Лими Отговорено Април 10 Отговорено Април 10 (Редактирано) ИИ е още едно гигантско предизвикателство за човешкият мозък, еволюирал милиони години. И това предизвикателство е авто предизвикателство. Това е точката(point of no returne), при която човешкият мозък предизвиква сам себе си, защото вече няма друг достоен съперник. За справка - новелата на Стефан Цвайг - "Шахматна новела". ИИ ще провокира на дуел човешката изобретателност/гениалност до извън всякакви граници, недостигани до сега. Никога не трябва да се забранява ИИ в музиката!!! ... и в другите ... Редактирано Април 10 от Лими 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Април 28 Отговорено Април 28 Тренират модел със стилът на свирене на Jordan Rudess. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Май 18 Отговорено Май 18 Всички парчета на Unison Beats са с AI генериран глас на български, като изключим някои странни ударения и лек акцент, се справя доста добре. Цитирай
yamaha Отговорено Май 18 Автор Отговорено Май 18 Чух по малко от всяко парче...или поне докъдето ми стигна търпението. Такъв род музика мога да я слушам в рамките най-много на 2 "песни" или 5 минути...което дойде първо. Нещо се агресирам докато я слушам и ми се дощява да сляза долу да набия комшията. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Май 19 Отговорено Май 19 ^ Тоя тип музика за първи път я чух в игрите от началото на новото хилядолетие. В определен тип контекст, върши работа. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s Забравих дали имахме някъде втора тема за AI, но и тази става за клипове. Боб Дойл отново си прави гаври със Suno - генерира с AI някакъв идиотски текст, след това импровизира и изпява супер фалшиво някаква пълна глупост, дава я на Suno и го оставя да го ремиксира в някакъв подходящ стил...и клонирани аватари за бонус даже се генерират. Не завършвам с емотикона, защото не знам каква да сложа - някоя безнадеждна или нещо по-оптимистично... 1 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s ^ Както писахме и по-горе, впечатляващо, но като цяло липсва автентичност. За по-нискобюджетни продукции или места, където генерирането на такъв тип информация е нужно, ще се справя, със сигурност, ама засега е още фълшива история – анимации със странни гличове по лицата, електрическа китара с 5 струни т.н. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Автор Отговорено %s в %s 1 hour ago, Koobenot said: ...електрическа китара с 5 струни... Това е законспириран бас, който мимикрира в китара, понеже има 5 струни и 4 ключа. 1 Цитирай
RaverWild Отговорено преди 16 часа Отговорено преди 16 часа Аз се включвам със закъснение и само ще кажа - ние не можем да спрем ИИ. Но можем да го игнорираме. В смисъл - аз иначе съм програмист, но не вярвах да видя това в моя живот (пипнах комп в 3ти клас да програмирам, тогава носех червена връзка на врата). Сега ИИ прави толкова много неща. Нямам идея как да разпозная програмка писана от ИИ, но с картинки все още (ама все още, че бая надобряват) и видеа се справям и вече видя ли ИИ музикално видео, дори музиката да е писана от хора - го игнорирам и не гледам. От друга страна да е жив и здрав ChatGPT, щото в училище съм бил бая отдавна, много не помня и той ми помага понякога да ми припомни някой-друг алгоритъм, че да помогна на детето с домашното по математика или пък понякога го питам въпрос на теми, дето ако аз трябва да седна да чета, нито знам какво да чета, камо ли колко време би ми отнело да намеря книгата и накрая да стигна до момент в нея, който да ми отговори на въпроса. В общи линии би било като Дъглас Адамс - измислили въпроса, но толкова време търсили отговора, че като го намерили забравили въпроса, тогава почнали да търсят въпроса наново. Ще дам пример - тия дни питах според неговите данни и данни за различни религии, в кои се упоменава за дух/същество идващо да събере душите и да ги поведе, като умрат, къде отиват и защо се смята че цикълът на живота и смъртта е мъчителен за душите. Ей такива ми ти неща. Сещайте се колко неща трябва да намеря, колко време да ги чета. Отговорът ми беше сипан след около 4 секунди. Така че ИИ е нужен, но ние трябва да свикнем с него и да го ползваме като пособие, а не като крайна цел. Все едно да грабна една лопата и да искам да засадя дърво, докато с багер бих засадил цяла гора, щото ще прокопае много дупки доста по-бързо. Но от нас зависи да игнорираме ИИ-"изкуството". От друга страна обаче, ще има хора, които ще са му сериозни фенове и ние не можем да спрем това. Ще бъде нов културен феномен просто. Така че да синтезирам - ни тъй, ни тъй, затова - тъй! Цитирай
Recommended Posts