procletnic Публикувано Юли 7, 2023 Публикувано Юли 7, 2023 Здравейте форумци, купих си един кабинет на старо и се оказа, че жака явно не прави добре контакт и реално кабинета не действа като "load" за усилвателя. Добре, обаче докато се усетя, че това е проблема и затова няма звук, вече бях цъкнал stand by копчето и цъках по струните на китарта. Усетих се след 10тина секунди и включих главата на stand by и после я изключих тотално. Притеснява ме да не съм изпържил трансформатора. Може ли някой да ми препоръча професионалист в София, който да се занимава с лампови усилватели (става дума за Mesa Dual Rectifier Multi Watt)? В нета някак си не намирам нищо. Блгаодаря за вниманието. Цитирай
TONY Отговорено Юли 8, 2023 Отговорено Юли 8, 2023 Оправи си жака и пусни нормално усилвателя. за 10 секунди едва ли ти е изгорял. А, ако е изгорял, значи няма да тръгне. В първият случай , нямаш нужа от техник, ако случайно е изгорял, тогава да. Но е малко вероятно. Меса имат защити, за 10 секунди не ми се вярва да е станала беля. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 8, 2023 Отговорено Юли 8, 2023 Не е невъзможно нещо да цъфне в описаната ситуация, но не е чак толкова лесно. И аз съм пускал 3-4 пъти ампове без товар, не е имало проблеми. Ако цъфваха толкова лесно... ежедневно щеше да има по 100-200 прецакани усилвателя в световен мащаб. Освен траф има и още доста компоненти, добре е да се проверят едно по едно - предпазители, жакове и потове (ако не е нов), предусилвателни лампи, крайни лампи, преампа само работили или само крайното стъпало (тоест да тестваш има ли сигнал от FX Send и какво става ако вкараш в FX Return) и т.н. Можеш да тестваш другите спийкър изходи, както и слейв изхода (който също е свързан към вторичните намотки на изх. траф). Има не едно и две неща, които да се направят/проверят преди да извадиш поялника, така да се каже. 2 Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 10, 2023 Отговорено Юли 10, 2023 Нищо му няма на усилвателя, оправи жака и газ Цитирай
GKuzmanov Отговорено Юли 10, 2023 Отговорено Юли 10, 2023 На старо или нов, винаги "замервам" кабинетите като ги взема, преди да им се доверя да товарят усилвателите ми 1 Цитирай
Recommended Posts