Baby Thomas Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 За транзисторен амп: двоен товар -> ~50% мощност. Което не е точно проблем, поне в случая. При тях трябва да се внимава да не се сложи твърде малък товар - доста от бас апаратурите си пишат различната осигурена мощност за различния импеданс + предупреждение какъв минимум трябва да се използва. Под който минимум е опасно за живота на апаратурата. За ламповите не е така. Там (принципно) е добре да се спазва импеданса, но една стъпка ногоре/надолу не е никакъв проблем, малко ЕКю-то се променя само и туй-то. Но с тия 8"... Каквото и да сложиш все ще е трагедия, просто никой не се занимава да произвежда прилични китарни говориттели с такъв размер. Айде за 10" има шанс, но с тези 8" според мен си обречен на неуспех. Вземи си една 112 колонка + читав говорител и си я ползвай с каквото ти е кеф. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 ^ Абсолютно, 10-тка свястна съм чувал на Fender Super Champ XD, нашият колега @kolio_k го разтрива доста добре, дори има и момент с "джът" – цък. Но пак опираме до редица условности – колко силно искаш да свири, в какъв контекст и т.н. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 4 Автор Отговорено Октомври 4 7 minutes ago, Baby Thomas said: Вземи си една 112 колонка + читав говорител и си я ползвай с каквото ти е кеф. Имам, бях писал по нагоре. Проблема е че ти се иска да я усилиш. Както обичаш да казваш - на тихи нива звучи като процесор 😀. В интерес на истината го обмислям и това, само ще трябва да сменя говорителя. Цитирай
Koobenot Отговорено Октомври 4 Отговорено Октомври 4 Ако е за вкъщи и трябва да се пази тишина според мен и 12" е много, един Фокусрайт + читаво VST и добри импулси за кабинет и мониторни колонки/слушалки ти е повече от достатъчно. Според мен е по-добрият вариант, от който и да е 8" говорител. Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 14 Автор Отговорено Ноември 14 Този вариант го имам - Лампов преамп и процесор където се зареждат импулси. Пробвах Celestion Eight 8 на кубето, не беше добър резултата, рехави високи с повече презънс от стоковия. Това, което върши работа за сега е, че пуснах сигнала от сенда на преампа в драйв канала на кубето. Пробвах и от аутпута на преампа но тона е прекалено ярък и агресивен. Това се получи: https://voca.ro/1fUq1OJmiM2h 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 14 Отговорено Ноември 14 Не ми звучи много метъл тоя канал, повече удря на блус амп с distortion отгоре му, според мен става така заради малък размер на говорителя и топология на ампа. Според мен го зарязвай тоя амп и търси нещо с 12" говорител, което да е или относително стерилно и да възприема най-различни педали пред себе си ... последното поколение на Катаната според мен е нелошо решение. Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 15 Автор Отговорено Ноември 15 От хардкор как отиде на блус, чу ли хай гейн частта? Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 15 Отговорено Ноември 15 Чух я, да, и именно затова казвам, че тонът звучи именно като блус амп с distortion. Представи си, че имаш примерно Fender Twin Reverb усилвател и преди него сложиш Darkglass педал. Тонът ти няма да стане "джент", ами просто ще премодулираш входа и ще стане "блус тон с много гейн", затова и обясних, че пред този амп каквото и да сложиш, все тая, особено с тоя говорител, ако искаш "метъл тон от извора". Ако смяташ, че на този етап това е достатъчно може да караш и така. Цитирай
svet.k Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s На този етап става, но ще го сменям. Не е това, което търся, няма го моя тон. Благодаря на всички, които се отзоваха! 1 Цитирай
Recommended Posts