Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложение относно търсачката...


Recommended Posts

Така... искам да предложа, ограничението в търсачката за дума по-къса от четри букви да се премахне, ако е възможно. Доста неудобно идва с тази опция. Например - решавам да намеря всички обяви за бас в 'купувам - продавам' , или хор в раздел "вокали " , или в "теория и композиране" и ... познайте : "станала е грешка ......думата е по - къса от 4 символа и тн..". Обикновено съставям комбинация от думи, или и подобни финтове, за да намеря тема за четене, но има случаи в които това е невъзможно поради гореспоменатото ограничение. Моля ви премахнете го защото в българския език съществуват думи с по три букви, пряко свързани с музиката, които при все това се използват често във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даааааааааа!

От години искам да го предложа това!!! Просто ме изкарва от нерви...

Веднъж търсех една много хубава тема на niki123 май за DI Box. Е добре че мога да боравя с адванесед гугъла, че иначе още щях да се чудя по какво да я търся...

Честичко ми се случва. Заради това мразя търсачката.... успех да намериш в купувам-продавам "Boss DD6" или Вокс или нещо друго от Берингер :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво стана сега .... Глас народен - глас в пустиня! ХАЙДЕ поне някой от модовете да отговори. Иначе тази секция от форума е напълно излишна. На предложението от колегата @gorer също никой не отговаря. Какво става?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще видя какво може да се направи по темата.

 

П.П. Модовете също са хора и не киснат 24 часа във форума,колкото и да им се иска. :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е направено с цел да се пестят ресурси и да не се пречи на производителността... а и не на последно място пести доста време. Защото при 2 букви написани за търсене е много вероятно да отговорят повече от половината постове във форума. С 3 букви пак сме там някъде. Ако пуснат 3-ма човека търсене по нещо такова 2-3 буквено форума ще забие със сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.........П.П. Модовете също са хора и не киснат 24 часа във форума,колкото и да им се иска. :).......

 

 

....да де то т'ва е ясно :greenball:. Относно търсачката - жалко ... и аз си мислех, че е някъде там проблема. Все пак се надявах да има начин да се пуснат трибуквия... Благодаря за отговорите и наздраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Жалко, не знаех че търсачката е толкова кьопава, че тормози... а плащаш за тоя борд дори :greenball:. Това означава, че търсачката винаги ще си остане отвратителна....

нищо, за такива като мен има

http://www.google.com/advanced_search?hl=en

 

и в domain се слага форумо.

 

така ако търсите Boss DD6 или DI Box, 100% ще успеете :)

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз колко пъти търся kX или DFH, ама понеже не може и познайте какво писане и предположения падат за околните думички... :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

е, поне трибуквени думи можеше да минават през търсачката. все пак търсачката е за търсене, не е за производителност. със сигурност по-голямата част от аудио хардуера, който се продава съдържа по-къси от 4 букви думи в имената на моделите. наистина ли би било фатално за производителността, ако се разреши търсене на трибуквени думи? едва ли.

не може ли да се направи така, че рестрикцията с броя на буквите да не важи, когато търсиш обяви в "Продавам" ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще може, ама след месец - два. Просто форума е форум, а това,че ние се опитваме да го ползваме за обяви е друго. Но скоро време очаквайте решение на проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

И мен винаги ме е ръчкало това ограничение от четири или повече символа за търсене, а форумът принципно наистина не е платформа за обяви. Но можете да използвате Google за търсене във форума ето така (примерно, за случая на Baby Thomas):

 

DFH site:forum.muzikant.org

 

Това е еквивалентно на вмъкнатото от Феникс, просто е по-бързо и кратко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ами ... щом казват че търсенето на 3-буквени думи товари – помислете за някакви "exeptions" - list/array от думи, които знаете че се ползват/търят - и след проверка на дължината да попадат във няка'в regex ... и така ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.