Продуцент Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Аз мисля да тръшна в земята изкуствения интелект и да водя битката с него с аналогови записи! Колко и да се напъва, няма как да ме победи, защото каквото и да направи AI, то винаги ще е цифрово – ще пее и ще свири перфектно, ама… По отношение на оборудването, при условие, че никой вече не произвежда такова, остава само варианта с втора употреба. Много е скъпо, но лесно се намира и е въпрос само на пари. По-важни са стратегията, тактиката и мениджмънта на едно такова малко студио, или както казва един мой познат – пари има, идеи няма! Пазарният сегмент е нищожен, но платежоспособен, а това винаги е представлявало интерес :-) P.S. Fostex R8 изглежда е бил добра машина, видях цените и те варират в широки граници, вероятно заради състоянието на конкретната машина. 1 Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s 1 hour ago, Продуцент said: Колко и да се напъва, няма как да ме победи, защото каквото и да направи AI, то винаги ще е цифрово – ще пее и ще свири перфектно, ама… Не е много сигурно. Забравяш, че е много добър в копирането и рано или късно ще го обучат да пресъздава аналоговия запис в цифров вид 1:1. Ще му е ясно кое точно дава "топлината", било то от лента или плоча, защото когато разнищиш даден казус, всичко в този свят може да се обясни защо всъщност е така - само трябва да имаш знанията и подходящия инструмент. Цитирай
TONY Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Николо Коцев наскоро пак изригна срещу AI. Иска забрана AI да прави музика. Аз пък съм вече напълно ясно какво прави AI. Албумите, които създава не са никак лоши за фон, играеш някаква игра на компа и слушаш такъв албум. Прави ги еднообразни , по шаблон. Звучат ок, но шаблона ясно се разпознава, ако вече си чул примерно 10 албума създадени от AI. Няма какво толкова да му се плашат хората на този алгоритъм. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) 1 hour ago, TONY said: Няма какво толкова да му се плашат хората на този алгоритъм. Плашат се от бъдещите алгоритми. ("Добре дошли в Skynet, желаете ли един терминатор?") Редактирано %s в %s от yamaha 1 Цитирай
Recommended Posts