AK-74 Публикувано Май 24, 2007 Публикувано Май 24, 2007 (Редактирано) Здравейте, намерих един интересен тест на микрофони за запис на китара. ей го линка: http://www.bandido-music.ch/Guitar_MIX2.htm Понеже инфото е на немски ще драсна само основните неща: - Китарата е Kramer Pracer Custom 1 - Усилвател: Marshall 30th Anniversary - Бокс: Marshall 1960А Тествани микрофони: - Shure 565 - Shure Sm57 - T-Bone MB75 - AudioTechnica AE3000 - AudioTechnica Atm23 - Sennheiser E 606 - Sennheiser E909 - AudioTechnica Atm25 - Audix I5 - AKG C100 - AKG C414 - Rode NT1A - Behringer B1 има и няколко семпъла с микс от микрофоните. Какво толкова да се дикутира по тая тема няма. Това по-скоро е информативно и би трябвало да помогне при избор на микрофон или както беше при мен да ви запознае с това което има в момента на пазара. Разбира се има още много много микрофони ... ето линка отново (така де, ако сте изчели до тук няма да скролвате я): http://www.bandido-music.ch/mic2/bliderklein/mics.JPG ако има нещо неясно от сайта (нали е на немски) питайте, ще помогна с каквото мога Поздрави и приятно слушане Алекс п.с. всъщност не съм сигурен дали темата не трябваше да бъде в раздела за китарите ... ама както и да ... за това да му мислят модераторите, нали затова са модератори Редактирано Май 24, 2007 от AK-74 Цитирай
daniel.hristov Отговорено Май 24, 2007 Отговорено Май 24, 2007 Благодарности за темата - бая зоопарк са тествали хората Поздрави, Дидо Цитирай
sw1tched Отговорено Май 24, 2007 Отговорено Май 24, 2007 Според мен щеше да е доста по-смислено микрофоните да са позиционирани по еднакъв начин, за да могат да се вадят по валидни заключения от този тест. Цитирай
Telerig Отговорено Май 24, 2007 Отговорено Май 24, 2007 за мен това е изключително приятна и полезна информация ! благодаря за линка ! Цитирай
synchu Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 - Sennheiser E 606- Sennheiser E909 Мучо куул - подобна информация е винаги полезна! бтв... E609 & E906 са моделите на Зенхайзер, като Е609 е "оригиналния", демек стария модел. Споменавам последното, защото разликата с новия в звука е сериозна в полза на стария модел Цитирай
AK-74 Отговорено Май 25, 2007 Автор Отговорено Май 25, 2007 Според мен щеше да е доста по-смислено микрофоните да са позиционирани по еднакъв начин, за да могат да се вадят по валидни заключения от този тест. то е ясно, че като сам човек прави тест ще има определена доза субективизъм. Има и друг момент - ъгъла под който е сниман бокса с микрофона ... възможно е и това да лъже. Значи пича не е слягал EQ, компресори или квото и да ебило друго на записите. Пише че е пипал съвсем лено мастъра ама точно на кои микрофони не пише. Според мен информацията е полезна от страна, че човек може да се ориентира как звучат различните микрофони и модели, и като знае какво търси да придобие представа какво би му свършила работа. аре със здраве Цитирай
Overkill Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Според мен щеше да е доста по-смислено микрофоните да са позиционирани по еднакъв начин, за да могат да се вадят по валидни заключения от този тест. За съжаление и тогава нямаше да са напълно валидни. Цитирай
AXE Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Ще използвам темата да попитам - какъв микрофон в ценовия диапазон 50-150лв.(нов или ползван) ще ми препоръчате!? Освен за електрическата през кубето, ще го ползвам да записвам и акустичката. Аз съм се ориентирал към SM57, понеже е класика в жанра, но нов е 220, а на старо трудно се намира. Мисля си за SM58, понеже май са почти еднакви, но май и те не се намират лесно. Та затова реших да се огледам и за разни други марки и модели. Не че не мога да си позволя нов SM57, ама като се имат предвид китарните ми способности ми се струва някак неоправдана инвестиция Така де - и през микрофончето за 6лв. си личи че съм нещастник Искам звука поне да е сносен, а не като да го долавям от комшиите през отдушника на банята П.П. Приемам и оферти на това което ми препоръчвате на ЛС (за да не спамим темата) Цитирай
kolio_k Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 Не мисля,че синамичен микрофон е много подходящ за записване на акустични китари.Ако имаш възможност за фантомно захранване по добре си вземи някой евтин кондензаторен Цитирай
AXE Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 Не знаех, че акустичните китари е добре да се записват с кондензаторни. Оставете тогава това, като тъп металист ще записвам предимно жици Цитирай
sw1tched Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 Повярвай ми, не се цигани за 50-60 лева, аз като теб се чудех за първи микрофон преди време и си взех все пак см57 (благодарение на бобалан) и адски много се радвам, че го взех защото все още го ползвам, а също и един куп студия с техника за по 250000$ го ползват Не е много подходящ за акустични, наистина, но след време може да си вземеш нещо що-годе сносно за още толкова пари. Ако все пак искаш да спестиш пари може да си поръчаш копието на 57 на t-bone от Томан, но не си прави илюзията, че е 1 към 1, защото има осезаемо по-замазан звук. С 58 също се постигат много добри резултати, така че ако има обява за (оригинален) такъв, грабвай. Цитирай
sw1tched Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 http://www.thomann.de/gr/the_tbone_mb75.htm Доста безсрамно хехе.. Цитирай
AXE Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 Аз очаквах да е още по-безсрамно - примерно 75MS А ти откъде си го чувал? Семпли, ала-бала? Но май ме нави направо да пазарувам оригиналния. И без това след време като реша да мина на следващото ниво, тоя ще го продам за по-малко пари и в крайна сметка само ще изгубя време и усилия (и пари ). Цитирай
sw1tched Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 Абсолютно е така. 57-ците много рядко се намират втора ръка, защото малко хора биха се лишили от такъв дори и да имат по няколко. 58 по-често може да се намери, защото има и доста по-добри избори за запис на вокал. За живо изпълнение е идеален, пък и кой би излезнал в България на сцена с neumann хехе. Цитирай
Recommended Posts