Koobenot Публикувано преди 1 час Публикувано преди 1 час Разполагам с кийборд Roland GO:Keys 1, който работи със захранване от следните параметри: Model: Roland PSD-230 EU Input: 100 - 240 V / 0.8 A Output: 5.7 V / 2.0 A 2.1 mm / 5.5 mm Connector design: - inside / + outside От Роланд са се изтарикатили и искат 39EU за оригиналното захранване ... Въпросът е дали може да се ползва стабилизирано захранване 6V/2A DC от някоя стандартна верига за електроника и този тореланс от 0.3V проблем ли ще е? Цитирай
yamaha Отговорено преди 1 час Отговорено преди 1 час (Редактирано) Не ми се вярва от Роланд да не са му оставили известен толеранс. Според мен нищо няма да му стане, даже може и говорителите му да просвирят малко по-силно , но като оставим шегата настрана, захранвал съм подобни кийборди с неоригинални адаптери без никакъв проблем. Вярно че при тях напрежението беше по-стандартно (единият на 9V, другият на 12V), но все пак адаптерите бяха най-обикновени китайчета. Иначе да, почти 80 стари лева за един двуамперов адаптер ми се виждат множко, но такава винаги е била ценовата политика за оригиналните аксесоари на която и да е от известните фирми. Редактирано преди 1 час от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 52 минути Автор Отговорено преди 52 минути ^ Простата ми логика е, че би трябвало да няма проблем, защото кийбордът може да работи с 6x1.5V AA батерии, а тяхното напрежение се променя спрямо заряда, респективно трябва да има вътрешен стабилизатор, за да му функционира CPU-то и енджина без проблем. Говорителите не ме вълнуват толкова, работя основно на слушалки и през PA. Цитирай
Recommended Posts