Jump to content
Българският форум за музиканти

Резонансна кожа на каса


Recommended Posts

Кожата си е цяла ама аз искам да изрежа дупка. (че ина4е идва малко тегаво с озвучаването :)) Някой рязал ли е? Споделете опит преди да хвана бръснача :think: :think: :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе то няма голяма философия в рязането,ама ти сигурен ли си ?

По добре не я пипай или направо си вземи нова(с дупка). За около 30 лв ще можеш да си намериш .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то не е голяма философия ама аз съм си малко вързан в ръцете :) и затова питам дали някой знае лесен и безопасен (за мен, за кожата и за околните) начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предварително се извинявам че пиша в този раздел, без да разбирам от барабани и резонансни кожи на каси.

 

Обаче ми се струва че ако ако я режеш с нож и направиш някоя "цепка" извън кръга, тази "цепка" после ще тръгне настрани и ще ти прецака кожата. Затова аз бих направил следното - опъваш кожата( :green: ) на земята или на нещо твърдо, вземаш нещо кръгло с остри ръбове (като консервна кутия например), слагаш го и отгоре с чукаbangin.gif

Само идея B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята резонансна е с фабрична дупка, която е на разположение горе-долу "пет часа", диаметърът е 13 сантиметра и най-външната точка от дупката е на 6 сантиметра от края на кожата.

 

Относно изрязване, намираш нещо кръгло, подлагаш на нещо твърдо и въртиш много внимателно с макетното ножче. Може и с ножица, но тогава повече можеш да кривнеш.

 

Хубаво е след това да се намери нещо като протектор, което да се сложи по ръбовете на дупката (в нормалния свят продават готови халки, но тук едва ли може да се намери). Първото нещо, за което се сешам, е маркуч от система, цепнат надлъжно и нахлузен на ръба. Цялата тази операция е необходима, защото звукарите по цял свят много, ама много обичат да цепят предни кожи, вкарвайки и изкарвайки любимите си микрофони с твърди и остри ръбчета по тях ("плочката" на Шуър е класика в жанра примерно).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

remo правят една хава, маи се казваше "dynamo", лепиш го на кожата и режеш около него, и то по този на4ин предпазва от цепки в кожата. потарси го в музикалните магазини. (моито го полу4их с кожата дето доиде с барабаните ми - power stroke 3)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе хващайте пергелите с едно ножче за балатум и след това се надявайте някой озвучител да не ви е*е мамата на кожата.ако все пак това се случи-лак за нокти,но и това е до време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

topsun. моля ти се недеи да даваш савети за неща с които не си наяасно :godbless:

 

кожите са скьпи неща тия дни и не е като да си ремонтираш седалката на москви4а :green: :lol::P:P:P:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ае...ае...все едно едно врееме не рязахме с тебе кожата на аматито ти :green: ,а това за лакът за нокти-изпитано е.знам го от барабаниста на групата ми.

Редактирано от Topsun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Когато ми се е налагало преди време, слагам някой от сплешовете, очертавам и много внимателно режа с крива ножичка за нокти - бавно и много внимателно. Неизчислената (фабрично) дупка на резонаторната си е риск, предвид бъдещото озвучаване. А тези с микрофоните наистина са царе на якото цепене! :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И освен всичко изброено,взимаш накаква яка лепенка(има една много здрава лента по магазините),и лепиш по ръба от вътрешната страна(за естетика),щото иначе късането е гарантирано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.