Koobenot Публикувано преди 58 минути Публикувано преди 58 минути Разполагам с кийборд Roland GO:Keys 1, който работи със захранване от следните параметри: Model: Roland PSD-230 EU Input: 100 - 240 V / 0.8 A Output: 5.7 V / 2.0 A 2.1 mm / 5.5 mm Connector design: - inside / + outside От Роланд са се изтарикатили и искат 39EU за оригиналното захранване ... Въпросът е дали може да се ползва стабилизирано захранване 6V/2A DC от някоя стандартна верига за електроника и този тореланс от 0.3V проблем ли ще е? Цитирай
yamaha Отговорено преди 33 минути Отговорено преди 33 минути (Редактирано) Не ми се вярва от Роланд да не са му оставили известен толеранс. Според мен нищо няма да му стане, даже може и говорителите му да просвирят малко по-силно , но като оставим шегата настрана, захранвал съм подобни кийборди с неоригинални адаптери без никакъв проблем. Вярно че при тях напрежението беше по-стандартно (единият на 9V, другият на 12V), но все пак адаптерите бяха най-обикновени китайчета. Иначе да, почти 80 стари лева за един двуамперов адаптер ми се виждат множко, но такава винаги е била ценовата политика за оригиналните аксесоари на която и да е от известните фирми. Редактирано преди 31 минути от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 13 минути Автор Отговорено преди 13 минути ^ Простата ми логика е, че би трябвало да няма проблем, защото кийбордът може да работи с 6x1.5V AA батерии, а тяхното напрежение се променя спрямо заряда, респективно трябва да има вътрешен стабилизатор, за да му функционира CPU-то и енджина без проблем. Говорителите не ме вълнуват толкова, работя основно на слушалки и през PA. Цитирай
Recommended Posts