kolio_k Публикувано Май 24, 2007 Публикувано Май 24, 2007 Опитах се да врътна каквото си спомням от Little Wing i да докарам горе долу достоверен саунд.Не се получи изцяло,защото не мога да издуя кубето колкото бих искал,а и най вече не съм SRV( ).Все пак мисля,че стана прилично(не свиренето-саунда ) litle-wing Крънча е от усилен докрай чист канал на Енгл,а драйва е същото плюс буст от ТС 808.Записа е правен с кондезаторен мик поставен на около половин метър пред кубето Ще ми е интересно да чуя вашето мнение за звука п.п.В микса китарата е умишлено много напред и без пудри ,за да се чува добре.Сори за ужасното качество на бекинг трака Цитирай
zanev 70 Отговорено Май 24, 2007 Отговорено Май 24, 2007 Ами то какво мога да кажа ...... Кольо - президент оле , оле , оле ....... браво баце , мед ми капе от душичката . Цеко Цитирай
Stone Free Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Супер е! Ама с тия кондензаторни микрофони всичко се чува, включително и акустичния шум от струните (което в някои случаи хич не е и чак толкова лошо, но обикновенно не е за предпочитане)...аз за тва се отказах така да записвам китари... Цитирай
AK-74 Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Мноо як саунд !!! оооо, аз правилно съм се насочил към Engl ... ама от тежките ампове ще бъде Цитирай
synchu Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 (Редактирано) Супер е! Ама с тия кондензаторни микрофони всичко се чува, включително и акустичния шум от струните (което в някои случаи хич не е и чак толкова лошо, но обикновенно не е за предпочитане)...аз за тва се отказах така да записвам китари... Проблемът е в ниската сила на звука - слагаш мастер волюм-а на около 2-3 часа и няма да се чуват струните Редактирано Май 25, 2007 от synchu Цитирай
kolio_k Отговорено Май 25, 2007 Автор Отговорено Май 25, 2007 Радвам се че саунда ви харесва.Напълно съм съгласен,че проблема беше в ниската сила на звука,но нямаше как да усиля повече,съседите ще ме добият.Иначе аз винаги гледам да си записвам китара в студио с два (или три )мика((когато е възможно разбира се),единия от които е задължително кондензаторен(ако помещението става за целта, и когато не записвам с два ампа,тогава използвам два динамични).Мисля че кондензаторните придават звука доста по достоверно защото при записа се хваща и акустиката на стаята,а за мен това е важно защото бих искал саунда на китарата ми да се записва възможно най близо до това ,което чувам,а аз определено не си слушам ампа с ухо залепено на говорителя.От друга страна ако помещението е скапано(както е случая с моята спалня)се получават доста неприятни ефекти.На мен лично саунда най много ми допада с един динамичен мик на говорителя,един отзад за баси и един кондензаторен на на извесно разтояние(според случая).От така получените три доста различни саунда ,с доста играчка може да се изкара наистина готин звук.Лощото е че трябва да се записва в отделно помещение с готина акустика и не става в моята спалня Цитирай
Stone Free Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Мда, истина е това което говорите, и точно поради проблема 'Съседи' не е удачно решение за мене също...освен това ако всичко записвх на толкова набичен волюм, и аз самият щях да откача... ама като тръгна сериозно да записвам и аз бих бачкал точно по тоя начин: един динамичен близко и един кондензаторен далече Цитирай
mengel Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 Кольо, Кольо, пак си скъсал синджира брат!!! Досега не съм чувал по-близък до СРВ звук... Пък и откъм свирене... Цитирай
kolio_k Отговорено Август 24, 2007 Автор Отговорено Август 24, 2007 Радвам се че ти допада звука.За свиренето съм доста далече ама то да свириш като СРВ не е на прасето работа Цитирай
LAPD1 Отговорено Август 26, 2007 Отговорено Август 26, 2007 Евала брато Много добре звучи пък и изпалнението е на ниво Цитирай
Recommended Posts