Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Бях с предубеждение докато мина първия кръг с гласуването на журитата от отделните страни, знаейки за редовното политическо и съседско гласуване в Евровизия, но като видях с каква преднина е, вече бях практически сигурен, че ще сме първи след другото гласуване, знаейки от друга страна вкуса на съвременната публика. Единствено не можах да предвидя огромната преднина в точките спрямо втория след нас - направо ги издухаме както се казва. :) 

А че израелската песен + изпълнението си бяха класни, това беше извън всякакво съмнение. Именно от тази песен и още 2-3 се притеснявах най-много да не ни изпреварят, но...адмирации за Дара - беше хвърлила толкова труд, че не е истина, а и да изпееш 2 пъти както трябва такава песен при такова скачане...това не всеки може да го направи. 

Понеже и аз съм в жури на разни певчески конкурси от много години, когато течеше българската селекция още преди Евровизията, бях заложил на Михаела Маринова, понеже онази е машина и на нея може да се разчита, че ще си събере нервите и ще изпее перфектно песента пред всяка публика. Като втори вариант се бях спрял на Дарина, защото тя е хубава, чаровна (макар и малко напълняла напоследък), раздава се на на сцената, а публиката гледа и това, така че не бях изненадан, че избраха нея. Когато й написаха песните за конкурса, от които трябваше да се избере една - без съмнение казах, че ще е "Бангаранга", защото беше динамична, с добър звук и й пасваше доста добре, макар че имах известни съмнения как ще се приеме във Виена, тъй като си беше малко като някакъв ремикс правен от DJ и тогава си помислих "Абе става...обаче с тези промени на темпата, трябва задължително да й измислят някаква история и да я изиграят като спектакъл, щото само с пеене няма да стане..." и не щеш ли някой явно ме е чул какво си мисля. :D Майтапа настрана, но целият й екип са големи професионалисти с визия, а пък за качеството на саунда при излъчването на цялата Евровизия не искам и да споменавам - звучаха практически студийни записи и само мога да предположа колко хора са били ангажирани за всичко това и каква апаратура е била ползвана. А и да спечелиш юбилейната Евровизия и то с такава преднина - това дълго ще се помни. :thumbup:

Отговорено
13 minutes ago, yamaha said:

... само мога да предположа колко хора са били ангажирани за всичко това и каква апаратура е била ползвана

Това което най-много ме впечатли какъв звук вадят от тия брошки/наустници тип Britney Spears, в ниския клас каквото съм хванал е някакъв ад да го пуснеш през PA, а там не само, че пеят и се мяткат ами нямаше микрофония нито за миг, със сигурност се ползват първокласни гейтове, компресори, EQ и т.н., независимо дали виртуални или аналогови. 

Отговорено

Отнесе ги направо. Фактът е, че е много харизматична, супер енергична и заразяваща, парчето е екстра "клубна тупалка" със запомнящ се риф и текст. Предположението ми е, че ще се върти дълго това лято, заедно с хиляди кавъри, които вече започнаха да излизат...

Абе страхотна продукция както на нашето представяне така и като цяло.

Бил съм на концерт на Лей Вей (не питайте) в тази зала и беше абсолютно перфектен във всяко едно отношение - и звук и светлинно шоу (за организация - все пак Австрия - очаква се)...

Отговорено

Аз не вярвах, че Дара ще спечели (но не съм я хейтил) понеже евровизия обикновено печелят хора с нестандартна сексуална ориентация или откровени изроди (като Lordi). Освен това тази песен не е по моя вкус а от другите имаше поне 4-5 които ми харесват повече (например Сърбия и Румъния). Разбира се надявах се нашата девойка да спечели и много се радвам, че стана така. Но как, какво и защо стана така - не мога да си обясня. А и не е нужно, нали спечелихме ;) 

Отговорено

На мен пък баш сърбите с тоя кахърен Рамщайн уонаби вайб не ми допаднаха хич. Вместо да изкарат в най-добрата си традиция нещо да си късат ризите хората....