RockoBG Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 правя перата от едни специални пластмасови принадлежности, които няма да назова тук, за да не ми се смеете. Признай, че режеш ЦД-та (джъст лайк ми) Навремето винили на Роси Кирилова - сега ЦД-та Цитирай
Gibson Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Аз с най-обикновени Дънлопи, най често 1.14 ,но и с 1.5 отвреме навреме като си намеря... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Jim Dunlop Jazz III - Ди уан енд онли! Jim Dunlop Small Stuby - Бекъп вариант. И двете са по 1 мм. Много яки флажолети вадят, ейййй... Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 свиря с квот има около 0,8-1,5мм - с по тънки не мога Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Изреждането ще е дълго Свиря с много , все различни ... Донякъде съм като колекционер на перца . Свиря с : - Dunlop 2.0mm (от тея тъмно лилавите) - 4 броя - Dunlop 1.5mm (по-светло лилавия) - 2 броя - Dunlop Big Stubby 2.0mm - 3 броя - Dunlop Big Stubby 1.0mm - 2 броя - Fender Heavy (едно такова зелено , прозрачно) - 1 брой - Fender Thin (пак зелено , но с шарка на черупка от костенурка май) - 1 брой - Ernie Ball USA NYLON (тея черните с грапавината , които издирвам , ако знае накой къде се продават да каже ) - 2 броя - Ernie Ball Thin , Medium , Heavy всевъзможни цветове и шарки - 5 броя Това е от мен Цитирай
Xoce Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 (Редактирано) Fender USA Premium Celluloid White Medium 0.73mm - The Best - за електрика, а иначе за акустичната Fender T/M 0.60mm Редактирано Септември 16, 2007 от Xoce Цитирай
metalmorphosis Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Мойто е Boston 1.21mm. Има си грапаво за да не се лъзга Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 аз пък предпочитам лъзгащо се Цитирай
metalmorphosis Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Ако не съм се изразил правилно, има грапаво само при пръстите. Часта с която се удрят струните не е грапава Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 (Редактирано) Много съм навит на Dunlop 1.15 или 1.5, но в единствения магазин в радиус 50 км от Ловеч (Stagg-a в Плевен) единственото добро е 1мм Planet Waves. Перата са супер, но бих искал по-дебело . П.П. Бях си намислил да си взимам пакет 10x1.15 Dunlop от някой online магазин Редактирано Септември 16, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
ivivdim Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Аз от доста време ползвам Dunlop Stuby Triangle 2.0 mm. Преди време имах същото, но 3 mm и ако някой знае къде в София мога да намеря такова, ще съм му крайно задължен . Иначе разликата м/у двете не е толкова голяма - напълно "неогъваеми" са, а широкият заден ръб (и големия размер като цяло) ги прави доста стабилни в ръката. Вероярно на човек свирил с по-компактно перо ще му е необходимо известно време да свикне с тези, но всичко е въпрос на навик. Намирам ги за много подходящи за скоростно свирене с чист отчетлив пикинг, но това си е лично мое мнение Цитирай
lizardman Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Здрасти! Вече няколко пъти ми се случва да се качвам да свиря на чужда сцена и с чужд инструмент.В това нямаше да има нищо лошо ако си бях носил от "моите" перца в джоба,но все така се случва-изненадааа На едното място колегата ми връчи едно огромно перцище и се измъчих яко.На пича си му е удобно и така си бачка,кво да направя... Другия път пък ми дадоха абсолютно меко перце,което на всичкото отгоре беше и кръгло.....направо ми се разлигави в ръката... Всички тези неволи ме накарха да се замисля колко е важно перото за един китарист,нека му обърнем повечко внимание,може и да е интересно.... Това наистина е доста интересен проблем. По-добре е неудобен инструмент, отколкото неудобно перце. Разликата във времето, за което перцето се изплъзва от струната е минимално. И въпреки това всеки се чувства доста некомфортно ако свири някое парче с различно от обичайния размер перо или дори само различна марка.Аз например от известно време си свиря парчета с мидъл размер-около 0.7-0.8. Само че тоя размер ми е супер неудобен ако взема да права разни упражнения. Там предпочитам тънко или най-добре дебело. Ето защо е добре човек да си разбере предпочитанията и да се придържа към тях. Стига да се е посъветвал с когото трябва.... Цитирай
shadow Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Свиря с Fender Derlin 1mm,сините.Издържат дълго и са ми удобни. Иначе отдавна съм спрял да режа фонокарти,грамофонни плочи и CD-та. Цитирай
fluti Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Слaгаш си едно перце в портфейла и като ти се наложи - вадиш го и свириш с него. Аз в момента съм с Dunlop 1мм и 1.15мм, преди ползвах едни Picato - 1мм и 0,78 май беше - за по-акустични неща. Правех си и от фонокарти и от ЦД си направих - ама не ми допада звука. Цитирай
Recommended Posts