Лими Публикувано преди 23 часа Публикувано преди 23 часа (Редактирано) Предлагам поне веднъж седмично или 2 месечно да се събираме на подходящо място(клуб, репетиционна) с цел обмяна на опит, споделяне и решаване на музикално технически проблеми и творческо представяне на лична продукция. Това ще бъде нещо като този форум, но наживо човек с човек, очи в очи. Може по двама или трима музиканти(всякакви ), всеки път различни, да представят свои инструменти, ефекти и композиции, създадени с тях за не повече от 30-40 минути всеки. 15-20 минути изпълнение и 10-15 минути дискусия, обяснения, въпроси и отговори по композицията, инструментите и проблемите, свързани с тях. След това идва ред на другия участник и т.н. Накрая в свободен разговор с напитка, обсъждане на всякакви музикални и други теми. Има вече набелязано място - бар "Токио", близо до "Орлов мост" и Кино "Влайкова". Обсъждал съм с бармана Кристиан от "Нова Генерация" тази идея и той е съгласен да направим проба. Според него най–подходящ е съботният ден, късен следобед, но предполагам, че би станал и неделният следобед, защото в тези два дни там е спокойно, а през седмицата там се правят малки концерти и джемове. Предлагам идната събота 12.април след 17-18ч да се съберем желаещи и да обсъдим подробностите. 📢 Споделете и с други, не само музиканти. А, до тогава бих ви помолил, тези които принципно са съгласни, да потвърдят тук в тази тема и дали могат да присъстват на тази дата. Очаквам и от вас някакви предложения и допълнения. Редактирано преди 23 часа от Лими 1 Цитирай
musicman Отговорено преди 12 часа Отговорено преди 12 часа Това от много време го мислим, ти за втори път го уреждаш Предишното заведение също беше яко. Та аз съм за, но не знам дали съботата наистина ще е удобно за заведението. Освен това ти хубаво си говорил с бармана ама шефа какво ще каже? Цитирай
Лими Отговорено преди 9 часа Автор Отговорено преди 9 часа Бармана си е шефа. Той предложи съботите, защото както казах горе, това е спокоен ден за бара. Евентуално може и в неделя. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 6 часа Отговорено преди 6 часа Идеята е готина, аз на този етап няма да мога да се включа, защото рядко съм в столицата, но един логистичен въпрос имам – убедени ли сте, че мястото е подходящо за worskhop-и/разяснения? Ако е за джем, всеки бар с някаква дори и малка PA система е достатъчен, при workshop-и и разяснения трябва да се пази абсолютна тишина докато човекът говори или демонстрира нещо, за да има файда от цялата работа, било то сравнение на адаптери, кабели и т.н. В един оживен бар гюрултията разваля това и според мен по-добре е репетиционна специфично за това. Не познавам мястото, просто споделям мнение. Цитирай
Лими Отговорено преди 6 часа Автор Отговорено преди 6 часа (Редактирано) По-горе споменах, че съботите и неделите там е спокойно, особено в по-ранният следобед 16-17ч, но не винаги. Важното е да се започне от някъде, макар и при не съвсем подходящи условия докато се създаде традиция, защото докато чакаме идеалните условия ентусиазма ще се изпари, както стана преди 6-7 години. Ако някой предложи конкретно друго по-добро място приветствам го! Редактирано преди 6 часа от Лими 1 Цитирай
musicman Отговорено преди 6 часа Отговорено преди 6 часа На мен ми е все тая събота или неделя, когато съм тук ще идвам. Но в събота съм сигурен, че вечерта свири група и за това го казах. Така, по същество, 17-18 ми е много размито, дай да забием 18 часа? Първата сбирка е да уточним подробности и идеи. Относно разгласяването на темата, мога да го направя и сега, но е по-добре когато имаме нещо готово, измислено. Демек след първата среща. Какво мислите? Цитирай
Recommended Posts