Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Чекай,чекай малко...

Веднъж Ab e VI ниска, после e IV ниска в до мажор, последно?!?!? А към Ab като прибавим F в баса се получава Fm6, т.e. ми бемол от акорда Ab е шестата мажорна степен на Fm =Fm6, а не Fm7!

Прав ли съм или греша?

Благодаря!

Bigjav

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!!

Отговорено
Чекай,чекай малко...

Веднъж Ab e VI ниска, после e IV ниска в до мажор, последно?!?!? А към Ab като прибавим F в баса се получава Fm6, т.e. ми бемол от акорда Ab е шестата мажорна степен на Fm =Fm6, а не Fm7!

Прав ли съм или греша?

Благодаря!

Bigjav

Bigjav

Абе сбърках числото бе! Мале-е-е! Изложих се!...

VI ниска Ab и с фа става Fm7 защото фа е в баса - променя се акорда.

Прости за грешката! :)

П.С. Ми бемол от Fm7 е седма степен, имам предвид да се мисли така, когато прибавиш фа в баса на акорда Ab, акорда става Fm7. Онагледявам примера защо е със субдоминантова функция!

Отговорено

Друга мноооооого интересна хава е т. нар. 'Неаполитански акорд' - тоест мажорен акорд на втора ниска. Преди него се свири пета степен (ако е заета- - например мажорна в минора, още по-добре), после въпросния неаполитански, и после тониката (новата, на полутон под неаполитанския).

Отговорено

Да,бе,и аз се острах,разбира се,че Eb е седма доминантова степен за F.

Прощавайте!

Bigjav

модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!!

Отговорено

Наистина латиницата е лайняна работа, питай ме мен, дето преподавам испански :happy:

Проблемът е, 4е само в работата имам Flesh type или там както му се казва и мога да пиша на кирилица. Вкъщи обаче нямам, пък и не смятам да си инсатлирам, тъй като последния път, когато го направих, ми се насра целия Windows, който, между другото, ми е на испански.

Така 4е, прощавайте още веднъж!

Bigjav

Отговорено

/оff

Bigjav, Windows-a (не знам с коя версия си) си има вградена кирилизация. Флекстъп не ти трябва въобще.

Ето тук има информация как да го направиш ако искаш фонетична наредба на клавиатурата (както и на още 1040 места според Гугъл, ако потърсиш "фонетична кирилица").

/off

• 4 weeks later...
Отговорено
ебахти малоумниците

Модулация не е сменяне на тоналността ,а смяна на мелодията от една тоналност в друга

Поне четете преди да пишете...Направо се отчаях от този форум

Сигурно ще делнат темата,но какво да се прави  B)  B)  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:

Младежо,

Ако смяташ, че мелодията може да върви в една тоналност, а акомпанимента в друг, тогава изобщо не ти се сърдя. Правилно е да не се регистрираш.

То може но в експериментални, модерни жанрове в класическата музика, не и в попа, рока и т.н.

:huh:

Само да запитам ... при "сарказмите" ? - дясната ръка в a dur, лявата в b dur ..

:twisted: :o

Отговорено
ебахти малоумниците

Модулация не е сменяне на тоналността ,а смяна на мелодията от една тоналност в друга

Поне четете преди да пишете...Направо се отчаях от този форум

Сигурно ще делнат темата,но какво да се прави  B)  B)  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:  :read:

Младежо,

Ако смяташ, че мелодията може да върви в една тоналност, а акомпанимента в друг, тогава изобщо не ти се сърдя. Правилно е да не се регистрираш.

То може но в експериментални, модерни жанрове в класическата музика, не и в попа, рока и т.н.

:huh:

Само да запитам ... при "сарказмите" ? - дясната ръка в a dur, лявата в b dur ..

:twisted: :o

Съжалявам.че толкова късно отговарям, но сега видях този пост.

Лявата ръка в A dur, а дясната в C dur.

Отговорено

B) Извинявам се тогава, онзи ден за пръв път мернах нотите, но явно съм запомнил грешно ... А пък сега даже не мога да си спомня кое негово беше с различни размери в ръцете (но те поне са от "по-лесните") ..

:think:

Отговорено
:) Извинявам се тогава, онзи ден за пръв път мернах нотите, но явно съм запомнил грешно ... А пък сега даже не мога да си спомня кое негово беше с различни размери в ръцете (но те поне са от "по-лесните") ..

Задай ми въпроса още веднъж моля, защото немога да го разбера. :think: Мислех, че нещо се ебаваш и за това съм отговорил така! Сорри! :)

Отговорено
:beer:  Извинявам се тогава, онзи ден за пръв път мернах нотите, но явно съм запомнил грешно ... А пък сега даже не мога да си спомня кое негово беше с различни размери в ръцете (но те поне са от "по-лесните") ..

Задай ми въпроса още веднъж моля, защото немога да го разбера. :think: Мислех, че нещо се ебаваш и за това съм отговорил така! Сорри! :ph34r:

Хих ....

пошегувах се бре, понеже каза че не може мелодията да върви в една тоналност, а акомпанимента в друга . :ph34r:

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

:read:

Модулация е явяването на доминанта, на степен, различна от V.

Това е най-краткото определение, което знам.

Редактирано от Bo Yan