Певчески подсетник Публикувано вчера в 07:23 Публикувано вчера в 07:23 Здравейте! Интересува ме какви приложения използвате за текстове на песни, когато пеете на живо. Има ли някое, което е най-удобно за вас? Питам, защото направих едно малко приложение за текстове и се чудя дали изобщо би било полезно за музиканти. Ще ми е интересно да чуя как вие го решавате – приложение, таблет, хартиени тефтери и т.н. Благодаря предварително! Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 11:24 Отговорено вчера в 11:24 В репетиционната разпечатвам на хартия, защото лесно мога да маркирам грешки. На шоу не разпечатвам нищо, уча наизуст. За мен музикант, който не си знае текстовете или има Алцхаймер или не си е написал домашното ... лично мнение. Изключение правят единствено пиано-бар музиканти и ентъртейнъри, които имат репертоар от 200 парчета, там е нормално да забравиш и да се подсещаш. За група или авторска музика – абсолютно недопустимо (лично мнение, знам, че съм краен. ) 1 1 Цитирай
musicman Отговорено преди 6 часа Отговорено преди 6 часа Аз в момента ползвам Songs на iPad, преди това ползвах SongBook и OnSong, които също са доста добри. Но не само за текстове, а и за акорди. Не за авторска музика разбира се 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 1 час Отговорено преди 1 час On 3/14/2026 at 1:24 PM, Koobenot said: ...който не си знае текстовете или има Алцхаймер или не си е написал домашното... Не мога да ти кажа колко от снимките ни по концертите са "атакувани" от стойки за текстове. 😶 Вокалчета, ко да прайш... 1 Цитирай
yamaha Отговорено преди 33 минути Отговорено преди 33 минути Допреди десетина години почти всички дето съм записвал, пееха наизуст - само на единици съм им разпечатвал текстовете, но напоследък забелязвам, че вече почти всички масово четат от телефона...мързелът е голяма работа. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 21 минути Отговорено преди 21 минути 1 hour ago, Baby Thomas said: Не мога да ти кажа колко от снимките ни по концертите са "атакувани" от стойки за текстове. 😶 За рок/блус/соул/метъл банда – ужасно, превръща цялото преживяване в един търговски бит пазар, при който има прилежно събран песновник и срещу 10 евро можеш да чуеш "Бургаски вечери" ... Съчувствам ти иксрено, единственото, което см си позволявал да правя е да лепя по земята листя, в един краен случай върху корпуса на кийборда, ама е по такъв начин, че да не пречи. Тия с нотните стативи и песнопойките ми навяват някаква кръчмарска еснафска конотация (с извинение). Цитирай
Recommended Posts