То може но в експериментални, модерни жанрове в класическата музика, не и в попа, рока и т.н. Само да запитам ... при "сарказмите" ? - дясната ръка в a dur, лявата в b dur .. :twisted: Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 ебахти малоумницитеМодулация не е сменяне на тоналността ,а смяна на мелодията от една тоналност в друга Поне четете преди да пишете...Направо се отчаях от този форум Сигурно ще делнат темата,но какво да се прави :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: Младежо, Ако смяташ, че мелодията може да върви в една тоналност, а акомпанимента в друг, тогава изобщо не ти се сърдя. Правилно е да не се регистрираш. То може но в експериментални, модерни жанрове в класическата музика, не и в попа, рока и т.н. Само да запитам ... при "сарказмите" ? - дясната ръка в a dur, лявата в b dur .. :twisted: Съжалявам.че толкова късно отговарям, но сега видях този пост. Лявата ръка в A dur, а дясната в C dur. Цитирай
machoka Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 Извинявам се тогава, онзи ден за пръв път мернах нотите, но явно съм запомнил грешно ... А пък сега даже не мога да си спомня кое негово беше с различни размери в ръцете (но те поне са от "по-лесните") .. :think: Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Извинявам се тогава, онзи ден за пръв път мернах нотите, но явно съм запомнил грешно ... А пък сега даже не мога да си спомня кое негово беше с различни размери в ръцете (но те поне са от "по-лесните") .. :think: Задай ми въпроса още веднъж моля, защото немога да го разбера. :think: Мислех, че нещо се ебаваш и за това съм отговорил така! Сорри! Цитирай
machoka Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Извинявам се тогава, онзи ден за пръв път мернах нотите, но явно съм запомнил грешно ... А пък сега даже не мога да си спомня кое негово беше с различни размери в ръцете (но те поне са от "по-лесните") .. :think: Задай ми въпроса още веднъж моля, защото немога да го разбера. :think: Мислех, че нещо се ебаваш и за това съм отговорил така! Сорри! Хих .... пошегувах се бре, понеже каза че не може мелодията да върви в една тоналност, а акомпанимента в друга . Цитирай
Bo Yan Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 (Редактирано) :read: Модулация е явяването на доминанта, на степен, различна от V. Това е най-краткото определение, което знам. Редактирано Декември 26, 2004 от Bo Yan Цитирай
Recommended Posts