Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Каменното перце има МНОГО по-ниско съпротивление, плъзга се супер по-мазно и леко и предвид това ми се стува, че струните ще се хабят ако не по-малко, то поне пак толкова. :)

Отговорено

Ей това са ми перцата и още едно което е метално и си го купих от Франция щото тука не съм виждал,а се опитвах да си правя щото ме кефи звука,но най-после оригинално.Fire Stone пише на него ,ама в нета не намерих снимки.Това каменното убива направо и ако е толкова издръжливо си струва човек да има 1-2 :)

dunlopjazz.jpg

dunlopnylon.jpg

dunlop.jpg

fender.jpg

images2.jpg

images.jpg

vai.jpg

planetwaves.jpg

• 2 weeks later...
Отговорено

До всички, които проявиха интерес и искат да се снабдят с бройка от каменните перца!

Имам отговор от шоп мениджъра, имаше забавяне, защото си местеха офиса си. Вече всичко е ОК и можем да опитаме да напазаруваме няколко бройки.

Условията са следните:

- Избирате си от сайта точно какво искате и линквате на РМ;

- Цената е тази обявена на сайта + 6$ за шипинг до БГ и после до вас с Еконт куриер;

- Предварително ми пращате пари по банков път, еПей, ПейПал, друго;

- Времето за доставка е 2-3 седмици;

- Който нещо не го устройва и не е доволен от предложението не мрънка, а си се оправя както може.

Забележка 1: Размерите на сайта не са перфектно точни! Те са приблизителни. Изрично питах за това. От друга страна начинът, по който се държи перото, позволява безпроблемно свирене и с по-дебело. Това го пише на доста места за такъв тип пера и установих, че е вярно. Аз свиря с 0.8 - 1.0 мм "наелоново" перо. Каменното, което си поръчах, беше обявено като 1 мм, а с моя шублер е 1.5 мм. Мислех, че ще ми е неудобно, но си се свири супер мазно и безпроблемно и всъщност е ОК. По-добре би било да можем да тестваме, но... това е положението, а и е по желание работата. :)

Забележка 2: От досегашното ползване (3 седмици вече), перото ми не показва НИКАКВИ признаци на каквото и да е износване, така че лично аз вярвам на написаното в сайта, че такова перо може да изкара 2-3 човешки живота без да се прецака. Разбира се трябва да се грижи човек за него и да внимава, но то това си важи за всеки аксесоар. :D

Поръчки и уговорки на РМ. Благодаря за вниманието.

Отговорено (Редактирано)

аз по-скоро бих си поръчал това:

http://www.drguitarpicks.com/copper.html

хвърлил съм им око от месеци ;)

PS: бронзовите изглеждат ммого яко B)

Редактирано от noflip
Отговорено
аз по-скоро бих си поръчал това:

http://www.drguitarpicks.com/copper.html

хвърлил съм им око от месеци :)

PS: бронзовите изглеждат ммого яко ;)

А не се ли хлъзгат, нали принципно някои даже са надрани с цел да не приплъзва?Тези ми изглеждат прекалено гланцирани,знам ли?

Отговорено (Редактирано)

Вчера си купих една кутишка Fender .88mm (зеленки).

Не са кой знае какво (пързалят се), но във Враца друг избор няма, а и фонокартите вече не са това, което бяха.

Иначе преди си купувах от Jazz Shop-па при Пепи, едно Picato за 2 лв. (.76mm - оранжево) и се оказа супер здраво и трайно перце.Ползвах го около 2 години и го загубих.При Dunlop перцата, освен костенурката, друго не ми харесва.JS HEAVY пък много ми се пързалят. :headbang:

Редактирано от Slacoth
Отговорено

хах аз го предложих на майтап това колеги :) принципно металните перца си ги правя сам така че не ми се дават по 5$ за тях ;)

• 2 weeks later...