Jump to content
Българският форум за музиканти

shrine

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    различни инструменти

shrine's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. за PCI не зная. Но ако ти трябва -> PCI Express, имам една за продаване (лаптопска), с чипсет на Texas Instruments
  2. "peer2peer" vs "hub", добре казано
  3. Нещо, което ме колебаеше преди време, когато трябваше да реша дали да ползвам USB или FireWire интерфейс, е това, че съм PC юзър. FireWire технологията е заета от Мак и е вкарана в PC архитектурата по-късно. Проблемът е в това, че докато при Маковете този порт ползва собствена шина за пренос на данни (или поне така беше преди време), то в pc-тата същият порт споделя една и съща шина с една камара други неща. Реших да проверя колко устройства в компа ми ползват същия IRQ адрес на който е и firewire порта ми и се хванах за главата - Lan карти, модеми, записвачки и какво ли още не, всичко беше наблъскано там... Такова нещо няма как да не се отрази на латентността на аудио интерфейса. Много време се чудех, все пак какъв е смисъла да имаш бърз порт и бързо устройство, ако се налага бързото ти устройство да изчаква разни други модули да си вършат тяхната работа. Почнах да правя разни тестове, забраних каквото можеше да се забрани от BIOSа, но общо взето накрая бях още по-несигурен кое е по-доброто решение отколкото в началото. В крайна сметка си взех high-end firewire интерфейс, но не заради бързия трансфер, а заради качеството на конверторите и на предусилвателите на въпросния модел. един вид рискувах, на фона на всичко останало. Честно казано не мога да се оплача (за латенцията имам предвид). При стандартна честота на семплиране (44.1) мога да си товаря хоста с колкото си искам тракове и vst-та по тях, и нямам проблеми. При по-високи честоти нямам чак такава свобода (не чак толкова много тракове и не чак толкова много софтуер по тях), но като цяло съм доволен. да видим какво ще стане с USB 3 интерфейсите
  4. е, поне трибуквени думи можеше да минават през търсачката. все пак търсачката е за търсене, не е за производителност. със сигурност по-голямата част от аудио хардуера, който се продава съдържа по-къси от 4 букви думи в имената на моделите. наистина ли би било фатално за производителността, ако се разреши търсене на трибуквени думи? едва ли. не може ли да се направи така, че рестрикцията с броя на буквите да не важи, когато търсиш обяви в "Продавам" ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.