spongebob Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Тука са се заформя много яка идея....може някой с опит време и знания да направи един трак подобен на тоя на стиви.Аз не мога,щото не се занимавам с миди,но бих помогнал с всичко от което разбирам.Може да си е 12 тактова блус схема с тема в началото и в края.В средата ще оставим място,като предварително ще дадем 1 седмица на всички мераклии(без значение и без да се срамуваме)да заявят желание за участие.На всеки ще дадем 12 такта за соло и ще стане една безкрайна касапница... Цитирай
zanev 70 Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 .... Кольо приятелю , изгоря ми единия канал на усилвателя за старите руски бойни тонколони .... голям ташак беше .... и преди малко рекох да посвиря и понеже няма на кво - на слушалки ... ох на батко акегенцата те .... и на кво мислиш че свирих - ами на твоя джем приятелю - вкарах го в Гитар риг 3 и викам - а сега да те видим процесарю софтуерний .... и не щеш ли намерих този присет Pink Numb Lead ..... и толкова ми допадна е реших да врътна едно джемче . записвал съм го както казах с присет Pink Numb Lead без да променям нищо от корекциите му като само сменях три пъти говорителите - това ясно се усеща а реда на смяна е следния 1. High white 4*12 след това 2. Plexi 4*12 и накрая 3. Ultrasonic 4*12 , свирил съм изцяло на горен адаптер ..... както се казва не кой знае какво но е от сърце защото мене лично много ми допадна тона , но както знаете всичко е въпрос на вкус . а ето го и джема http://media.putfile.com/Kolio-Blues-Jam-by-Ceko .... дано ви допадне . ще пусна парчето и в раздел семпли в темата за Гитар риг 3 щото мисля че може да е полезна за някой от форума ..... живи и здрави . Цеко Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 9, 2007 Автор Отговорено Ноември 9, 2007 Браво друже,много юнашки си забил .Колкото до саунда,мисля че РИГа наистина май е по добре от преди.Най много ми допадна втория саунд.Аз хич не ги разбирам тези софтуерни магии,но ми звучи приятно.Само се чудя дали може да се изкара нещо с по малко гейн или софта не позволява това да стане без да се скапе звука.Като се замисля,май не съм чувал някой да прави от софт,саунд с малко гейн Цитирай
zanev 70 Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 .... ами Кольо , аз също не съм чувал .... звук който да наподоби тоя с който ти свириш с Енгъла и Месата .....определено няма ...... когато си взема преамп ... един хубав ден ....дано да може присетите с този вид саунд да звучат по подобаващ начин - с други думи - то и сега в софтуерните процесори и имитации на кубета има саунди които би трябвало да наподобят звук на чист канал на кубе или саунд с малко гейн .... ама ми звучат супер странно - няма компресия , няма я динамиката която е много важна поне за мен при свиренето с малко гейн , няма я онази характерна мощ на уж чистия звук на китарата - имах на времето за кратко един Park by Marschall 15 ватов индийски .... дори и това чикиджийско кубе даваше възможност да се свири със саунд с малко гейн и да усещаш китара по оня добре познат начин на свирещите с кубета ..... но както казах дано преампа да оправи положението при такива пръцковци като мен дето не могат да си купят един Енгл и да решат най стария проблем на вселената - що е китарен саунд и има ли той почва у нас ... имам предвид в къщи .... живи и здрави . Цеко Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Значи вероятно е както си мисля.Поради някаква техническа(неизвестна ми)причина,симулациите на хайгейн са по убедителни.Иначе доколкото съм пробвал ако вкараш сигнал от приамп или кубе и после използваш софтуера само за пудри резултата е много удоволетворяващ,предполагам че и на теб ще ти допадне. Поздрави Коко Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Тука са се заформя много яка идея....може някой с опит време и знания да направи един трак подобен на тоя на стиви.Аз не мога,щото не се занимавам с миди,но бих помогнал с всичко от което разбирам.Може да си е 12 тактова блус схема с тема в началото и в края.В средата ще оставим място,като предварително ще дадем 1 седмица на всички мераклии(без значение и без да се срамуваме)да заявят желание за участие.На всеки ще дадем 12 такта за соло и ще стане една безкрайна касапница... Ей сега видях поста.Идеята е добра,но не знам до колко ще има мераклии да се включат.Не бих казал,че на последък джемовете много вървят.Дано сега да потръгнат.Аз самият също не се занимавам с миди,но ако някой направи бекингтрак ще гледам да се запиша с 12 такта Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Само да дойде Мас-а и да успея да си закупя новата мечта Едирол ФА-101, ще се включа аз и то подобаващо зле, ама... Дотогава няма как... Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Са остава някой да ми обясни като на малоумен,(щото компютъра го гледам като голям камък общо взето ) как да кача плейбека на една писта на Куул едит про за да тОря по другите.. Цитирай
sa6tiat Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 (Редактирано) Не мога да сваля Кольовия плейбек. Що така, хем съм се логнал и нямам файъруол? Редактирано Ноември 12, 2007 от sa6tiat Цитирай
zanev 70 Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 ... това е един въпрос който искам да задам с надеждата някой да има инфо - защо от близо 10 дни не може да се свалят файлове от Путфайла - преди можеше , а сега функцията некст пейдж е блокирана или поне не реагира въобще . ако има инфо нека някой да каже що така стана Цеко Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 'начи - понеже ми се налага, софтуерите ми ползват Quick time и той се закача като актив хикс в броузърите и ако е регистриран с десния клавиш има опция Save as source. Та аз правя така. Другия вариант вю сурс и търсене на мп3 Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 12, 2007 Автор Отговорено Ноември 12, 2007 (Редактирано) Наистина има проблем с Путфайл,нямам си представа какъв е.За мераклиите за джем ето директен линк,за сега работи http://fn2.putfile.com/getfile/119488hc020...25816253678.mp3 .Десен бутон върху линка-сейв таргет ас... Редактирано Ноември 12, 2007 от kolio_k Цитирай
nip Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Най-после дойде време и аз да се отсрамя или по-точно да се посрамя , но преди доста време бях обещал и аз да кача нещо и няма мърдане назад... Аз реших да започна мъките от самото начало - с интрото, че него го знам долу-горе ок и си ме кефи...не че Кольо К. не е свършил перфектна работа по него, ама... Иначе уменията ми са слабички, но за сметка на това ампчето ми е смотано. Въртях, суках, но без особени импровизационни умения и познания няма как да стане нещо кой знае какво, така че качвам каквото се получи след няколко не особено успешни опита. Важното е джем да става... Наложи се леко да посъкратя бекинг трака, че по едно време малкото муза дето ми беше дошла секна и повече нямаше накъде да суча струните... Та след всички тия хвалби дето си отправих, ако все още има ентусиасти, които са навити да ме чуят, творба ми е ТУК. p.s. За тези, които не са се включили в това джемче единствено защото струните на китарите им се заключват, а Мери е в Eb реших да кача един друг бекинг трак, който ми попадна и който е в E (ТУК). Очакваме включване от заключените китари! Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 19, 2007 Автор Отговорено Ноември 19, 2007 Благодаря ти много за участието .Свириш интрото по различно от мен(то не че аз пък го свиря като СРВ),но доста добре се е получило,а не е много лесно. Поздрави Цитирай
nip Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 10x! Като задобрея може да се пробвам пак, ама доста време ще трябва да мине... И следващия път ще гледам да записвам с микрофон, че вчера се оказа, че съм нямал подходящ микрофон вкъщи... Записвах през phones out на ампчето и се наложи много да намаля нивото, че кривеше яко и за това китарата звучи почти клийн... Цитирай
Recommended Posts