emosms Отговорено преди 8 часа Отговорено преди 8 часа (Редактирано) Е чак толкова.. всеки (поне аз) си изказа неговите мохабети, чак ми се губи svet какво ще прави ... Транзисторен амп нещо. Даймбаг Дарел лампите ги подминавал отдалеч и ползвал торби с камиончета. Обаче,като свири добре и стават нещата. Въобще, двете са различни неща. Аз не само че не свиря (хванах да вадя нещо на баса и загубих интерес), не само че се зарибявам с техника (с посредствени познания по електроника), и то направи сам измишльотини, ами забих в изцяло страничен проект - помощен за направи сам проектите... И къде е смисъла, къде остава свиренето и музиката в цялата работа... 😀😀😀 Редактирано преди 8 часа от emosms 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 4 часа Отговорено преди 4 часа Не бях се замислял, че другарите Флетчър и Мънсон могат да са виновни за възприемането на ламповия амп като по-силно звучащ. Големи палавници! За свиренето по дупки, а и на открито... В нашето село най-редовно се ходи с 50-100W лампов амп и колона 212, често по две (за всеки китарист). Доскоро свирех с 3 групи и всички само така действат, то на мен ми е против религията да е другояче! С озвучителите проблем няма, силата на машините е съобразена с акустичните барабани, отиваме си с готов сурово миксиран (като нива) звук. В централното пускат каса и барабанче, малко китарки за цвят и малко повече бас. И вокали, де. Не е точно "тихо", но ако гиъра е качествен, хората свирят добре и с динамика и групата е сработена всичко звучи как си требе. Същото количество шум вдигнато от сравнително кьопава група с умряла апаратура би звучал в пъти по-дразнещо и "силно", просто ще дразни двойно и тройно. Така че ватовете и броя говорители сами по себе си нищо не значат. Мое мнение, разбира се. Някой спомена, че само с амп не можело да се свири на голяма сцена. Струва ми се, че може. Ако си наема стадион даже ще пробвам! На открито свирих с моя си амп (50-тина вата) и колона 212. Намален както сме си на репетиция, на ~20%. В централното бяха ме мютнали, защото си се чува идеално без допълнителен майк (аз винаги си нося и слагам е906). Спрямо 20kW централно. Като знам колко запас има ампчето си мисля, че и стадион ще озвучи. 1 Цитирай
Recommended Posts