TONY Публикувано Юли 16, 2007 Публикувано Юли 16, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=WI934KFn1Ls&NR=1 гледайте тук какво става както е казал Класикьт - ТАЗИ ГОДИНА САМОНАСТРОЙВАЩИ СЕ КИТАРИ ДОГОДИНА СОМОСВИРЕЩИ новата позитронмагнитна технология(която току що си измислих - някой да не се вьрже) ще даде дьзможност на сумати вьрзани (като теб и мен ) уона би гитархерос - да свирят като който си поискат купуваш си китара - слагаш си лявата рька на грифа, дясната на струните и става лудница - арпежи от ада, економикал суип пикинг,ту хенд тапинг - ет инстант и без да губите време за уроци и ала бала за 5 минути си китарен герой Цитирай
Tomov Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Преди идеше реч за нещо подобно, но това е на съвсем друго ниво. "Хвала на таквиз люде." както беше казал някой съфорумник. Но... Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 (Редактирано) Това го има от доста време, до колкото помня Джими Пейдж е почнал напоследък да го използва много често. Нали се сещате, че освен дето прави много лесно настройването, това има и още една хубава страна... В една песен с една китара можеш да си вкараш 3 разлини строя например... Без да трябва да тичаш между разни стойки и да сменяш китари в движение... Редактирано Юли 16, 2007 от fLiSk Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Сега остава да се измисялт по-еластични струни? така де, не се ли влиаят от настроката? Опъват се, после пак се намаляват. Тази джаджа ги настройва в моментното им състояние, ама все ще се късат по-бързо... или сменянето на струни по време на концерт не е кой знае колко сложно? Дали има опция за завинтване на струни? Махаш старата, вкарваш нова и то само си навива и тн? Не знам, не съм спец, но ми изглежда приятна за имаме машинка Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Готина цена - 900 евро ! Имаше нещо подобно но тона на струната се променяше от струнника. Сега трябва да се измисли и китара дето може сама да свири Недостатък е, че не върши работа по средата на соло когато чуеш, че китарата ти е вече разстроена. Цитирай
Fenix Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 (Редактирано) Цената от 899$ за настройване на китарата някак си не ме гложди толкоз. Аз не съм имал много проблеми с настройване на китара с фискиран брдиж - само връткаш ключа и става. Не е чак толкова бавно. Виж, ако измислят такова нещо за настройка на флойд роуз, тогава вече си говорим едит: ^Ники, ти ги разбираш електрониките, сложи един мп3 плеър отзад и му свържи аутпута с аутпута на китарата и ето ти китара дето свири сама :D:D Редактирано Юли 16, 2007 от Fenix Цитирай
TONY Отговорено Юли 16, 2007 Автор Отговорено Юли 16, 2007 Сега трябва да се измисли и китара дето може сама да свири говорим за по сложна китара - сега най голямият проблем на роботиката е да се направи изкуствената рька - оттам нататьк се отприщват киборгите - и мамата ни е... тоест -пьлна безработица тьй като няма да настьпи комунизма (тоест тези роботи - няма да заместват всеки човек на работното му място - а ще се притежават от капиталиситите) - сещайте се какво става сумати ненужен народ това излиза обаче от темата та слагат ти изкуствена рька - врьзват я кьм мозькьт ти - и ти почваш да управляваш някаква фотонна китара сега казваш -легато - ала Алн Холсуьрт - но проблем Суип - ала Малмстийн тейп - Хален И тн - само си мислиш - не е нужно да даваш команди на глас определяш тоналност,какво свириш,колко бьрзо,в кой стил морфваш стилове и тн и тн е сега, може да изглежда невероятно,но като Джимарата е поставял основите тая самонастройващатата се, е била сьщо научна фантастика Стивьн Кинг и Айзьк Азимов за китаристи очаквайте следващо включване Цитирай
niki123bg Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Само не са предвидили нуждата от настройване на интонацията при смяна на строя. Иначе е интересно, защо пък не От друга страна, при китари с заключване на струните такава система е просто ненужна. Аз си настройвам Ямахата само като си сменям струните (т.е. на няколко месеца). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 То и аз така, но не всички са професионалисти като нас! Това ми се вижда най-удачно за начинаещи, а точно те трябва да се учат да настройват, а не да натискат едно копче и айдеее. Цитирай
TONY Отговорено Юли 16, 2007 Автор Отговорено Юли 16, 2007 900 долара за начинаещ = не както се вижда са за нон локинг китари(като фендер - особенно разстройващи се,гибсьн и тн) предимството е, че няма да ти се разстойват по време на свирене - или ще се самонастойват демек си ок - нон стоп плюс това, човека го каза - не всички са като Ролинг Соунс - с по 70 китари на сцената и 3-ма китарни техника. с една такава , и една бекьп - и си на 6. Цитирай
Tannen Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Това нещо е много яко. Тука не става въпрос за начинаещи, а за сценични артисти. Както казва Крис, идеята е да не се променя визията на Фендър и Гибсън, не знам кои начинаещи свирят с такива китари А и тази джаджа не само настройва в ми, ами има и различни други строеве, както и можеш да си правиш собствени такива. Това е нещо ново, иновация, не знам защо намесвате роботите и това че ще ни изместят от сцената...хората са расисти и ще искат да гледат други хора, а не роботи Та мисълта ми е че е хубаво да се правят такива неща. Това е просто едно улеснение, няма да замести часовете опити за настройване на китарата които всеки от нас е прекарвал започвайки да свири на китара. Ще трябва да мине доста време, докато всяка китара излиза с такава система от завода...ако въобще стане това. Лично мен това ме съмнява. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) Когато китарата се настрои в друг строй - интонацията и заминава - трябва да се вземе и това предвид, в противен случай, за по-претенциозни музиканти, това ще си остане полу-решение. Но им свалям шапка за мощните ключета с толкова малък обем и тегло... баси космическата автоматика са направили. Редактирано Юли 17, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fenix Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 ^Хаха, нали? И аз затова се замисилих. Сигурно яде батерии като за световно... или просто не споменават, че трябва да го включиш в контакта... Така поне сестра ми няма да ми зададе въпроса: "а ти като свириш на електрическа китара, къде ти е кабела за електричеството?" Цитирай
fluti Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 Абе всичко опира до избор на подходящо предавателно число на червячния механизъм и вероятно има и други предавки, за да не се товарят много моторчетата. Цитирай
RichieSambora Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 Абе те след малко ще измислят китара с гласови команди..."Gm7...E7...Fm... За вас не знам, ама аз и да имах много пари пак нямаше да си го купя това. Не знам защо мисля така, може би защото съм фен на по-"винтидж" нещата Цитирай
Recommended Posts