Apple&VSTI Публикувано Декември 22, 2021 Share Публикувано Декември 22, 2021 Въпросът ми основно е отправен към човека,който до сега съм останал с впечатление че е най-навътре в тази материя -CyberGene , но ще се радвам да чуя мнения и от други хора,които имат наблщдения и опит по темата. Изчетох всички теми свързани с това, но все-пак да опресним в края на 2021 година кои са Топ 3 , най добрите дигитални пияна в бщджет до 2 000лв. максимално доближаващи се като усещане в клавиатурата,като звук,като качество и здравина на изработка до истинско Про-Пиано. Предстои ми да закупя днес такова и мина доста време през, което може да са се появили на пазара нови модели превъзхождащи по всичко досегашните фаворитни Флагммани при дигиталните пияна като - KAWAI CN27 ROLAND FP-30 , KAWAI ES110, YAMAHA P-45 . Пак да кажа, б'джета е до 2 000лв. за дигитално пияно , не се придържаме в интервала 1000-1300лв. Поздрави и весели празници на всички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Декември 22, 2021 Share Отговорено Декември 22, 2021 (Редактирано) Нещо не ми стана ясно...за какви пиана говорим, портативни или конзолни, понеже между тия дето си изброил има и от двата вида - едните са 10 кила, другите над 40... Освен това точно P-45 да бъде квалифициран като "флагман" ми се струва доста пресилено, не само че е най-базовият модел и струва доста под 1000 лева, но и наистина не е нищо особено - просто се купува най-често защото е най-евтиното пиано на фирмата. Та е добре да уточниш тези неща, за да знаем за какви модели да пишем, а и каквото и да напишем - покрай дълго продължилата ковид ситуация и проблема с доставките, голямата част от моделите или ги нямат в наличност, или са с надпис "доставка до 4-6 седмици" (и то евентуално). От доста време го забелязвам навсякъде - и в Томан, и в Мюзикер, и в Динакорд. Наскоро препоръчвах пиана на една колежка със същия бюджет като твоя (2к). Споделих същите размишления за наличностите и й препоръчах на първо място ES520 (побира се в бюджета от 2к и е прекрасен инструмент отвсякъде), след това FP-30X, на трето място P-125 и в краен случай PX-S1000 (с уговорката първо да го чуе и опита някъде на място). Преди 2 дена ми се похвали, че е взела P-125 и много й харесва, но не я питах дали само него е успяла да намери в наличност. П.П. То ясно, че са празници, ама вземи все пак поправи онези "я"-та на "пияната", че много пиянска тема стана. Редактирано Декември 22, 2021 от yamaha 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ap-6 Отговорено Декември 22, 2021 Share Отговорено Декември 22, 2021 FP 10, FP-30, FP-60, плюс моднатата нова Х версия, са с една и съща 3-сензорна клавиатура. Кавай и те са добавили трети сензор в ES520. Доближаването до риъл пиано е свързано с по-широк бюджет- да речем минимум двоен, като за едно CP88. ПиАно се пише, то срам направо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Apple&VSTI Отговорено Декември 23, 2021 Автор Share Отговорено Декември 23, 2021 Благодаря на всички отзовали се - изборът е направен и е поръчано. https://www.musicworld.bg/bg/c_757/i_78719/f_2570127/Roland_FP_30X_BK_bundle.html Весели празници. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Декември 27, 2021 Share Отговорено Декември 27, 2021 Весели празници, малко със закъснение отговарям, но добър избор си направил. И аз това бих препоръчал 👍🏻 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Януари 12, 2022 Share Отговорено Януари 12, 2022 За много години, адмирации и от мен, избора е наистина добър! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts