Ламби Отговорено Май 3, 2023 Отговорено Май 3, 2023 Пробвай се в Алибаба ще е към 250 лева плюс доставка защото е един брой.Но пък е пълен комплект ключове,адаптри,бридж,струни всички винтове за пет струнен бас си е оферта.Има опция за всякакъв материял има чат и предполагам вървят всякакви пазарлъци.Успех. 1 Цитирай
emosms Отговорено Май 4, 2023 Автор Отговорено Май 4, 2023 (Редактирано) Писах на 4-5 в алибаба, но засега няма успех. Оставям идеята на трупчета - и без това нещо се преситих, и спрях да свиря тези дни... Иначе, ето примерно за какво става въпрос: Между другото, този бас на клипа, с fanned frets, ми напомня, че другия ми бас е с по-дълга мензура от китаеца, който модвам. Още една причина, че примерно той звучи с живец и на 5-7 позиция на 5 струна, само с почукване (слап), а и по-нагоре става за нещо. Редактирано Май 4, 2023 от emosms Цитирай
lyubohar Отговорено Май 4, 2023 Отговорено Май 4, 2023 (Редактирано) Дали от лаптопа,или от предпочитанията на свирещия ми звучи остро,сухо без отзвучаване. За мен това не е звучене на бас.Според мен разбира се. Редактирано Май 4, 2023 от lyubohar 1 Цитирай
emosms Отговорено Май 5, 2023 Автор Отговорено Май 5, 2023 (Редактирано) Нужно е за максимално ясен тон и лесно звукоизвличане при слап свирене. С перо също дава доста хармоници и високи, а на клипа, според мен, свиренето му с пръсти наподобява атаката и тона на свирене с перо. Конкретно ореха не ми се струва толкова mid scooped. Както и да е, за някои класически бас саундове, хората навират muffler парчета под бриджа, чорапи :D, имаме и животното P bass, което дава специфичен тон (става интересно и за слап свирене). Но за мен проблема (и на соло китара, вкл. с драйв) е бил винаги един и същ - максимална яснота (и при акорди), звънливост, хармоници, високи (тук някъде и състейна отговаря за тази 'яснота'). Нямаш ли това, НЕ можеш да го възстановиш, ако го искаш на макс. Имаш ли го (с много специфики и уговорки за конкретния търсен тон) - имаш пасивен тонконтрол на китарата, тонкоректори, еквалайзери, звукоизвличане - за всякакви вариации на по-мътен тон. Редактирано Май 5, 2023 от emosms Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 5, 2023 Отговорено Май 5, 2023 Перфектно си звучи! Това е модерен бас за агресивна музика все пак. Цитирай
emosms Отговорено Май 5, 2023 Автор Отговорено Май 5, 2023 (Редактирано) Интересно сравнение между нек-тру и болт он китари: Соло: Бас: Не мога да преценя за състейна (нек-тру би трябвало да е повече), но има интересен ефект: - при нек-тру като че ли има по-наситени среди, а при болт-он високите изпъкват, звука е по snapier (на солото личи повече като че ли), и цялостно има нещо като mid-scooped, което е доста подходящо за слап Редактирано Май 5, 2023 от emosms Цитирай
patzo Отговорено Май 5, 2023 Отговорено Май 5, 2023 Акустично звучат различно, но заиграе ли адаптера разликата е малка. Инъче сравнението на дължината на състейна ми изглежда не при еднакви условия. Ясно се вижда на графиката, че амплитудата на болт-он е по-голяма и от това логично да доведе до повече състейн. Цитирай
emosms Отговорено Май 6, 2023 Автор Отговорено Май 6, 2023 (Редактирано) Ако не свиря, никакви, глезотии, странични занимавки и измислени проекти Ей го човека - плющи на P баса, всякакви трикове си му излизат и не баса му пречи да е по-ритмичен, където не е перфектен Редактирано Май 6, 2023 от emosms Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 9, 2023 Отговорено Май 9, 2023 За другото не знам, но кабелчето е потресаващо Цитирай
emosms Отговорено Май 9, 2023 Автор Отговорено Май 9, 2023 Бе щом с това подобие на китара се получава, не всичко е загубено.. Цитирай
emo_sms Отговорено Януари 5 Отговорено Януари 5 Все забравям с какво се логвам от стария ми акаунт... Както и да е, тук видях интересна и лесно изпълнима (макар и ръбеста конструкция) за солокитара. Мисълта ми е, ако болт-он грифа е свързан с бриджа с нещо за максимален възможен състейн (при болт он), а останалата част от конструкцията е само за форма (макар че вероятно ще демпфва/ затихва обертонове), дали може да се получи... Ако е от метал примерно, алуминии.... Едно блокче, връзка между бриджа и грифа. Цитирай
Recommended Posts