KingdomX Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Jim Dunlop Big Stubby 2mm. А ве,пичове как свирите с тия прасюндери от по над 1 и 5 ве ?!? Това си е направо за бас?! иначе се губи почти напълно смисълът от такова перце . съвсем ме вкарахте в недоумение , от къде го видяхте това преяло перце ,. кой свири с такова ? Ми аз свиря много лесно с такова. Перото ми е дебело 2.0 дънлууп. Предпочитам го с дебелината му заради атаката, която с тънко перо се постига много по трудно, а й са много удобни Използвам ги 5-та или 6-та година вече, не помня кога точно се ориентирах към тях. Преди това свирех с 3.00мм перо, но то ми беше малко неудобно. Големия проблем е, че много трудно вече се намират 2.00 пера на дънлууп от ония лилавите д'ет прозират. Ама аз се заредих с 5-6 броя и ся ще имам за 6-7 години напред Цитирай
AXE Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Така и така сме на вълна перца - някой знае ли софийски магазин където да има перца с размера на Jazz 3, ама по-тънки - 1мм. примерно? Но ми трябват реални, а не модели от нета Ето за такива говорех. Веднъж само си бях взел такова от Благоевград, ама не знам дали зареждат постоянно (едва ли ). И май от томана ще си поръчам. Раздела им за перца е направо рай - тука. Цветни, шарени, на Dunlop всички модели... Вчера като разглеждах, попаднах на едни много интересни на Ibanez - тук и тук. Цитирай
ritchie Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Аз свиря с 1,5 мм на Dunlop, стандартна форма са си, само дето са...светло лилави Хубавото им е, че са със скосени краища и звукът компенсира странния начин, по който държа перото, но и на мен така ми е удобно и така си свиря - все пак всеки с индивидуалностите си. Това за електрическата китара. За акустична свиря с едно 0.38, май беше, вече се е изтъркало и не мога да видя колко беше. Много е меко - огъва се доста, но като се хване по в основата се плъзга много благо по струните и изкарва много мек и същевременно звънлив звук. Перфектно е и за солца и за акорди. Ritcie На сцена съм отдавна и съм свирил с какви ли не перца, но вече избягвам да купувам и да хвърлям излишни пари за неща, които мога да си направя и сам. От 2005 година свиря с пера, които изрязвам от стари грамофонни плочи и си ги пиля и шлифовам сам, по своите си нужди. Тези перца за китара ми издържат без особени поддръжки по 1-2 години, въпреки, че моят стил на свирене е комбинация от Блекмор, Сайкс и Малмстийн, а не както при Митко Кърнев-Облака. Хубаво е когато човек си е изработил стил на свирене, да си изработва и перцата за китарата, иначе ще дава луди пари за неща, които се изтъпяват и хабят за седмица време. Цитирай
James Hetfield Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 Преди си ги правех сам от фонокарта. Сега съм с DUNLOP 0,88 mm, което го ползвам за джангър главно. Самоделките позвам повече за акустика. Цитирай
KingdomX Отговорено Септември 25, 2007 Отговорено Септември 25, 2007 (Редактирано) Ritcie На сцена съм отдавна и съм свирил с какви ли не перца, но вече избягвам да купувам и да хвърлям излишни пари за неща, които мога да си направя и сам. От 2005 година свиря с пера, които изрязвам от стари грамофонни плочи и си ги пиля и шлифовам сам, по своите си нужди. Тези перца за китара ми издържат без особени поддръжки по 1-2 години, въпреки, че моят стил на свирене е комбинация от Блекмор, Сайкс и Малмстийн, а не както при Митко Кърнев-Облака. Хубаво е когато човек си е изработил стил на свирене, да си изработва и перцата за китарата, иначе ще дава луди пари за неща, които се изтъпяват и хабят за седмица време. Да те рабирам ли правилно, че перо, което струва 1 лв. и се ползва 1 година минумум е скъпо. Аз се питам - кво му плащаш. Но е въпрос на гледна точка, аз предпочитам да давам по 1.20 лв. за перо, без да си губя времето да правя. Въпрос на гледна точка и виждане. Все пак нещо, което си направил сам ти носи много по голямо удоволствие, стига да е направено както трябва. Редактирано Септември 25, 2007 от KingdomX Цитирай
chalgasucks Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 JS (Joe Satriani) от половин гидина свиря с такива и съм адски доволен много як материал , не се потят нз точно колко мм са но като барам са кум 0.90 - 1 Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 Dunlop Green Tortex .88 Предпочитани също и от Металика Цитирай
Pandemonium Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 (Редактирано) ^ При мен едно от Анди ЛаРок. Страшно перо, черничко около 1,14 на пипане, не се изтъпява бързо и ми върви много с него ЕДИТ : Редактирано Септември 27, 2007 от Pandemonium Цитирай
Mayvena Отговорено Септември 27, 2007 Отговорено Септември 27, 2007 Stagg 0.58 мм, изглежда така: Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 Фендер хеви или Фендер Калифорния.Ако са червени е по-добре. Цитирай
ultramega Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 Dunlop Green Tortex .88 Предпочитани също и от Металика За Металика не знаех, но и аз имам такова и много ми пасва , само че малко се позахаби Цитирай
BLADE Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 Много съм доволен от това перце Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Аз свиря с перца на фендър и дънлоп ето такива и Цитирай
Hellrider Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 еми може да се каже че бая перца съм пробвал...не щото отдавна свиря ама се ги губех и все зимах различни за експеримент. Дънлоп, фендер, GHS...кви ли не съм пробвал, ама в последно време особено за ел. китара ползвам Dunlop Jazz III-малко, твърдо перце с остър връх. Изключително удобно за всичко-сола, ритъм, флажорети...адски съм доволен и препоръчвам горещо Поздрави!!! Цитирай
Recommended Posts