Koobenot Публикувано вчера в 21:07 Публикувано вчера в 21:07 Разполагам с кийборд Roland GO:Keys 1, който работи със захранване от следните параметри: Model: Roland PSD-230 EU Input: 100 - 240 V / 0.8 A Output: 5.7 V DC / 2.0 A 2.1 mm / 5.5 mm Connector design: - inside / + outside От Роланд са се изтарикатили и искат 39EU за оригиналното захранване ... Въпросът е дали може да се ползва стабилизирано захранване 6V/2A DC от някоя стандартна верига за електроника и този тореланс от 0.3V проблем ли ще е? Цитирай
yamaha Отговорено вчера в 21:32 Отговорено вчера в 21:32 (Редактирано) Не ми се вярва от Роланд да не са му оставили известен толеранс. Според мен нищо няма да му стане, даже може и говорителите му да просвирят малко по-силно , но като оставим шегата настрана, захранвал съм подобни кийборди с неоригинални адаптери без никакъв проблем. Вярно че при тях напрежението беше по-стандартно (единият на 9V, другият на 12V), но все пак адаптерите бяха най-обикновени китайчета. Иначе да, почти 80 стари лева за един двуамперов адаптер ми се виждат множко, но такава винаги е била ценовата политика за оригиналните аксесоари на която и да е от известните фирми. Редактирано вчера в 21:34 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 21:52 Автор Отговорено вчера в 21:52 ^ Простата ми логика е, че би трябвало да няма проблем, защото кийбордът може да работи с 6x1.5V AA батерии, а тяхното напрежение се променя спрямо заряда, респективно трябва да има вътрешен стабилизатор, за да му функционира CPU-то и енджина без проблем. Говорителите не ме вълнуват толкова, работя основно на слушалки и през PA. Фокусирал съм се върху този заместител. 1 Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено преди 13 часа Отговорено преди 13 часа Този е импулсен, пробвай с него, но може и да пищи. Според мен - потърси с траф. Имаше едни, на които им се променя изходното напрежение. Не са стабилизирани и ще трябва да премериш колко дава. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 13 часа Автор Отговорено преди 13 часа ^ Премерих оригиналното на Роланд-а, дава ми 5.69V при грешка от сондите 0.3 ома. Между другото ми направи впечатление, че оригиналните сонди бяха много калпави, даваха ми 1-1.5 ома и като сложих други се оправи положението. 7 hours ago, Петьо Бояджиев said: Този е импулсен, пробвай с него, но може и да пищи. Той и оригиналният е импулсен ... от какво може да стане пищенето, от тази разлика в напрежението ли или по-скоро лиспата на стабилизация? Вкъщи основно са ми пищяли (свистяли по-скоро) разни USB-та но от импулсно захранване още май не ми се е случвало. Освен това гледам, че има посочен толеранс от производителя: 5.7-5.9V Отрих също от АлиЕкспрес на сравнително народна цена - цък. Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 5 часа Отговорено преди 5 часа 98% съм сигурен, че работи и с 6 волта. Вътре има холяда чипа, а те работат на 5 и на 3.3 волта. Вероятно не чак всички, но това е стандартното. Както ти спомена - вътре има регулатори/филтри, които го смъкват това входното напрежение още. Ако пускаш осезаемо по-високо е проблем, тъй като това излишното се отделя под фомата на топлина и може да почне да прегрява вътре нещо (регулаторите). Ако имаш нещо 9-волтово спокойно можеш да го комбинираш с едно 7806, но вероятно ще иска и радиаторче. Също така не помня дали можеше да пуска 2А, май беше 1.5А (трябва да се погледне дейташийта). Или ако искаш ТОЧНО 5.7 волта може да се донади LM317, схемата е проста. Остават забележките за греенето и за максималния ток обаче. Поечето сонди са си гадни - самите проводници са от гадна тел и почти винаги спойките са ужасни. Кадърно презапояване обикновено оправя ситуацията. За да видиш дали наистина е от сондите пусни ДММ на режим омметър с най-ниската скала и "окъси" отворите за сонди с възможно най-късо кабелче/кламер/пинсета. Скоро правих подобни тестове и самите уреди си имат отклонение (0.1~0.3 ома), така че в подобна ситуация с никои сонди няма да се получи 0 ома. Пищенето и свистенето при използване на аудио джаджи с импулсно захранване може да дойде от недобра филтрация. Може да е регулирано и да държи идеални примерно 9 волта, без ripple, но да има високочестотни смущения от превключванията на импулсната част (switching noise). Не съм запознат в детайли, така че го пиша малко като обща информация. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 2 часа Автор Отговорено преди 2 часа ^ Благодаря за разясненията! Решил съм като ида от магазина да пробвам няколко бройки, да ги мерна, и която е най-близко до 5.7V да взема нея, да не ги товаря тия регулатори. От тия евтинджос захранвания 1 с едно 1 няма еднакви по напрежение. Другият ми ангажимент е да обърна порялитета. Цитирай
Recommended Posts