Crimson Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Ако идеята на темата е да изброим любими певци аз ще кажа, че моите любимци вече бяха споменати. Ще спомена, че моят фаворит е Фреди Меркюри. Аз лично събирам впечатления за певците/певиците по техните възможности на концерти. Там те разкриват себе си напълно - възможности(както гласови, така и физически), талант, сценично поведение и може би най-важното - контакт с публиката. Гледал съм хора, които могат малко, но за сметка на това го дават изцяло, когато излязат на сцената. Цитирай
JD Отговорено Април 16, 2009 Отговорено Април 16, 2009 Страшно много точни думи и празни приказки са изписани тук. Ще съм кратък: уникалност на тембъра и интересен подход. Джеймс Хетфийлд няма 3 октави (и слава Богу ), но винаги впечатлява със специфичните техники, които използва. Комбинация от подход и гласови данни - Крис Корнъл. Почти никакви гласови данни и подход, но уникален тембър и мачкаща харизма - Джим Морисън (не споменавам феноменалните лирики...). Примерите не са самоцелни, а за да подчертаят, че гласът е елемент от цялата картина на впечатляващия вокал. Не е нужно да пищиш като олигофрен, за да те оценят на сцената. Някой по-горе беше споменал, че не го кефят високите метъл вокали, както и свиренето на Малмстийн. Именно, музиката не е спорт. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 @CorvusCorax, трудно ми е да кажа кое ме ръководи в избора "чисто вокално". Факт е, обаче, че има хора, дето като пеят, грам не ме интересува как изглеждат. Видовете певци, които ме грабват: - не пеят "песни" - т.е. пеят като инструменти, в рамките на цялата композиция си партнират с инструмент и могат музикално да се поместят в аранжимента - без да се натрапват като солисти, но да ми скъсат главата като музиканти. - имат много прецизна техника и умеят да бъдат "контекстуално" виртуозни (да не бягат от натюрела на жанра и композицията, но да "пробутват" технични заигравки спрямо хармонията, алогични интервалчета, модулации и пр.) - интерпретират, пеейки. Личи им, че са осмислили онова, което правят, влагат собствено отношение, държат се "авторски"; - говорят чрез музиката и умеят да си позволяват малки несъвършенства и оставят "отворени валентности", за да провокират комуникативността и въображението на слушателя; - имат съзнание за личността и ролята си - могат да бъдат център на внимание, да проявят размах и експанзивност, но и да се "скрият" в ансамбъла, и буквално да "акомпанират"; - добре е да имат данни - диапазон, интересен тембър (но това не определя всичко); - имат творческа цел - да правят преди всичко музика (а не да "пеят"). Аз съм си набелязала имена, които да споделя с вас в отделни теми, защото са невероятни и трябва да ги илюстрирам с примери, но тук мога да посоча един John Lee Hooker - дето като каже "Mmmmmh", и една сладка електрическа тръпка ме пронизва... от слепоочията до петите. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 17, 2009 Отговорено Април 17, 2009 (Редактирано) Ооoxa, тъкмо се чудех, кой друг, освен мен, го харесва в тоя форум. Един от най - великите (и продуктивни!) блусари. ВЕЛИК! Редактирано Април 17, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
yotzzo Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 (Редактирано) Съвсем накратко - за да ме впечатли един певец трябва да има присъствие. Да бъде личност, да изразява себе си, да има какво да каже. Може и да има посредствен глас и техника, може и да е виртуоз, няма значение. Боб Дилън, дето си мрънка под носа го предпочитам пред купища страхотни гласове лишени от съдържание. /Само давам пример, не ми е любим певец./ Редактирано Април 18, 2009 от yotzzo Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 Ами впечатлява със големите цици! но ако неса достатъчно големи няма как да впечатли. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 ^ И при мъжете-певци ли те влече "размерът на чашката" или там е нещо друго? Цитирай
Bozzich Отговорено Април 21, 2009 Отговорено Април 21, 2009 Тъй като съм безкрайно далеч от пеенето, ще го кажа като консуматор... макар че това е цялостното ми мнение за музиката. Искам от един вокал (барабанист, китарист, басист, свирач на гребенче) да рисува картини с музиката си, или ако не, поне да те кара да си ги рисуваш сам. Може да не скача по сцената като диване - някои и не могат, например Андреа Бочели. Може да няма 4 октави - Том Джоунс. Може, също така, да няма някакъв ужасно специфичен тембър с дрезгавини и знам ли какво още - Maynard от Tool. Както може да те грабне с всяко от тия неща, така може и да те отблъсне... и без да искам да обиждам, наскоро бях на едно сиатълско изпълнение, където вокалистът - със значителен диапазон, имаше техника, не се умори на второто изврещяване, както и беше с готин тембър - пищя буквално 10 минути. После китаристите били чикиджии... това си беше чиста проба онанизъм и повече спорт, отколкото музика. Не съм против шреденето, както не съм против високите метъл вокали и касите в 32инки, ако са начин на изразяване, а не цел. Ама се отплесвам... Та най-общо - вокалистът трябва да предава емоция. Да създава атмосфера. Дали ще е с диапазон, с техника, със специфичен тембър, със сценично поведение - абсолютно ми е все тая. Вокалът впечатлява с умението да предаде някакъв образ на слушателя. Цитирай
NashaRussia Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Аз смятам . че дори и да не можеш да пееш добре една много добра хитова песен ще ти помогне ! и все пак нали има програмки за намистване на някой друга фалшива нота! Цитирай
spellsingero Отговорено Юли 13, 2009 Отговорено Юли 13, 2009 (Редактирано) И тук има един основен отговор на въпроса ти: Лейдис енд Джетълменс представям ви отговора на въпроса на симпатягата: >> ИНДИВИДУАЛНОСТ << Бъди сигурен че изпятото от теб барабар с грешките ще им се хареса повече,отколкото ако тръгнеш да се мъчиш да пунтираш,копираш някого. Редактирано Юли 13, 2009 от spellsingero Цитирай
GalinGeo Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Един певец може да впечатли единствено с пеене. Всичко останало е на много заден план. Това ,как е облечен и как подскача на сцената е просто шоу, защото може микрофона да е изключен и по-добре да се ходи на цирк със слушалки и плейър. Музиката трябва да се слуша,а не да се гледа. Мое Мнение...!? Цитирай
Ivanoff Отговорено Февруари 7, 2014 Отговорено Февруари 7, 2014 Разбира се на първо място са гласовите данни,след това визия,държанието на сцена и така нататъка Аз лично обожавам Фреди Меркюри...Уникален ненадминат глас,добра визия,и на сцената може и най-тъжния човек да развесели :Р Това е моето мнение по въпроса +1 000 0000 0000 000000 0000000 00000 Няма втори като ФРЕДИ !!! Най-големия рок вокалист и до днес !!! Цитирай
Recommended Posts