Jump to content
Българският форум за музиканти

Текст от изкуствен интелект

Recommended Posts

5 minutes ago, Продуцент said:

Преди няколко дни имах разговор с AI на четири очи, обясних му, че музикантите му се подиграват...

След като сте разговаряли на четири очи, предполагам, че дори не е мигнал от неудобство, че някой му се е подигравал. :crying::greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случка от Стара Загора - и журито даже се е подлъгало. :P

Стихотворение, генерирано от изкуствен интелект, се оказа номинирано за награда в поетичен конкурс. Случаят е от Стара Загора. Поетичните редове, озаглавени „Дядо”, впечатлили организаторите на конкурса „Веселин Ханчев” и те изпратили обратен имейл до подателя на стиховете, че го номинират за награда. Това предаде NOVA.

Отговорът, който получили, е, че в „Дядо” няма нито една авторска дума и творбата е измислена от изкуствен интелект. Оттогава с човека, изпратил имейла, връзка няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напиши ми текст за песен - дует на Светльо Витков и Галена !

Изпълнява оркестър Карб-Уран Турбо

Разбира се! Ето една идея за дует между Светльо Витков и Галена. Темата е за любовта и различията, които я правят уникална.

Куплет 1 (Светльо):
В мрака ти си светлината,
всеки миг с теб е мечта.
Различията ни, да,
правят ни по-истински, знаеш, да.

Куплет 2 (Галена):
Ти си ритъмът на сърцето,
аз съм мелодията нежна.
Дори да спорим, знай,
всичко е за нас, нали?

Припев (вдвоем):
В любовта ни няма правила,
всяка стъпка – нова игра.
Със страст и огън,
светът е наш, няма спиране.

Куплет 3 (Светльо):
Няма как да те забравя,
ти си моята магия.
Всеки ден е ново начало,
вечно заедно – това е важно.

Куплет 4 (Галена):
Твоят глас е мой спасител,
всеки тон – вълшебен миг.
Нека светът да завиди,
на нашата любов безкрайна.

Припев (вдвоем):
Със страст и огън,

Финал (вдвоем):
Ти и аз, заедно вечно,
всеки миг – емоция безкрайна.
В нашата песен, в нашата любов,
двама сме – едно сърце, един зов.

Как ти звучи? Можем да добавим или променим нещо!

Да , добави и припев - Ай, ай, ай, ти си най-, най-, най-! Ай, ай, ай, ще те шибам май-, май- май - !!!

Разбира се! Нека добавим твоя припев в текста. Ето как изглежда песента с новия припев:

Куплет 1 (Светльо):
В мрака ти си светлината,
всеки миг с теб е мечта.
Различията ни, да,
правят ни по-истински, знаеш, да.

Куплет 2 (Галена):
Ти си ритъмът на сърцето,
аз съм мелодията нежна.
Дори да спорим, знай,
всичко е за нас, нали?

Припев (вдвоем):
Ай, ай, ай, ти си най-, най-, най-!
Ай, ай, ай, ще те шибам май-, май-, май-!
Със страст и огън,

Куплет 3 (Светльо):
Няма как да те забравя,
ти си моята магия.
Всеки ден е ново начало,
вечно заедно – това е важно.

Куплет 4 (Галена):
Твоят глас е мой спасител,
всеки тон – вълшебен миг.
Нека светът да завиди,
на нашата любов безкрайна.

Припев (вдвоем):
Ай, ай, ай, ти си най-, най-, най-!
Ай, ай, ай, ще те шибам май-, май-, май-!
Със страст и огън,

Финал (вдвоем):
Ти и аз, заедно вечно,
всеки миг – емоция безкрайна.
В нашата песен, в нашата любов,
двама сме – едно сърце, един зов.

Как ти звучи с новия припев?

АЗ - бруталка Е!

Радвам се, че ти харесва! Ако имаш нужда от още идеи или искаш да добавим нещо, просто ми кажи! 🎶

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майтапа настрана, но ако тръгне текста с вокал не е ясно кой какво прави:)Вчера попаднах на Vocoflex и изпаднах в размисли и страсти.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AI  ще промени доста бизнеси, вкл. и музикалния бизнес. 

Преди години са мислили, че влаковете нямат бъдеще, защото когато профучавали с около 18-20 км/ч, госпожиците от знатен произход припадали от ужас.

Не че няма да има хора певци и музиканти, но те ще бъдат изключения и нещо екзотично, вероятно ще правят много малко неща, но пък за сметка на това  с много високо качество.

Абе... нещо като сегашните малки фурни - правят много добър и вкусен хляб, който няма нищо общо с този от хлебозаводите, но струва 5-6 лв парчето 🙂 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рекламните лица на повечето индустрии и до ден днешен са хора, така че човекът няма да бъде напълно изключен, но със сигурност ще се наложи да се преквалифицираме или да си повишим знанията, иначе пазарът на труда сам ще ни изхвърли от надпреварата ... :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И преди 300 години е имало бутикови музиканти, бутикови слушатели, които са слушали отвън, и хора, които са сервирали-отсервирали без да знаят кой свири. България също има своите световни музиканти, за жалост не са открити по времето на Паганини и Вивалди, но все още прославят страната ни. Въпреки че нещата умишлено се размиват и не е ясно дали след време няма да се окаже, че греша. Като бивш любител утопист смятам, че нещата са на спирачка и се пускат лъжичка по лъжичка. И както казва г-н Продуцент, нека има хляб за всички и достъп до магазина, музика и рокендрол. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

46 minutes ago, garcho said:

България също има своите световни музиканти, за жалост не са открити по времето на Паганини и Вивалди...

По времето на Паганини и Вивалди вече сме били под шапката на една друга империя, където се е слушала доста по-различна музика от тази в останалата Европа, та хич не е лесно да бъде намерен и открит по онова време някой световен български музикант. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Garcho, какво значи България има своите световни музиканти!!!!????

Световни, колко да са световни?>

Световно признати, като Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска? колко са такива?  Ибряма, още кой?

С частично постигнато световно призвание - Милчо Левиев ( бил известен в Торонто и областа, малко в Гърция) , Николо Коцев - свирил с някои известни имена в рока, вкл и Бари Гиб, Теодоси Спасов ( не знам дали е за тази или горната категория) и за съжаление Азис, който има популярност в Германия и в някакви арабски страни ( противен ми е, но го споменавам, от коректност)

С потенциал за световно призвание/известност - например група Севи или пък Димитър Налбантов ( като китарист инструменталист), вероятно ще се сетя за още

доста такива...но все още не постигнали го ( макар и с добра фен база и някаква известност зад граница)

Къде сме на музикалната карта - в горната част, в средата или в долната част.

Примерно националният ни позор ( отбор) по футбол, ударя дъното.

(много правилно се отказахме от Евровизия, БФС да спре националният позор от европейско и световно и да се самозакрие, би било прекрасно!)

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове