Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ми в сайта пише, че има налични. Там пробвах ESP LTD EC-400 BLKPFD EMG и 1000 - черен сатен със златен хардуер.

Редактирано от Voidhanger
Отговорено

Защо са безмислени тия теми?Почва че търси основно Стратокастър,на 2 стр. вече се коментират рекламираните от Металика имитации на Гибсън:greenball:

Отговорено

Стана малко офтопик наистина, но пък има линк към обява, която е точно по темата - Fender Stratocaster. А относно Харли Бентън - ако му се поръчва на сляпо - HArley Benton Fusion са си стратове.

Отговорено
On 3/27/2022 at 4:12 AM, Hillbilly said:

Защо са безмислени тия теми?Почва че търси основно Стратокастър,на 2 стр. вече се коментират рекламираните от Металика имитации на Гибсън:greenball:

Тук въобще не мога да се съглася с "рекламираните от Металика имитации на Гибсън". Просто знам, че си гибсън фен и всичко което дори и бегло наподобява тях за теб е талашит. Истината е, че освен старата слава Гибсън не правят нищо кой знае какво. ESP са марка, която не само, че прави много по-разнообразни и качествени китари, но има много повече signature изпълнители. (банди като Slayer, Amorphis, Soulfly, Children of Bodom и тн. и тн.).

Сега, тук е важно да подчертая, че съм имал 2 гибсъна (единия от които все още си ползвам и е добра китара). Имал съм и LTD (да, не ESP, a по-бюджетния вариант). Имал съм всякакви китари, ефекти, процесори, педалчета и тн, и с ръка на сърцето казвам, че продажбата на LTDто ми (което за 8г не ме е предало никога) е най-голямата грешка. Корейска китара, изработена абсолютно перфектно, без никакви визуални забележки, адски стабилна (гриф от 3 парчета) - не мърда от промяна на температура и тн. За сметка на това първия ми гибсън лес пол (на който сложих заключващи ключове) не държеше настройка повече от 3-4 песни на живо.

Отговорено

^Макар да нямам кой-знае какви впечатления от новите Gibson-и, мога да кажа, че голяма част от Gibson копията на спряганите в темата известни марки, макар често да са доста хубави китари, нямат като звучене много общо с Gibson. Та, вероятно Hillbilly, като Gibson фен и човек с доста добър усет към инструментите, има това предвид, и ако това е така - мисля, че има право. Вероятно и други хора ще споделят това мнение.

Отговорено

Направих си труда да разгледам детайлно един Арли Бентън и то частите вложени в китарата са повече от цената и.Ключове,бридж,прагове,потециометри,ключ и струни и дървото подарък.Понеже,когато нещо е подарък стоката съм аз.Никога няма да дам пари за арли бентън.Сравнения с ЛТД 1000 не може да се правят няма по какво.Само адаптрите и бриджа са колкото целия амарок.Все пак в магазина знаят,че всеки купил си арли стане случайно музикант ще си купи и друга китара що да не му приберът парите.

Отговорено

Не е до фенщина,имам 3 страта,един Гибсън СГ и един Чешки Епифон ЛП,дето звучи по добре от ЛП Студио на Гибсън и е 4,5кг:lol:..Ама ако търсиш страт да те пратят на Лтд е малко странно,затова човек си избира -основно с уши и на удобство..на Харли Бентън пипнах телекастер модел-не беше лош,но вече го няма на сайта на вносителя.

• 2 weeks later...
Отговорено
На 28.03.2022 г. at 17:15, Hillbilly написа:

Не е до фенщина,имам 3 страта,един Гибсън СГ и един Чешки Епифон ЛП,дето звучи по добре от ЛП Студио на Гибсън и е 4,5кг:lol:..Ама ако търсиш страт да те пратят на Лтд е малко странно,затова човек си избира -основно с уши и на удобство..на Харли Бентън пипнах телекастер модел-не беше лош,но вече го няма на сайта на вносителя.

ЛТД МН 1000 страт ли е или нещо друго?

Отговорено
На 28.03.2022 г. at 15:40, Ламби написа:

Направих си труда да разгледам детайлно един Арли Бентън и то частите вложени в китарата са повече от цената и.Ключове,бридж,прагове,потециометри,ключ и струни и дървото подарък.Понеже,когато нещо е подарък стоката съм аз.Никога няма да дам пари за арли бентън...

Не разбрах, след като само частите струват повече от цената на китарата, защо покупката на Харли да не е изгодна оферта? 

Отговорено

Изгодна оферта са, в това няма спор.

Както казват монетата има 2 страни.

Турата е, че Харли Бентън са производставо на Томан, има два класа супер бюджетни и да кажем среден клас.

Може да си ги ъпдейтваш, за парите си са доста изгодни, особено за хора с по-ограничени финанси. Добре е, че ги има. И няколко други европейски магазини предлагат собствени производства по аналогия на Томан, но Томан е най-големият магазин в Европа. И затова неговата марка Харли Бентън е най-често срещаната. Остават си бюджетни.

Езито е, че из г. конфетка не сделаеш. Това по-принцип. Ако хакнеш Гибсън адаптери на Харли Лес Пол копие, няма да стане Гибсън Лес Пол. Има логика в това, като цената на частите излизат повече, ти да си рибата на куката, но донякъде.  В случая за Томан, за теб чарковете ще излезнат по скъпи защото ги купуваш, като единични бройки, но те купуват в грамадни количества и за тях цените са други, от там идва по ниската стойност на продукта, отделно той е и част от рекламата на магазина. Със сигурност има по-хубави за повече пари.

Китари има от 200 до 10 000 лева най-различни (вкл и извън тези граници, на нашият бг пазар).

По вкус и цвет таварищи нет. Отделно много знайни и незнайни герои се изхвърлят да си купуват 

скъпи китари, по различни причини, убеждения разни, почешвания на егота, прищявки и тн.

По мои наблюдения, с някои изключения, най-добрите ни китаристи, не свирят с най-скъпите китари.

Със сигурност, няколко от най-добрите, са с китари, за които са платили до 1000 лв.

За някои други се сещам, че са с китари до 1500, 2000. Разбира се има и с по-скъпи.

В крайна сметка, китарата е помощно средство (към музиката). Може би някои не гледат така...зависи, къде слагат акцента.

Отговорено

В този ред отиваме на вечния въпрос как да звукна като Марк Мортън с бюджет от 2 хиляди примерно.Отговора е никак,първо не съм толкова добър,второ наличната апаратура е недостатъчна.Та всеки купува това,което смята,че би му свършило работа.Ама да твърдиш,че китара от 500 лева е,като такава от 2000 е неразумно.Да кажем тази от 500 ме устройва е по правилно.

Отговорено

@Ламби баш на Марк Мортън китарата е намалена в Динакорд и се чудя как някой не я е грабнал. За сметка на това джипсони за по 2500 заминават за един следобяд.