Svet Отговорено Октомври 16, 2013 Отговорено Октомври 16, 2013 Много добри попадения има тук... Цитирай
meloman1 Отговорено Октомври 19, 2013 Отговорено Октомври 19, 2013 Привет, Сигурен съм, че в този запис е вградена стара руска песен, но не знам коя е тя. Моля, помогнете! Цитирай
spd7693 Отговорено Май 5, 2014 Отговорено Май 5, 2014 Реплика от един разговор в нашата репетиционна. Човекът е китаристът ми и на някои от вас им е познат сигурно. Ava: Те то всичко ново е старо. Каквато и мелодийка да хванеш, все ще прилича на нещо (свири нещо, което заприличва на Come as you are на Нервана). Все ще намериш нещо по света, дето да си прилича, в музиката всичко се прави на базата на 7 тона, които по един или друг начин си ги въртиш. Имаш просто разни акорди да ги свириш, но като ги нареждаш, пак изглежда подобно. Някои като ги слушам, бе дайте да измислим 8-ма нота и да променим музиката. Нали? И така нататък. Идеята ми е, че няма парче, което да няма АБСОЛЮТНО НИЩО КРАДЕНО не само в българската, а и в чия да е музика. 1 Цитирай
Басурендер Отговорено Май 5, 2014 Отговорено Май 5, 2014 ФСБ никога не са твърдели , че това е тяхна песен. Това е малко като дрехите втора ръка - по-качествени са от китайските , хубави са ...ама са втора употреба. Цитирай
НиколайGK Отговорено Май 5, 2014 Отговорено Май 5, 2014 Не виждам с какво кавъра на ФСБ е по-хубав от оригинала. Колкото до изказването на Ava: Цитирай
fracture Отговорено Май 20, 2014 Отговорено Май 20, 2014 ето тука, четете (и чуйте) за крадването на началото на Stairway To Heaven: https://music.yahoo.com/news/led-zeppelins-stairway-heaven-targeted-plagiarism-181041510-rolling-stone.html но мен ме дерзае друг въпрос, защо чак сега ? Цитирай
zanev 70 Отговорено Май 20, 2014 Отговорено Май 20, 2014 ..глупости .... нещото , което е същото е само в началото свалянето на схемата за два такта ... този тип сваляне го има сигурно още в поне 100 парчета .... да не говорим , че при Цепелин е много по приятно аранжирано и с горната мелодична линия , което го няма в така наречения оригинал ... ей ... явно някой хора са останали без кинти и се чудят как да изкарат някой лев ... или по скоро лира ...и това да го направят с група дето е дала толкова и от нея са крали , крали .... жалка работа ... Цитирай
Басурендер Отговорено Май 20, 2014 Отговорено Май 20, 2014 Цепелин имат няколко такива "пощипвания" ,а относно въпроса "защо чак сега" , просто не си се интересувал ...и за това. 1 Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Май 20, 2014 Отговорено Май 20, 2014 Това е адски старо ,като предположение.Истината е , че има доста голяма прилика в началната тема , но двете групи са развили идеята по - различен начин .Ако всяка песен имаше на 100 % уникален акомпанимент ...щеше да има 5 песни ,на този свят :Д Цитирай
НиколайGK Отговорено Май 20, 2014 Отговорено Май 20, 2014 (Редактирано) Далеч по-потресаваща е приликата между Child in time и Bombay calling. Или напълно директната вече кражба от страна на Цепелин на Dazed and confused. Тук точно както каза zanev 70 - приликата е сравнително далечна и е само в тази "слизаща" мелодия в началото, която съм сигурен, че съм чувал и на доста други места. Да не говорим, че Taurus (много готин инструментал между другото - на мен ми харесва) прилича пък на Cry me a river на Davey Graham. И докато говорим за крадене... Редактирано Май 20, 2014 от НиколайGK Цитирай
QueenII Отговорено Май 21, 2014 Отговорено Май 21, 2014 Тези твърдения за плагиатство понякога достигат до абсурдност. Наскоро излезе солов албум на Роджър Тейлър - барабаниста на Куийн. И тутакси много хора го обвиниха, че откраднал бас-линията на Breakthru за една своя песен. Интересно ми е как крадеш от себе си... Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 21, 2014 Отговорено Май 21, 2014 Ебати глупостите... На тоя принцип сигурно и Пърпъл са свили рифа от по-горния линк - Цитирай
НиколайGK Отговорено Май 21, 2014 Отговорено Май 21, 2014 Точно заради въпросната песен на Пърпъл го пуснах. И тук не е като в "кражбата" при Stairway to heaven, а напълно директна заемка. Интересното е, че рифът не е бил краден само веднъж: https://www.youtube.com/watch?v=ADUZ5wK0FEU Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 21, 2014 Отговорено Май 21, 2014 ^А,не,е те това е директно гепено от пърпалаците,като цигане да те преджоби Цитирай
Recommended Posts