TONY Отговорено Юни 18, 2023 Отговорено Юни 18, 2023 Преди 2 часа, garcho написа: Бате Тони, хубавото е, че през 80те-90те имаше пичове, които бяха пресвирили школите на Бъркли и нещо се зациклиха. Още по-хубавото е, че има млади хора, които да ги барнат без да им се виси на главата. Не знам къде е лошото, но надеждата умира последна. Без немски вестници по главата. Нещо не зацепвам във връзка с какво е комента, ама съм съгласен... За школите...има всякакви, Бъркли, Мел бей... кой каквото иска това да ползва. Важното е нещо да остане от наученото и да се прехвърли в практиката/творчеството. Тези дни гледам и Хелфест и граспоп фестовете лайвстриймове... Мисля, че за моите 50 съм доста прогресивен тип... ето в момента се кефя на The Halo Effect. Какво ли не видиях и чух, разнообразието е голямо, свирят и млади и по стари... Въпреки, че съм ок със разнообразието в тежкият музикален жанр, бях да не казвам изненадан ( че не звучи добре)... след вчерашният прайд парад в София...днес на Хелфеста, гледам някаква гей метъл банда Galactic Callboys... явно са доста популярни и публиката много им се кефеше. Аз съм малко старомоден и предпочитам метъла да си остане по мъжкарска музика.Лемми уил ливфорева анд кийп ит тру. Като безрезервно приемам жените в метъла. Какво да се прави, аз остарявам, поколенията се сменят. За крадените песни, монетата има 2 страни. Ако някой иска да ти открадне музика, значи си струва... Или пък крадящият е толкова зле, че не може да си измисли негова... И всякакви варинати между тях , вкл подсъзнателно гепене. Някой бе казал, че цялата музика е едно безкрайно крадене...без да генерализираме. 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 19, 2023 Отговорено Юни 19, 2023 Както се казва - всичко е ремикс на нещо вече направено. Даже имаше документално филмче по въпроса, което беше супер. Не говоря само за музика, засегнати са всички аспекти от живота като цяло. 2 Цитирай
garcho Отговорено Юни 19, 2023 Отговорено Юни 19, 2023 Снощи се нафирках на Megadeath и Pantera, явно контрастът с Тони Димитрова е породил опит за коментар. Вероятно идеята е била, че да се направи нещо яко, дори и елементарно, трябва да има багаж. 1 1 Цитирай
korifei Отговорено Юни 19, 2023 Отговорено Юни 19, 2023 Аз преди години направих един "усмиващ" микс в друг музикален форум, дето Преслава в песента си "Лъжа Е" използваше основния елемент от класика на Продиджи "No Good Start The Dance" - мисля 53 ноти ( по смомен, не ми се търсят стари черги сега ) - на друг bpm и с друг инструмент, но същия "sequence" - оказа се май накрая,че е на Queen ( забравих песента - клипчето с вагончето, от което Преслава копира и клипа ) - а пък май накрая се оказа, че конкретния "sequence" е на четвърта страна, която си го продава на който си иска ( само предполагам ). Истината според мен е, че "знанието" не е индивидуално - а колективно, и така всички се учим взаимно... просто предположение, което не мога да докажа Цитирай
bmo Отговорено Юни 27 Отговорено Юни 27 Карам си онзи фен и по БГ радио пускат това И на мен веднага ми изникна в съзнанието това Може и да си въобразявам, ама май има щипано от тук от там. 2 Цитирай
Recommended Posts