GroOveR Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 Аз моята я изрязах с 10" сплеш чинел,стана идеално Цитирай
Mogila Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 Както и да я изрежеш,от постоянното шляпяне на кабела на микрофона ще тръгне цепнатина рано или късно,така 4е не се бой а режи Цитирай
GroOveR Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 Тогава просто не вкарвай микрофона в касата,а го постави пред отвора и няма да имаш подобни проблеми Цитирай
NeonGod Отговорено Януари 8, 2009 Отговорено Януари 8, 2009 абе работа за 10 мин взимаш едно сд плескаш там дето желаеш да си правиш дуплата един по брутален нож и си готов! не пречи и примера с врялото канче ли е де да знам кво на клипчето! няма си бастърдисаш някоий пръст не се тревожи! брули смело то ще се чуе дет се вика! Цитирай
vihro Отговорено Април 18, 2009 Отговорено Април 18, 2009 (Редактирано) Пичове,това видео,което съм постнал по-горе е абсолютна глупост Бесен съм,вчера си сцепих чисто новата резонансна кожа на Еванс.От високата темепература кожата губи еластичност точно в зоната на контакт с горещата консервена котия и се ЦЕПИ!!!!!Всичко това звучи адски логично,стига човек предварително да помисли малко,а не да се впуска в подобни експерименти.Но това ще ми е за урок,да се доверявам единствено на нещата,които сам съм изпитал или поне да помисля малко преди това.Днес , с двуостър пергел си направих нов отвор на друга кожа,за има-няма 5 мин. Става перфектно както винаги и няма цепене без значение кабел,микрофон......е,кубинка ще свърши работа,но нека не сме толкова брутални Поздрави и не експериментирайте с подобен род информация.Извинявам се,ако съм подвел някого. Поздрави Вихрен Редактирано Април 18, 2009 от vihro Цитирай
kita the best Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 аз мойта я изрязах като нагрях една консерва от царевица на котлона и я сложих върху кожата.стана си идеално и ръба около дупката си остана идеален! Цитирай
alexander anev Отговорено Април 26, 2009 Отговорено Април 26, 2009 може би ръбът на кутията трябва да е гладък,а не нащърбен... Цитирай
Drumera_blg Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Взимаш една желязна чиния нагряваш я яко взимаш едни ръкавици и слагаш върху кожата :) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Добре, де... Ако ТРЯБВА да има дупка защо не я правят? Аз отказвам да си правя такава! Цитирай
Miky Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Кажете, моля ви, как да разбера ТОЧНО къде по кожата на касата да е дупката.. по средата? до обръча? къде??? Цитирай
Katsko Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Колкото по близо до центъра, толкова повече губиш ниски честоти. Това може да е добре или зле сам решаваш какъв звук търсиш. Универсалния вариант е настрани от центъра но поне на 2-3 сантиметра от ринга на кожата(за здравина, а ако имаш вътрешен мъфлър ринг задължително режеш така че да не го засегнеш) Колкото по-голяма дупката, толкова по-малко ниски - мисли логично - ниските честоти резонират в кожата, по-малко кожа(по-голяма дупка) = по-малко ниски - колкото по близо е дупката до центъра - толкова по малко ниски(резонират най-много в центъра на кожата) Внимавай с рязането да не ти трепне ръката Цитирай
Miky Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) Ми аз никога не съм рязал кожа и мисля като за първи път да пробвам със СиДи и макетно ножче. като най-сигурно, поне за мен .. а, понеже има малко противоречиви клипчета в youtube , предполагам , че кожата трябва да е свалена? щото виждам че някои не ги свалят ... П.П. -> А резониращата кожа трябва да е по-натегната (за рок) , нали? Задавам такива МАЛОУМНИ въпроси защото имам барабани от 3-4 седмици и само чувам различни изказвания и мнения , и общо взето незнам кое е добре и кое - не Редактирано Юни 25, 2009 от Miky Цитирай
Monni Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Ако не я сваляш обаче трябва да я натегнеш повече, за да се получи правилна окръжност. Цитирай
Miky Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 А СиДи-то достатъчно ли е като диаметър за дупка , мисля че стандартната е 10" ? Цитирай
vihro Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) При операции от този род кожата задължително се сваля!Все пак с натягането тя се разтяга,тогава има много по-голям шанс да се скъса! Аз не съм чувал да има стандартен размер отвор.Ямаха фабрично режат около 160мм. Еванс задават размер около 130мм. така че размера на CD-то е просто перфектен-120мм.Единствено кожите с централен отвор са с по-голям такъв,но не знам точно колко. !!!Само ще обобщя цялата информация,която съм изчел относно рязането-много съфорумци са се оплаквали от скъсани кожи в следствие рязане с макетен нож.За 5-6год. от както започнах да "режа" с двуостър пергел нямам нито една скъсана резонансна кожа без значение от марката,като съм си правил и имал около 7-9 резонанси от прозрачни,бели и черни кожи 16,20 и 22".Всеки сам може да си направи изводите. Редактирано Юни 25, 2009 от vihro Цитирай
Recommended Posts