Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Жълто-оранжевият звяр в действие - Gibson Les Paul Standard 60s Honey Amber.

Нещо като демо.
В началото използвам JHS - Double Barrel на първите два трака, после използвам Blues Breaker часта на Double Barrel + Friedman BE-OD и после демонстрирам чиста китара и впоследствие драйв от JHS-a.
Софтуерни корекции няма. Ривърб има малко от кубето, което е Mesa Boogie Lonestar Special. Delay от TC Electronic Flashback X4, но трудно осезаем.
Всички китари от 2016 насам ми ги сетва Дилян Обретенов - Диката. Смятам, че когато нещо се върши качествено, си струва да се спомене. Изключителелно доволен съм от всички ремонти, сетове и профилактики, които е направил през годините. Последно беше съвсем наскоро за Фендера и този нов Гибсън.

Отговорено

За пореден път се убеждавам, че китарата е велик инструмент, когато е в правилните ръце. :godbless:

Между другото имам същата чаша като оная зад гърба ти и си пийвам едно нощно 3 в 1 докато слушам и не знам защо, ама около втората минута от клипчето си спомних един епизод от един мой любим филм. :greenball:

Отговорено

^ Много яко, ама не е от китарата, от пръстите е ... ;) Най-вероятно тая звучи по-добре от рубиновото Studio-то, дето имаш, само че ако не са в А/Б тест, трудно ще разберем, пък ако сложиш отгоре процесинг ... хептен. 

P.S. Ще ми е любопитно какво ти е мнението за тия симпатични гъдулки на Харли Бентън, каквото съм тествал винаги ми е харесвало от тях предвид цената, Harley Benton SC-Custom Plus EMG TBF например ... 

Отговорено

Много благодаря!

Няма никакви софтуерни корекции точно с тази цел. И ефекти освен драйв и много малко дилей и ревърб нищо друго не използвам. 

Мога да се опитам да направя нещо такова и с моите:

Нямам впечатления от Harley Benton, но като цяло съм скептичен. :D И дори ми е малко смешно как професионални музиканти гледат да минават тънко и правят такива (според мен) компромиси. Първо с китари и апаратура и после с носенето на максимално малко апаратура обикновено за сметка на качеството. За съжаление звукът все още "тежи" и според мен няма как инструмент за 500лв. да звучи и да се усеща като такъв за 5000.   Като започнат да се правят компромиси, много често не спират и се правят все повече. Моето виждане е, че човек трябва да бъде перфекционист, особено за нещо, в което "гори". 

Иначе предвид, че толкова много хора купуват тези китари, явно съотношението цена-качество е добро... 

Отговорено
19 hours ago, DANEV said:

Няма никакви софтуерни корекции точно с тази цел.

Ако е така, тонът е супер, рядко чувам такива ярки и отчетливи humbucker-и в Les Paul, в жива ситуация това доста помага да излезе китарата в общия звук.