Baby Thomas Отговорено Февруари 5 Отговорено Февруари 5 Не бях се замислял, че другарите Флетчър и Мънсон могат да са виновни за възприемането на ламповия амп като по-силно звучащ. Големи палавници! За свиренето по дупки, а и на открито... В нашето село най-редовно се ходи с 50-100W лампов амп и колона 212, често по две (за всеки китарист). Доскоро свирех с 3 групи и всички само така действат, то на мен ми е против религията да е другояче! С озвучителите проблем няма, силата на машините е съобразена с акустичните барабани, отиваме си с готов сурово миксиран (като нива) звук. В централното пускат каса и барабанче, малко китарки за цвят и малко повече бас. И вокали, де. Не е точно "тихо", но ако гиъра е качествен, хората свирят добре и с динамика и групата е сработена всичко звучи как си требе. Същото количество шум вдигнато от сравнително кьопава група с умряла апаратура би звучал в пъти по-дразнещо и "силно", просто ще дразни двойно и тройно. Така че ватовете и броя говорители сами по себе си нищо не значат. Мое мнение, разбира се. Някой спомена, че само с амп не можело да се свири на голяма сцена. Струва ми се, че може. Ако си наема стадион даже ще пробвам! На открито свирих с моя си амп (50-тина вата) и колона 212. Намален както сме си на репетиция, на ~20%. В централното бяха ме мютнали, защото си се чува идеално без допълнителен майк (аз винаги си нося и слагам е906). Спрямо 20kW централно. Като знам колко запас има ампчето си мисля, че и стадион ще озвучи. 1 1 1 Цитирай
Ламби Отговорено Февруари 6 Отговорено Февруари 6 Кажи,като наемеш стадион обещавам дойда да гледам сеир срещу заплащане от моя страна.Любопитен съм колко ще издържи на бой запасения ти амп.Ще се чуват ли изобщо барабаните.Ще може ли Ампа да надвика публиката все работи дето няма да станат ама лаф да става. 3 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 7 Отговорено Февруари 7 On 2/6/2025 at 2:37 PM, Ламби said: Ще може ли Ампа да надвика публиката... За това нямам опасения, ще дойдат 10-15 човека и това е 5 Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 9 Отговорено Февруари 9 @Baby Thomas Понеже те знам, че си лампов сектант, с какво репетираш вкъщи бе, човече?! Строиш лампови ампове, ами удома и комшиите отгоре, долу, ляво и дясно? Как се справяш ... ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 10 Отговорено Февруари 10 Unplugged. Майтап няма. Позволява и много прецизна свирня! Лампов амп в къщи не че не може да се използва, но звучи меко казано с компромиси. А и като знам на "нормално" как звучи и ми се плаче, жал ми е да го измъчвам... Онзи ден си донесох моя си амп от репетиционната, че трябва да пробвам една модификация... аз не мога да го позная. Има го характера, има я дефиницията, обаче не е каквото е. Чак проверявах корекциите да не са се разместили, супер странно EQ чувам. То и колоната е някаква смешна - хем ефтинджос, хем 112, хем с отворен гръб, хем от ПДЧ, хем по-ефтин говорител - демек нищо общо! А според мен колоната е ПОНЕ 60% от общия звук на системата (!) китара -> амп -> колона. Тоест и колоната е фактор, и помещението и най-вече нивото. Та повече се дразня че не се използва като хората, все едно Ламборджини в двор 20м2 да "караш". Инак имам за тестове един изкормен лампов Laney с 3хЕСС83 и 2хEL84. Ужасен е, но за ремонти и проби на китари става. И като басирам също свиря през него, че unplugged бас малко ми се губи. 1 1 Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 12 Автор Отговорено Февруари 12 Знаех си аз, че ще стигнем до стадионите 😀 1 3 Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 12 Автор Отговорено Февруари 12 В крайна сметка реших да остана с преампа, проца за IR и студийни слушалки. Доста добро изживяване е. 1 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 14 Отговорено Февруари 14 ^ Тогава заповядай в темата да ни разкажеш какви хитри IR-и си открил ... 1 Цитирай
Recommended Posts