Baby Thomas Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 За транзисторен амп: двоен товар -> ~50% мощност. Което не е точно проблем, поне в случая. При тях трябва да се внимава да не се сложи твърде малък товар - доста от бас апаратурите си пишат различната осигурена мощност за различния импеданс + предупреждение какъв минимум трябва да се използва. Под който минимум е опасно за живота на апаратурата. За ламповите не е така. Там (принципно) е добре да се спазва импеданса, но една стъпка ногоре/надолу не е никакъв проблем, малко ЕКю-то се променя само и туй-то. Но с тия 8"... Каквото и да сложиш все ще е трагедия, просто никой не се занимава да произвежда прилични китарни говориттели с такъв размер. Айде за 10" има шанс, но с тези 8" според мен си обречен на неуспех. Вземи си една 112 колонка + читав говорител и си я ползвай с каквото ти е кеф. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 ^ Абсолютно, 10-тка свястна съм чувал на Fender Super Champ XD, нашият колега @kolio_k го разтрива доста добре, дори има и момент с "джът" – цък. Но пак опираме до редица условности – колко силно искаш да свири, в какъв контекст и т.н. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 4 Автор Отговорено Октомври 4 7 minutes ago, Baby Thomas said: Вземи си една 112 колонка + читав говорител и си я ползвай с каквото ти е кеф. Имам, бях писал по нагоре. Проблема е че ти се иска да я усилиш. Както обичаш да казваш - на тихи нива звучи като процесор 😀. В интерес на истината го обмислям и това, само ще трябва да сменя говорителя. Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 Ако е за вкъщи и трябва да се пази тишина според мен и 12" е много, един Фокусрайт + читаво VST и добри импулси за кабинет и мониторни колонки/слушалки ти е повече от достатъчно. Според мен е по-добрият вариант, от който и да е 8" говорител. Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 14 Автор Отговорено Ноември 14 Този вариант го имам - Лампов преамп и процесор където се зареждат импулси. Пробвах Celestion Eight 8 на кубето, не беше добър резултата, рехави високи с повече презънс от стоковия. Това, което върши работа за сега е, че пуснах сигнала от сенда на преампа в драйв канала на кубето. Пробвах и от аутпута на преампа но тона е прекалено ярък и агресивен. Това се получи: https://voca.ro/1fUq1OJmiM2h 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 Не ми звучи много метъл тоя канал, повече удря на блус амп с distortion отгоре му, според мен става така заради малък размер на говорителя и топология на ампа. Според мен го зарязвай тоя амп и търси нещо с 12" говорител, което да е или относително стерилно и да възприема най-различни педали пред себе си ... последното поколение на Катаната според мен е нелошо решение. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s От хардкор как отиде на блус, чу ли хай гейн частта? Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Чух я, да, и именно затова казвам, че тонът звучи именно като блус амп с distortion. Представи си, че имаш примерно Fender Twin Reverb усилвател и преди него сложиш Darkglass педал. Тонът ти няма да стане "джент", ами просто ще премодулираш входа и ще стане "блус тон с много гейн", затова и обясних, че пред този амп каквото и да сложиш, все тая, особено с тоя говорител, ако искаш "метъл тон от извора". Ако смяташ, че на този етап това е достатъчно може да караш и така. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s На този етап става, но ще го сменям. Не е това, което търся, няма го моя тон. Благодаря на всички, които се отзоваха! 1 Цитирай
Recommended Posts