Nikolov_76 Публикувано Юли 22 Публикувано Юли 22 (Редактирано) Здравейте, Искам да сложа пиезо озвучаване на кухарката. Ще използвам от кръглите самозалепващи, 27мм, ( от китайците) които ще залепя отнътре. Моля кажете, колко микрофона да използвам - един, два или три..... И в коя част на китарата да се залепят ( отвътре). Ще сложа и пот, 500к. И като цяло, добро ли е това решение ( без много претенции за перфектно качество) Редактирано Юли 22 от Nikolov_76 Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 22 Отговорено Юли 22 За какво ще го ползваш това пиезо – записи/жива свирня? Ако е за записи според мен по-добре инвестирай в някакъв евтин кондензаторен микрофон + аудио интерфейс. За жива свирня, аз съм доволен от този кит, намира се за 15-20 долара: Тия пиезота, дето се лепят според мен ще изкарат някакъв звук, обаче дрънчат и плякат, освен това ще трябва и някакъв предусилвател след тях. Зависи също и какво е качеството на китарата, ако е някаква Кремона/Орфей от големият сняг на 69 г. спокойно може да я озвучаваш и с РЕСПРОМ микрофон във ВЕФ усилвател. Дай малко повече инфо за инструмента и по възможност ни запиши с мобилния си телфон как звучи, да чуем заслужава ли си усилията. То към днешна дата мобилните телефони дръпнаха вече като качество на хардуера и слагат нелоши кондензаторни микрофони в тях, че дори и стерео. Същият кит го имат и с микрофон, цените отново са сходни. Микрофонът върши работа, но имай предвид, че поставянето му в корпуса е пипкава процедура и при по-големи нива на усилване се получават микрофонии/бучалки. Скоро зададох въпрос именно по темата с гумените демпери, все още нищо не съм поръчвал, като дойде нещо и направя тестове ще дам повече информация. 1 Цитирай
musicman Отговорено Юли 22 Отговорено Юли 22 Пиезото по принцип се слага под струните. Ама така както задаваш въпроса не съм сигурен, че ще слагаш пиезо. Я дай снимка да видим какво мислиш да сложиш точно. 1 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Юли 22 Автор Отговорено Юли 22 (Редактирано) Става въпрос за най- обикновено пиезо, от китайските. В Алито са по 10лева. Малко самозалепващо кръгче с букса и потенциометър. Ще го използвам за живо свирене. Въпросът е, в коя част на китарата се лепи. Няма да режа китарата за да слагам такъв голям блок, с тунери и тн... Редактирано Юли 22 от Koobenot грешно цитиране Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 22 Отговорено Юли 22 ^ Около бриджа, със сигурност. Аз бих проверил на емперичен принцип къде ще обадят най-добре и същевременно да е ергономично решение, т.е. да не ми пречат докато свиря. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Юли 22 Автор Отговорено Юли 22 (Редактирано) Мисля да ги сложа отвътре. Редактирано Юли 22 от Nikolov_76 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 22 Отговорено Юли 22 По принцип пиезо елементите са капризни (с нисък аутпут и ужасно голям импеданс, мисля че беше около 2 Мегаома) и затова не се използват пасивно. Поне "нормалните китарни". За кръгчетата не знам каква е ситуацията, но го имай предвид. Това че бай кетаец продава пиезо с жак и пот нищо не значи. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 22 Отговорено Юли 22 ^ Е, то ако иска да изкара свестен звук след това пиезо със сигурност ще трябва предусилвател + DI BOX, иначе "трикът", който аз съм правил и не препоръчвам на никого, с цел горе-долу да се изкара някакъв звук в PA, е висок подаден гейн + екстремни EQ подавания на среди и високи +12dB ... , което е симптом за несъгласуван импеданс и брутални липси в АЧХ. 1 hour ago, Baby Thomas said: Поне "нормалните китарни". За кръгчетата не знам каква е ситуацията, но го имай предвид. Би трябвало да могат да се измерят с мултиметър. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Юли 22 Автор Отговорено Юли 22 Гледам, има и друг вариант - адаптер - прилича на обикновен сингъл, със плочка за захващане над резонантния отвор. Дали ще е по- добре? Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 22 Отговорено Юли 22 Ползвал съм Fishman Neo-D SingleCoil, не останах особено очарован и имаше нужда от допълнително предусилване, независимо от сравнително високата цена. Първият вариант с пиезото + микрофона обади сравнително по-добре, но трябва да се разпробива инструмента. Цитирай
musicman Отговорено Юли 23 Отговорено Юли 23 И аз така, само че с Fishman BlackStack. Също иска предусилване, но пък звучи по-добре от фабричното пиезо на Washburn D10. Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 23 Отговорено Юли 23 23 hours ago, Nikolov_76 said: Мисля да ги сложа отвътре. Като гледам ги навират около бриджа от долната страна, но без проби няма да стане, а и не знам колко лесно можеш да ги местиш и тестваш в различни позиции преди окончателното залепване (ако ще има такова). Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Юли 24 Отговорено Юли 24 Само не разбрах защо се мъчите с тия стотинки? Резулатът не е, меко казано, най-добрия. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 24 Отговорено Юли 24 ^ Това си е решение на коелгата, аз съм ги ползвал единствено за експерименти и свестен резултат трудно може да се докара ... пък за на живо как ще се мести с този цирк от кабелаци само той си знае ... Цитирай
Recommended Posts