Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, знам, че въпросът не е много умен, че се свежда до лично предпачитание, конкретния инструмент и тн., но ще се радвам  ако на някой изрази мнение и го мотивира. Епито е това: 

https://www.thomann.de/gb/epiphone_les_paul_standard_50s_hcs.htm

HB 450 Vintage series я взех преди 3 години и съм доволен. Преди около година сложих тези адаптери и стана още по- добре.  И все пак, гледам Епифона. Та затова, ще се радвам да чуя мнението на всеки по въпроса, особено ако е обосновано.

Отговорено

Това зависи само от тебе и как усещаш китарата. Отиди в мюзикуорлд и пробвай, сигурно имат Епита. Това обаче би трябвало да е с по-дебелия гриф, ане със 60'с слим. Миналата година като пробвах там китари, Харлитата ми бяха супер удобни, същото мога да кажа и за Епи-тата. Предполага се, че Епи-тата са по-направени, но това може и да не е така.

Отговорено (Редактирано)

Би било нормално да чуеш и усетиш разлика, въпросът е дали ще е това, което търсиш. Вероятно би било добра идея и да вземеш адаптерите от Бентъна и да ги сложиш върху Епифона.

Редактирано от Yo The Real
Отговорено (Редактирано)

Привет!

Както всички са съгласни, най- добре е да се пробва.

Днес ходих в магазина  и пробвах Епито.  Носих и мойта и ги пробвах последователно.  Какво уставових, чисто субективно разбира се:

Като изработка- Епито е по добре.  Прагове, нът,бридж, струнник, ключове, пикгард и тн. Но и Харлито не пада по- долу. Просто личи, че е по- евтино.

Като усещане за китарата - поне за мен, разлика не усетих.  И двети са с хубав дебел гриф, схубав фретборд.  С почти еднаква форма и дебелина на тялото и тегло.

Като звук - различно. 

Епито ми се чу някък по- чисто и дълбоко. Харлито - с по- среднист звук, по- остро. Бих го определил по- сурово. 

Харлито ми звучи по- "вехто", по блусарси, което ми харесва. Особено на JB -то. 59' ката ми звучи чисто, ясно и приятно.

Епито изглежда по- добре, като цяло, но не три пъти, както е цената му.

Това е. Пиша си тук, че някой друг ако се чуди, да има какво да си чете....😃

Все пак, ако някой има мнение за тези китари.....и не го мързи много....😁....пишете....

Редактирано от Nikolov_76
Отговорено

Ти ако имаш 1200-300 лв по добре вземи някоя японска,скоро гледах едно Греко лп къстъм по обявите-е имам същата и отвява някои Гъбсън - през 80те японците са правели копия сравними с оригинала

.

Отговорено

Е то цената не винаги отговаря на качеството.Особено за музикални инструменти.Премиум марките си позволяват да пускат в продажба скъпи инструменти с фрапиращи недостатъци разчитайки някой балама да ги плати.Вариянтите повече китара за парите също ги има,но на хедстока не пише Гибсън,ЛТД,Джексън и т.н.В общи линии приличен инструмент може да се купи и за 1000 лева.Проби трябват и да си наясно какво ти трябва.При наличие на 100 китари в магазина избора става сложен,защото каквото и да вземеш винаги има по добра.Успех с покупката.

Отговорено (Редактирано)

Привет!

В заключение:

Имах късмета и удоволствието да  чуя собствената си китара-  Харлито, в ръцете на истински музикант, на сцена, в  съзвучие с други хубави инструменти.

Какво да кажа,.....то не било от китарата....😆!

Отказах се от всякакви нови покупки.

Благодаря на всички, които взеха отношение.

Бъдете здрави!

Редактирано от Nikolov_76
Отговорено

ИстинскияТ или по-правилно по-опитнияТ музикант, може да си свири с каквато си китара иска.

Аз имам един Харли Бентън бас и съм му сложил СД пикъп.

На бас свиря много рядко.  Може да прозвучи неадекватно, да се сравнявам,  с "истински" басист, 

но идеята ми е само да сравните звуците. Парите нямат значение ( единият бас е над 2000 долара, моят с сд-то излиза малко на 400 лв)

В някаква степен моят звук по-ме кефи, по- ми е Гад ъф Тандър. ( дали е само така в моите уши не знам. но важното е, че на мен така ми звучи)

Дори и да се заблуждавам ( макар, че много добре чувам и знам разликите в моят и неговият звук), в крайна сметка си правя кефа и звука, който искам. Хич не е малко. И Харли Бентън ми върши работа. И не е като да нямам профи бас. Просто Харлито също го бива.

The REAL GOD of TUNDER

God of Tunder WannaBe